![]() |
![]() |
|
ŠDK - Grafika Saveti u vezi sa kupovinom video karti i monitora |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Otvorih novu temu da bi mi što pre odgovorili, ali treba da uzmem monitor i razmišljam se između nekoliko modela. Dell mi je prvi izbor, ali me interesuje da li ima još neka marka da im parira po odnosu kvalitet-cena?
U principu me Dell kupio ergonomijom i isključivo bih uzeo neki model koji može da se rotira lepo. Neko je pominjao da ima i neki dell sa IPS panelom od 17500 al ja ne mogu da nađem gde to bi i koji je model u pitanju. Za sad sam bacio oko na ovaj model. Do sad se nisam sreo sa IPS panelima (da znam) i ne znam kakva je razlika u kvalitetu. Monitor bi podjednako služio za Word, Web, eBooks, Igre i HD filmove. Možda nešto više sa gaming i filmove. Ako nije neka razlika u korišćenju, išao bih sa jeftinijom varijantom. Takođe, Interesuje me da li dobijam kablove uz monitor ili moram da ih dokupim i koliko oi koštaju (imam 2x DVI na grafi). 150e je neki maximum koji bih dao i probio bih ga na 175 samo ako je IPS baš osetno bolji u svakodnevnom radu. P.S. 23 inča gledam uz eventualno 24 ako nije mnogo skuplja varijanta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Član od: 7.6.2011.
Zahvalnice: 181
Zahvaljeno 41 puta na 39 poruka
|
![]()
Dell U2312HM, pozadinsko LED osvetljenje sa IPS panelom. Bolje se pokazao i od U2311H....tako da ako mozes na tih 150e dodati jos 20 kupi ga i neces se pokajati.
Sto se tice kablova, naravno da ih dobijas. Dobijas VGA, DVI, naponski kabel i softver. Monitor je univerzalan i moze da se koristi za sve. Jednostavno nema bolje do 200e ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 4.12.2010.
Zahvalnice: 201
Zahvaljeno 693 puta na 630 poruka
|
![]()
+ 1 za Dell U2312HM.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Sto se tice kvaliteta monitor je sasvim dobar ali ima izgleda neki problem sa zujanjem kada se brightness obori ispod vrednosti 99-100, znaci kada vrednost padne ispod 99 dolazi do zujanja
![]() The screen materials are of a good quality and the design is attractive in my opinion. There is a slight electronic buzz from the screen if you listen very closely although it does go away at 99 - 100% brightness. According to some Dell community forum posts it seems this might be an occasional issue but it certainly won't be noticed by everyone. In fact in normal operating situations you'd be hard pressed to notice it I think. If this is an issue you face with the screen then an exchange is suggested. Zanima me da li neko ima ovaj monitor i da li se bilo sta cuje kada se brightness obori ispod navedenih vrednosti? A evo i linka sa foruma na kome su korisnici naisli na isti problem http://en.community.dell.com/support.../19400760.aspx |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
Ipak ne uzeh ništa danas tako da kupovina ostaje za sledeću nedelju.
I dalje nisam uveren da mi IPS treba i da ću primetiti neku razliku u korišćenju. Ne bavim se profesionalno ni sa čim što iole zahteva kvalitetniji prikaz boja. ![]() Hteo bih da u nekoj radnji pogledam kakva je razlika u prikazu pa da se onda odlučim. Mislio sam danas da pogledam na Ušću or smtn, al me dušmani zadržaše na poslu duže. Gde bih mogao da vidim ovo, a da me prodavac ne gleda kao kvočka kad ga pitam za TN vs IPS? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
Član od: 21.9.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Zanima me kakav je odziv ovog monitora? Dvoumim se izmedju njega i jednog LG-a (IPS236V-PN) Oba su IPS-paneli za 'narod'. Treba mi neka referenca da se odlučim između njih... Inače, ne bavim se grafičkim dizajnom, ali dosta vremena provodim za kompjuterom tako da mi dobar prikaz na monitoru znači. A volim i da se igram...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 6.1.2011.
