![]() |
![]() |
|
Zvuk na računaru Zvučne karte, zvučnici, slušalice... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 30.3.2007.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 618 puta na 438 poruka
|
![]()
1. pitanje: Imam SB Audigy SE. Na nju su prikaceni Logitech X-230 zvucnici, a za koji dan dobijam Philips SBC HP890 slusalice i Leadtek 2000XP Expert TV karticu...kako da sve to najlakse povezem da bih imao optimalno audio iskustvo, sa sto manje cimanja i saltanja konektora? Jer, ne bih rekao da matori Audigy ima dovo5no pravih konektora za sve to...
2. pitanje: pomenuti Logitech zvucnici...imam ih preko 3 godine i zvuce odlicno, sada jos bo5e, otkako sam nabavio zvucnu karticu. Fazon je sto sto se levi zvucnik skoro i ne cuje... To je pocelo nakon prvih godinu dana rada, i vremenom se primecivalo sve vise...sada je zvuk na tom levom zvucniku jedva cujan, dok se desni cuje normalno. Zvucnici su u odlicnom stanju, slusam ih tiho, jer mi je soba jako mala a i uglavnom koristim slusalice...tako da ne verujem da je to posledica nepaznje ili silovanja zvucnika... Dakle, sta bi moglo da bude u pitanju i moze li se srediti? Zao mi je Logija, jer zvuci zaista dobro... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
1. Trebalo bi da mozhesh Leadtekov line-out da povezhesh sa Audigyjevim line in-om i da uzhivash shto se toga tiche. Mozhda bude degradacije zvuka, to bi morao da probash, ali bi to bilo najlakshe.
E za slushalice bi morao da nabavish neki splitter, ali to i nije preporuchljivo. Ja bih rotirao slushalice i zvuchnike po potrebi, 30 sekundi posla ![]() 2. Kako je taj Logi povezan? Woofer sam sa satelitima i to je to? Moguce da je otishao kabal, ili jedan kanal na wooferu/sam zvuchnik u satelitu. Ako je ovo prvo, mali problem, ako je ovo drugo ne isplati se verovatno ni popravka za takve zvuchnike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 30.3.2007.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 618 puta na 438 poruka
|
![]()
1) Tako nekako sam i mislio...samo sam se nadao da ce forumski umovi iznaci neko resenje koje ne uk5ucuje cesto saginjanje i nabadanje izlaza na kartici (a dosta je nisko, heh)...mislim, tu je spliter kao resenje, ali nisam siguran koliko se gubi, i da li, na kvalitetu zvuka. Tako da mi ne gine gimnastika...ah, well...
2) Zvucnici su povezani suntavo. Na wooferu je samo kabl za struju i debeli kabl sa 9-pinskim prik5uckom nalik onom na analognim monitorima, koji povezuje woofer i desni satelit. Desni satelit je kontrolni, na njemu je On/Off taster, Volume potenciometar i 1 audio ulaz od 3,5 mm...on je jednim kablom povezan sa levim satelitom a drugim sa Line Out izlazom, preko 3,5 mm dzeka. Levi satelit je...samo levi satelit. Na zavrsecima nema zabica ili cega vec, kablovi se ne mogu odvojiti od zvucnika... Ne znam na cemu su bili u Logitechu kada su projektovali ovo...da sam ranije razmis5ao o tome, ne bi ih uzeo. Ali, bejah mlad i napa5en na price o dobrom zvuku na X-230... ![]() Zanim5ivo, kad odvrnem jacinu, levi vec moze da parira desnom...ali pri tihoj teprodukciji, jedva je cujan, a ja ga skoro nikad nisam pojacavao vise od 30-40%, heh...kao da izlaz nije dovo5no jak da pogura oba. Ne sam pametan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Ja sam imao te zvučnike i često ih odvrtao mnogo, nikad takvih problema nisam imao. Sumnjam na zvučnik u satelitu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Forumotion - pomoć, saveti, pitanja | miša topola | Web razvoj | 7 | 15.12.2011 11:01 |
Pređoh na SuSE - trebaju mi odgovori na nekoliko pitanja | Bokile | Slobodni softver | 1 | 21.6.2009 21:40 |
Editovanje pitanja u Milioneru | stefanACM | Male igre | 12 | 12.5.2008 22:04 |
Spisak pogođenih pitanja - Muzički kviz | [Imzadi] | Kvizovi | 5 | 4.4.2008 21:06 |
Spisak pogođenih pitanja - Filmski kviz | [Imzadi] | Kvizovi | 2 | 30.10.2007 20:36 |