![]() |
![]() |
|
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
Pregled rezultata glasanja: Koji browser koristite? | |||
Firefox |
![]() ![]() ![]() ![]() |
69 | 39,66% |
Opera |
51 | 29,31% |
Chrome |
65 | 37,36% |
Internet Explorer |
9 | 5,17% |
Safari |
5 | 2,87% |
neki drugi |
7 | 4,02% |
Glasanje sa više mogućnosti izbora. Glasova: 174. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 18.12.2008.
Lokacija: Srbija/Šumadija Avatar: -~~=<¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷¤÷×÷> (anakonda ili piton)
Zahvalnice: 340
Zahvaljeno 241 puta na 189 poruka
|
![]()
Imamo teme za sve i svašta ali nemamo za pretraživače... Dakle navedite koji sistem imate, i koji pretraživač vam je omiljeni i zašto, koji je npr brži, lepši, bolji...itd ili više njih, koje ste sve probali i kakva su vam iskustva.
Evo ja prvi, imam Windows 7x64 i koristim isključivo Mozillu jer mi je sređena sa bookmarksima i navikao sam na nju. Probao sam pre i Operu a svidela mi se onako na kratko. Čuo sam da je Google Chrome dosta brz ali nisam proveravao... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Chrome,zato sto je brz i lagan na resursima.Firefox mi je preteska na resursima,i treba joj pola sata da se upali.Opera je pristojna,a safari ima slicne mane kao firefox...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 17.11.2010.
Zahvalnice: 321
Zahvaljeno 941 puta na 899 poruka
|
![]()
Windwos 7 Ultimate x64 i Google Chrome jer je najbrzi pretrazivac, jednostavan za koriscenje i po meni ima najlepsi izgled.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 4.12.2009.
Zahvalnice: 271
Zahvaljeno 275 puta na 235 poruka
|
![]()
W7 x86 i Google Chrome, najbrzi je. FF4 je za nijansu sporiji, a Opera 11 je daleko sporija, bar kod mene.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 17.1.2008.
Zahvalnice: 481
Zahvaljeno 128 puta na 85 poruka
|
![]()
Имам веома стар систем тако де је Google Chrome једини актуелни избор.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Član od: 20.7.2009.
Zahvalnice: 24
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
|
![]()
Operu.Nekako mi brze radi nego mozilla.Vidim da se ovde mnogi zale na vatrenu lisicu,znaci nisam jedini.
Moracu i ja da probam google chrome,posto vidim da ga hvalite. Poslednja ispravka: nighthawk (26.2.2011 u 21:09) Razlog: sređeno |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.405
Zahvaljeno 1.946 puta na 1.424 poruka
|
![]()
Pretraživač? Google.
Browser? Firefox, ponekad Chrome. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 7.12.2008.
Zahvalnice: 206
Zahvaljeno 30 puta na 26 poruka
|
![]()
I ja imam prilicno staru masinu, koristim operu. Od svih do sada, najbrza, nema puno bagova, niti imam bilo kakvih problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Operu 11.01 odavno ga koristim, redovno update-ovan, radi fenomenalno, jeste da **** memorije ka djavo, ali ponekad imam i po 15 otvorenih tabova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
Član od: 1.7.2007.
Zahvalnice: 403
Zahvaljeno 286 puta na 170 poruka
|
![]()
Misliš pregledač? Pretraživač je valjda rezervisano za google, bing, yahoo itd...
Koristim sve ove koji su u vrhu po zastupljenosti, chrome, firefox, operu. Najviše koristim chromium jer je nekako "najlaganiji" i najprijatniji za korišćenje a i ima sve dodatke koji su mi neophodni. I zbog još nekih prednosti, koji god deo teksta da iskopiraš na stranici postoji opcija na desni klik past and search i otvori pretragu u novom tabu, i u adressbar-u postoji paste and go što mi nedostaje u firefoxu, te stvari dosta često koristim. Takodje je moguć srednji klik na home dugme kao i desni na back i forward strelice pa može da se izabere na koju stranicu da se vrati. U zadnje vreme sve više koristim operu i sve me više osvaja naročito pošto su se pojavilie ekstenzije koji su mi potrebne. Znači otvorim jedan pregledač i kad se nagomilaju tabovi predjem na drugi itd. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2006.
Zahvalnice: 579
Zahvaljeno 1.747 puta na 1.039 poruka
|
![]()
Operu jos od verzije 6 tako da mogu reci da je to izmedju ostalog postala i navika. Jednostavno dopadaju mi se mnoge stvari kako su izvedene na istoj pocevsi od tabova, speed diala, opera widgets...