Zahvalnice: 45
Zahvaljeno 78 puta na 57 poruka
|
![]()
Najbolji ti je Dell, to što LG napucava vreme odziva kao na 5s su prazne priče, na kraju je čak i sporiji... Dell je zakon, tvrdim kao ponosni vlasnik Dell U2311H
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
Član od: 15.10.2010.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 183 puta na 176 poruka
|
![]()
Svako hvali svoga konja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Da nije tako, ne bih ga ni uzeo...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
|
![]()
Nije o tome rec da li je dobar,ali samo zato sto je on ponosni vlasnik a ni ne zna kakav je npr. LG,ne znaci da je bolji .Ovde je rec o odredjivanju kvaliteta nekog uradjaja za svoju cenu,a ne ko sta poseduje kuci.Sto ne znaci da Dell nije bolji.A to cu utvrditi kad ispred sebe stavim oba monitora
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
|
![]()
Kazes coveku koji je otprilike za vreme tvog rodjenja i jos 12 godine radio testove mnogo mnogo uredjaja.Uopste ne razumes sta hocu da ti kazem.Raspitaj se sta je takozvani test iza zavese
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
Druže aconi, ne dovodim u pitanje tvoju ekspertizu i godine iskustva već hoću da kažem sledeće...: Pre nego sam kupio monitor proveo sam ne dane već nedelje istražujući koji je bolji, pošto mi evri ne rastu na jabuci pa da ih uberem. LG sam naravno uzimao u obzir i kopao što sam više mogao da nađem neke informacije o njemu (tj, oba modela sa IPS), i svugde, ali baš svugde Dell je bio bolji i to pogotovo u input lag-u koji je meni jako bitan jer naravno dosta vremena provodim igrajući. Jedina bolja opcija bio je HP zr 21.5, koji je imao bolji prikaz pošto je bio pravi 10bit IPS, ali je bio sporiji, manji i skuplji... E sad čisto sumnjam da svi ti ljudi čije sam postove i review-e čitao greše...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
|
![]()
Ivice. opet ne razumes sta sam hteo da kazem.Znaci bas to sto si radio,istrazivao,a najbolje je uvek ako imas uslova da jedan naspram drugog isprobas uredjaje,sto je u inostranstvu praksa pre mnogo godina.Znaci nisam rekao da Dell nije bolji,nego da verujici samo u brend nije dosta.I za Sony Trinitron ekran su pricali da je najbolji,a ja i dan danas koristim Sony,ali sam video i druge marke koje su rame uz rame ,a bogami bolji od Sony-a.Pricam o proslim vremenima ne o Plazma i Lcd ekranima.Nadam se da si me razumeo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
|
![]()
Razumem ja tebe, i bilo bi divno kada bi prodavci ovde uradili više od nakačio ga na kompjuter i jel vidiš da radi... Pošto to nije slučaj ja sam morao da se oslonim na iskustva drugih ljudi i to sam i uradio i iz toga je proizišla moja tvrdnja da je dell bolji, gde smo se ti i ja spotakli. Ali pazi jednu stvar, vrlo bitno... Sve nedostatke na monitoru uočio sam tek posle nekoliko dana. One sitne nesavršenosti koje svaki proizvod ima. To upoređivanje, ako ne potraje, svodi se na subjektivni doživljaj monitora, gde neko ko se ne razume previše i ne zna šta da traži može lako da pogreši. Pogtotovo ako se ne obraća pažnja na kvalitet komponenti od kojih je monitor napravljen, a da se razumemo to možeš samo da nađeš guglajući.
Najbolje je da, kao i u inostranstvu, imaš 7-30dana da vratiš proizvod ako nisi zadovoljan. Uvidiš sve mane i prednosti i odlučiš. To naravno da bi teško bilo primenjivo kod nas, jer se znaš šta bi tu mi radili... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Novi član
Član od: 21.9.2006.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Nagledao sam se i načitao raznih recenzija, i ipak mi se čini da je DELL-ov model bolji. Pogledaću ga i u radnji pre nego sto ga uzmem, ali mislim da sam se odlučio
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Pomoć i mišljenje oko Dell Inspiron N5110 | andrija kamenica | Prenosni računari | 19 | 9.10.2012 16:35 |
Pomoć i mišljenje - Dell Inspiron N5110 15.6", Intel i5-2410M/4GB/640GB/GT525M 1GB/HDMI/ | andrija kamenica | ŠDK - Prenosni računari | 19 | 13.8.2012 15:18 |
Dell U2312HM ili ViewSonic VP2365-LED IPS šta kupiti? | bachi | ŠDK - Grafika | 9 | 23.10.2011 12:12 |
DELL Studio 1749 ili DELL Inspiron N5010 | MilanSrbija | ŠDK - Prenosni računari | 1 | 21.5.2011 15:35 |
DELL Inspiron N5010 D7GXJ-i5-460 BK, alternative i par pitanja | BugA | Prenosni računari | 5 | 17.4.2011 16:19 |