![]() |
![]() |
|
Audio softver Programi i alati za obradu zvuka na računaru, softver za puštanje muzike i zvukova, audio kodeci, konvertori |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Banned
Član od: 7.6.2011.
Zahvalnice: 181
Zahvaljeno 41 puta na 39 poruka
|
![]()
Pojavio mi se problem da mi ne radi jedan zvucnik. Imam stereo (znaci 2+1) i levi zvucnik mi ne radi. Instalirao sam driver za zvuk, a maticna je Asus M5A87. Isprobao sam da ukljucim zvucnike u mobilni, i oba zvucnika rade. Kako resiti ovo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Programiranje
Član od: 29.8.2007.
Zahvalnice: 983
Zahvaljeno 371 puta na 280 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
Da, bas tu sam ubo.....zar nisam trebao?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 9.8.2007.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 75 puta na 66 poruka
|
![]()
Jesi.
Ako ti zvucnici rade na mobilnom OK, a na ploci ne, znaci ulaz na plocu zeza. Probaj na prednjem izlazu na kucistu, ako ga imas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Mozda su i kablovi u pitanju, tako je bilo kod mene, malo-malo pa gubi kontakt na jednom kanalu, pa uzmem isecem otprilike 5-6 cm gde je jack i prespojim sa drugim kablom i evo radi vec godinu dana tako. Probaj da "drmas" kabl da mu nadjes "sweet spot" ako je to u pitanju? I uveri se da je jack skroz usao.
edit: probaj neke druge zvucnike ili slusalice na tom izlazu da vidis da li rade. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Ma probao sam zvucnike na mob da prikljucim, i rade oba zvucnika. Znaci nesto je do maticne. Pitanje je da li mozda nisu u redu driveri...jer ne mogu da pogresim u prikljucku na maticnoj, kada nema prikljucak vec je to sve integrisano na njoj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
V.I.P. Programiranje
|
![]() Citat:
Pre nego reklamiras plocu proveri u control panel-u za zvuk da nije negde pomeren slajder od "balansa". ovde recimo: ![]() Ove slajdere takodje imas i u player-ima sa kojim pustas video/muziku pa i to proveri. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Na testu na tom realtek-u mi ne radi isto...znaci kada pokrenem test, levi nista, i onda se cuje desni. Slusalice mi rade normalno, ali su slusalice USB...
Sada sam probao slusalice, i nece...tacnije ni na njima ne radi levi. Omg pa nije valjda problem u ploci...nema sanse da je reklamiram. Jedino da nije u BIOS-u podesavanje neko. P.S. Ne radi mi prednji jack, a spojen je...hmmmm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
V.I.P. Programiranje
|
![]() Citat:
Na kraju krajeva, ako neces da reklamiras kupi neku zvucnu kartu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
V.I.P. Programiranje
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Banned
|
![]()
Pa nemam pojma sta da radim....moracu jos malo da se raspitam...mozda nisam skinuo dobar driver...cu vidim...
A i taj prednji mi je svejedno kada su mi sluske USB. Ni ne treba mi taj jack. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Batali te usb sluske, nadji neke sa stereo jackom za test, kako mislis da dijagnoziras sta je problem kad ne testiras audio izlaze?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
Pa USB su, ali imaju jack tako da sam ih ubo u izlaz nazad na kucistu i nije radila leva slusalica. Nemam pojma sta je, a iskreno me mrzi da otvaram da vidim. Realno jedino moze biti da je greska u nekom update-u ili driver-u....ili ono mnogo gore, da je greska na maticnoj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Veteran
|
![]()
Ja imam sličan problem sa Blueberry WOODPECKER SW-M28 2.1 zvučnicima. Problem mi se javio od kada sam počeo koristiti slušalice ubodene u ulaz na kontrolnom daljincu za regulaciju zvuka. Kad ubodem slušalice u taj ulaz, one rade lepo ali kada ih izvadim levi kanal tj. zvučnik mi neće da radi. Sve sam probao, drugi drajveri, menjao kablove koji vodi od vufera do satelita, raznorazna podešavanja u BIOS-u i Windowsu i ništa. Jedino kada ugasim zvučnike na prekidač na vuferu i iskopčam ih iz struje i tako ih ostavim 20-ak sekundi, problem se reši. Međutim ako opet ubacim sluške ista stvar se dogodi.
Na žalost više ne koristim slušalice preko kontrole za zvuk već ih moram ubaciti direktno u PC i tada sve radi OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
![]()
Ma jok....nema pa nema...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]()
Vidi prvo sva podešavanja, dobro proveri kablove, reinstaliraj drajvere, pa ako neće reklamiraj. Ako ti te USB slušalice preko USB-a rade normalno, a preko jacka ne radi leva, onda vrv nije ni do podešavanja nego je nešto otišlo na matičnoj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
![]()
Pa jbt jel moguce da cu sada morati da je reklamiram....jao sada sve ispocetka slanje kurirom. Omg koje je to mucenje. Moracu jos nesto da probam. Probacu sutra da reinstaliram drivere pa mozda proradi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
![]()
A jel moze da se popravi to ako se uzme zvucna kartica? I koliko bi to izaslo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
![]()
Proradilo je na sec, i onda opet...znaci ipak je jack na maticnoj. E sada nesto sto me jako zacudilo je to da na prednjem ulazu na kucistu, radi levi ali ne radi desni. Koji KU.......???? Ne, rade oba napred na tom ulazu
![]() Ne pada mi na pamet da reklamiram....samo cu da zaletujem to i kraj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Mogu da se kladim da su kablovi ili jack na njima falicni cim ti se isto ponasa i napred a i pozadi, a ti radi kako mislis.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
ne radi zvucnik integrisan u centralnoj | Advanced | Zvuk na računaru | 21 | 18.8.2011 12:54 |
Pomoć - monitor ne radi! | dragutinka | Kvarovi | 15 | 11.9.2010 17:34 |
Mikrofon ne radi u Counter Strike-u | Jenkiduduldu | Mrežne igre | 2 | 30.4.2009 18:31 |
Nece da radi total c i daemon | Marko | Kvarovi | 8 | 29.12.2007 0:14 |
Problem sa zvucnicima levi i desni zvucnik | FoolieCoolie | Zvuk na računaru | 1 | 13.12.2007 21:48 |