![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka
|
![]()
Zanima me sta je sve potrebno uraditi da bi se sklopio kompletan racunar. Znaci ...recimo da imam prazno kuciste i komponente .... kojim redosledom se sta radi ? Na kom sajtu postoji detaljno uputstvo ? Ovo bi mogle da koristi svima nama
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Samo napomena da se maticna ploca ne postavlja direktno na kuciste vec postoje odstojnici koji se postavljaju na kuciste u formatu ploce i odstojnici sluze da odvoje plocu od metalnog kucista da ne bi doslo do
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Ja recimo, prvo postavim ploču pa tek onda kuler. Kad bih glomazni Hyper 6 stavio na ploču i probao daje mrdenm, garantovano bi se slomila. Koji god 'ladnjak da je u pitanju, ja bih ipak prvo učvrstio ploču za kućište pa tek onda njega montirao. Isto važi i za ostale komponente. Čak je i memoriju lakše ubosti kad je ploča već postavljena. Periferije stavljaj na kraju da ti ne bi smetale kad bockaš kablove od napajanja i tastera za uključivanje/reset...
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
XXXtreme
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Član
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
Nikako ne moze da bude lakse ubosti memoriju kad je ploca u kucjistu osim ako isto nije BigTower formata, a najcesce nije. Citat:
http://www.piratesunited.com/modules...article&sid=44 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 124 puta na 82 poruka
|
![]()
Hm, nek baš nemaju poverenja u čvrstinu komponenti od kojih se sklapa . Kad sam sklapao svoj, to je bilo pažljivo, pažljivo , da ga ne zaboli nešto
![]() Hvala Bogu, te sam se malo navikao na sklapanja/rasklapanja. Eh, sad, mislim da bi ploče trebalo da mogu da izdrže težinu svih komponenti u sebi, ali mislim da generalno nije dobra ideja da se prvo stavljaju komponente na ploču pa tek onda ploča u kućište ( osim u slučaju kulera poput več pomenutih ). A sama kućišta su tek priča za sebe. PS. linkovi PC Mech, buildyourown.org.uk, |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka
|
![]()
Korisni sajtovi. Hvala
P.S Inace to su neki pisali sam vec znao ali su ovi sajtovi sa slikama prava stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Blokiranje racunara | rylle | Kvarovi | 20 | 15.8.2014 14:39 |
Kako umreziti dva racunara preko modema? | firefly | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 4 | 11.3.2006 15:23 |
Cudan zvuk pri paljenju racunara | Ron_Jeremy | Kvarovi | 8 | 17.2.2006 19:48 |
Kako sa jednog racunara da instaliram program na sve ostale | alien | Operativni sistemi | 11 | 20.1.2006 16:00 |