Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Osnovne komponente
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 11.8.2006, 1:21   #1
Night Hawk
Veteran

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka
Određen forumom Sklapanje Kompletnog Racunara

Zanima me sta je sve potrebno uraditi da bi se sklopio kompletan racunar. Znaci ...recimo da imam prazno kuciste i komponente .... kojim redosledom se sta radi ? Na kom sajtu postoji detaljno uputstvo ? Ovo bi mogle da koristi svima nama
Night Hawk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.8.2006, 1:39   #2
Garson
Deo inventara foruma

Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
Određen forumom Re: Sklapanje Kompletnog Racunara

Citat:
Night Hawk kaže:
Zanima me sta je sve potrebno uraditi da bi se sklopio kompletan racunar. Znaci ...recimo da imam prazno kuciste i komponente .... kojim redosledom se sta radi ? Na kom sajtu postoji detaljno uputstvo ? Ovo bi mogle da koristi svima nama
Ukratko, u prazno kucishte se prvo stavi ploca u koju je stavljen procesor (sa kulerom), zatim se stavljaju HDD i CD (i povezuju), zatim memorija, i na kraju kartice (graficka, modem, zvucna i sl.).I na kraju se povezuje napajanje sa plocom.Ovako ja radim, shto ne znaci da drugi rade isto.
Garson je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.8.2006, 1:51   #3
Staronsky
Član

Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Staronsky Slanje poruke preko Yahooa korisniku Staronsky

Samo napomena da se maticna ploca ne postavlja direktno na kuciste vec postoje odstojnici koji se postavljaju na kuciste u formatu ploce i odstojnici sluze da odvoje plocu od metalnog kucista da ne bi doslo do!Vidjao sam ovakva bisere
Staronsky je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.8.2006, 1:56   #4
Garson
Deo inventara foruma

Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka

Citat:
Staronsky kaže:
Samo napomena da se maticna ploca ne postavlja direktno na kuciste vec postoje odstojnici koji se postavljaju na kuciste u formatu ploce i odstojnici sluze da odvoje plocu od metalnog kucista da ne bi doslo do!Vidjao sam ovakva bisere
Na normalnim kucishtima su vec postavljeni odstojnici, mada ako nisu nije loshe znati shta ciniti.
Garson je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.8.2006, 1:58   #5
Rocker
Neozbiljni kolega

Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
Cool

Ja recimo, prvo postavim ploču pa tek onda kuler. Kad bih glomazni Hyper 6 stavio na ploču i probao daje mrdenm, garantovano bi se slomila. Koji god 'ladnjak da je u pitanju, ja bih ipak prvo učvrstio ploču za kućište pa tek onda njega montirao. Isto važi i za ostale komponente. Čak je i memoriju lakše ubosti kad je ploča već postavljena. Periferije stavljaj na kraju da ti ne bi smetale kad bockaš kablove od napajanja i tastera za uključivanje/reset...

Citat:
Staronsky kaže:
Ploča bi se sigurno iskrivila a možda i pukla kada bi probao da je zašrafiš direktno za lim od kućišta, jer nije potpuno ravna sa zadnje strane. Naravno, čim bi uključio komp bilo b jer bi svuda nastao kratak spoj.
Rocker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.8.2006, 2:37   #6
mad_skillz
XXXtreme

Član od: 13.1.2006.
Zahvalnice: 435
Zahvaljeno 732 puta na 520 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku mad_skillz

Citat:
Rocker kaže:
Ja recimo, prvo postavim ploču pa tek onda kuler. Kad bih glomazni Hyper 6 stavio na ploču i probao daje mrdenm, garantovano bi se slomila. Koji god 'ladnjak da je u pitanju, ja bih ipak prvo učvrstio ploču za kućište pa tek onda njega montirao. Isto važi i za ostale komponente. Čak je i memoriju lakše ubosti kad je ploča već postavljena. Periferije stavljaj na kraju da ti ne bi smetale kad bockaš kablove od napajanja i tastera za uključivanje/reset...
a mozesh i da probash da postavish kucishte horizontalno...
mad_skillz je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.8.2006, 8:26   #7
sErGiO
Član

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Citat:
Rocker kaže:
E pa vidis kod nekih kulera ne moze tako da se postavi jer mora da se pricvrsti sa zadnje strane ploce. Odnosno moglo bi da se izvede ali je mnooogo lakse kada se namontira dok je ploca van kucjista. Ne postoji mogucjnost da se polomi ploca kad je kuler montiran, ja imam TT SilentTower koji je tezak preko pola kilograma i montirao sam ga na dve ploce i nisam imao utisak da postoji i najmanja mogucjnost da se nesto polomi.
Nikako ne moze da bude lakse ubosti memoriju kad je ploca u kucjistu osim ako isto nije BigTower formata, a najcesce nije.

Citat:
Night Hawk kaže:
Evo jedno malo starije uputstvo, ali mislim da cje ti posluziti:
http://www.piratesunited.com/modules...article&sid=44
sErGiO je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.8.2006, 9:13   #8
M.Silenus
Veteran

Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 124 puta na 82 poruka

Hm, nek baš nemaju poverenja u čvrstinu komponenti od kojih se sklapa . Kad sam sklapao svoj, to je bilo pažljivo, pažljivo , da ga ne zaboli nešto

Hvala Bogu, te sam se malo navikao na sklapanja/rasklapanja.

Eh, sad, mislim da bi ploče trebalo da mogu da izdrže težinu svih komponenti u sebi, ali mislim da generalno nije dobra ideja da se prvo stavljaju komponente na ploču pa tek onda ploča u kućište ( osim u slučaju kulera poput več pomenutih ).

A sama kućišta su tek priča za sebe.

PS. linkovi
PC Mech,
buildyourown.org.uk,
M.Silenus je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.8.2006, 14:37   #9
Night Hawk
Veteran

Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka

Korisni sajtovi. Hvala
P.S Inace to su neki pisali sam vec znao ali su ovi sajtovi sa slikama prava stvar.
Night Hawk je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Blokiranje racunara rylle Kvarovi 20 15.8.2014 14:39
Kako umreziti dva racunara preko modema? firefly Komunikacioni uređaji i umrežavanje 4 11.3.2006 15:23
Cudan zvuk pri paljenju racunara Ron_Jeremy Kvarovi 8 17.2.2006 19:48
Kako sa jednog racunara da instaliram program na sve ostale alien Operativni sistemi 11 20.1.2006 16:00

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:42.