![]() |
![]() |
|
Modovi Budite jedinstveni - modifikujte svoj računar |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 5.7.2009.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav svim foumasima!
Videh negde na netu slicnu stvar pa se odlucih da uradim i ja nesto tako. (al mi je uvod ![]() http://fusionmods.net/index.php?theC...JPG&caseID=127 Elem, eto skice ispod pa ce vam biti jasnije sta planiram. E sad, posto ce to biti malo visocije,imam par nedoumica... Napajanje- posto planiram da stavim 6-7 kulera na kuciste, plasim se hoce li napajanje izdrzati sve to. Uz taj broj kulera u kompu ce biti> Phenom X4, neko napajanje sam razmisljao od 500W, maticnca, 3 HDD-a, graficka ATI Saphire i DVD rezac i citac... Znaci dilema je hoce li napajanje izdrzati ili mozda da ubacim i drugo napajanje koje bi sluzilo samo za kulere? ![]() Druga stvar- posto ce HDD biti u odvojenoj komori,(kao i ostatak komponenti) da li ima negde da se kupi duzi SATA kabal? 50-60cm ? ako nema da menjam dizajn ![]() Trece, razmisljam da li da na donjoj strani,(pod) uopste stavljam otvor za taj kuler ili ne? Posto ce stajati na podu ima d srce prasinu ko lud! I za ovo javljanje, poslednje pitanjce- Posto cu da stavim tih 6-7 kulera, verovatno bi bilo pametno da ubacim i neki kontroler? Ako neko moze da preporuci neki model bilo bi sjajno.... skica |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 23.10.2009.
Zahvalnice: 335
Zahvaljeno 720 puta na 651 poruka
|
![]()
Zavisi koja grafička, i koje napajanje od 500W. Ventilatori ne troše mnogo, i mislim da će radiqti bez problema sa recimo Seasonic 500ET napaanjem, ali ne vidim potrebu za simfonijskim orkestrom. 2-3 je dovoljno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
Član od: 5.7.2009.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
da ali plan je da celo kuciste bude iz 4 dela.
Recimo, deo u kome ce biti MB i grafika-u njega bih stavio dva-napred i pozadi..kod HDD odeljka takodje, mozda jedino kod napajanja da izostavim... Da se pojasnim jos malo, 4 dela- kao kada bi stavili 4 kutije,nezavisne, jednu na drugu... Cilj mi je da dobijem visocije kuciste, i da imam bolji protok vazduha. A planiram da uradim kuciste od drveta sa nekim lepim finisom... grafika u ovom rangu - ATI RADEON POWERCOLOR HD 5450512 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Što se dugačkih sata kablova tiče, ja sam naručivao iz Novosadskog PINa. Cena im je bila oko 200 kinti.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
MrgudINC (15.11.2011) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |