![]() |
![]() |
|
Grafički softver i radovi Programi za pregled slika, programi za obradu vektorskih i rasterskih slika, programi za projektovanje, modelovanje i rendering, konvertori; takođe i primeri fotografija i radova |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 27.4.2010.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 8 puta na 2 poruka
|
![]()
Pre izvesnog vremena, uslikao sam u Arhivu Srbije određena dokumenta za svoje potrebe. Dokumenta su nastala 1930-ih. Problem je nastao, verovatno iz mog neiskustva, kada sam prebacio slike na komp i video da ima dokumenata koja nisu dovoljno čitljiva, što zbog bledoće , što zbog mutnih slova. Inače to je većinom slučaj kod dokumenata pisanih pisaćom mašinom ili tankim naliv perom. Pa se pitam postoji li program koji bi mi pomagao da malo izbistrim ove tekstove, ja sam koristio do sad ACD i imao sam ograničene rezultate.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.171
Zahvaljeno 4.247 puta na 1.276 poruka
|
![]()
Photoshop bi bio idealan za te potrebe ali ipak rezultat najvise zavisi od toga koliko je slika "bleda" (izgorela/preeksponirana) ili mutna (neizostrena). Photoshop ima vise nacina/tehnika da se neka slika popravi i sigurno daje bolje rezultate od ACD-a. Takodje, ne ocekuj holivudske magije da od totalno beskorisne slike ispadne nesto fenomenalno ali sigurno je moguce popraviti neke od njih...
http://www.youtube.com/watch?v=VZ4P4O3EQaA http://www.youtube.com/watch?v=BHrNE...eature=related |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Obrada digitalnih fotografija | kinteC | Fotografija | 68 | 16.3.2017 17:32 |
Masovno menjanje .doc dokumenata | Neky | Aplikativni softver | 2 | 15.7.2011 12:34 |
Muzika iz starih igara | DeCoy | Stare igre | 29 | 21.8.2008 22:41 |
Prodaja starih brojeva Sveta kompjutera | Pollux | Brbljaonica | 14 | 6.8.2008 22:16 |
Video obrada mov. formata | stojanovic | Video/TV softver | 9 | 25.3.2006 0:09 |