Probao sam i ostale browsere ali cisto da ih probam, mada nikad nisam bio bez instalirane Opere koja mi se i dalje najvise dopada. Kazem mozda stvar navike a mnogo verovatnije jer se radi o izuzetno dobrom browseru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Firefox 4, jer je dovoljno brz i ima gomilu opcija i extenzija. Ponekad Chrome/Chromium, jer je definitivno brz, ali me iritira gomila gluposti, koje Google nikako ne ispravlja.
Ako ne bih mogao da koristim FF i Chr, onda bih razmotrio korišćenje Opere i Maxthona 3, eventualno K-meleon. IE ne bih uzimao u razmatranje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
Uglavnom Firefox, ponekad Iron. Firefox jeste spor, ali sam navikao na njega, a i pored svoje tromosti FF je ipak funkcionalniji od ostalih browsera (uz ekstenzije, naravno).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
|
![]()
Na starom kompijuteru Opera (najlaksa po kompijuter), na novom Chrome (malo vise davi RAM nego sto treba, ali je mnogo brzi). Firefox sam prestao da koristim, trom mi je dosta
![]() Nekad koristio Safari, medjutim ovi su ga presisali zesce.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
Član od: 16.7.2010.
Zahvalnice: 100
Zahvaljeno 214 puta na 171 poruka
|
![]()
Firefox-zbog addonsa bez kojih ne mogu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
Član od: 29.6.2006.
Zahvalnice: 66
Zahvaljeno 120 puta na 53 poruka
|
![]()
Koristim Operu odavno, zbog brzine, stabilnosti, malo i zbog navike i fanboy-izma.
Jedna od stvari koja mi se najvise dopada su default precice na tastaturi -- sve je lepo 'zonirano' sa leve strane: 1- menjam tabove ulevo, 2- udesno, z- back, x- forward, Shift+z- skok na prvu str., Shift+x- na zadnju. Leva ruka mi je uvek na istom mestu, u desnoj mis i sve nekako ide kao po loju. To mi je nekako zgodnije i brze i od Mouse Gesturesa. Mada, pretpostavljam da se i za FF i Chrome mogu naci odgovarajuce ekstenzije |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Koristim prvih 5 browsera sa liste. Opera mi je primarni browser i nju koristim za 95% Internet aktivnosti. Jednostavno sam navikao pošto mi je to bio prvi browser koji sam koristio kada sam dobio računar.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Veteran
Član od: 22.6.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 112 puta na 85 poruka
|
![]()
Nekad zakleti "fajerfoksista", danas ne mogu da ga smislim ocima. Godinu dana rade na beta verziji 4 i kad je i zavrse, nece uvesti nista novo sto drugi browseri vec imaju godinu dana. Strpljivo sam cekao kada ce Chrome da postane popularan pa da ima sve ekstenzije koje ima i firefox i docekao. S tim sto je mnogo brzi, dopada mi se njegova brza sinhronizacija izmedju dva kompa, lepo saradjuje sa Babylonom i IDM-om (sto mi je takodje veoma vazno), ima integrisan svoj pdf citac i nema crash-eva, sto je cesta pojava kod Firefoxa, ma koja verzija bila.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
Opera.Zbog čega? Stabilnost, izgled, pionir je po uviđenju mnogih stvari, ima neke mogućnosti koje mogu koristiti odmah nakon instalacije (bez potrebe za instaliranjem addon-ova ili plugin-ova) mail i chat klijent, notes, opera link...A stigle su i ekstenzije za Operu, pa sada ni u tome ne zaostaje za ostalim browserima.
Povremeno koristim i sve ostale navedene, neophodno mi je zbog bavljenja web dizajnom, pa sam stoga i zaključio da mi je od svih ostalih Opera ipak najviše odgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koji linux distro ili drugi otvoreni sistem koristite? | GoranSTX | Slobodni softver | 589 | 7.12.2024 23:23 |
Freeware - koji koristite... | oluja | Aplikativni softver | 429 | 16.12.2021 19:12 |
Koji OS koristite? | thebluephoenix | Operativni sistemi | 96 | 14.12.2009 12:26 |
Koji antivirus program koristite? | oluja | Zaštita | 394 | 29.2.2008 9:58 |
Koji player koristite za divx xvid mkv, gledanje filmova... | Salito | Slobodni softver | 8 | 26.12.2007 0:24 |