![]() |
![]() |
|
Zvuk na računaru Zvučne karte, zvučnici, slušalice... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 2.10.2011.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam problem sa mikrofonom i 5.1 ili 7.1 sistemom kada podesim na drajverima.
Kada udjem na drajver zvucne kartice i postavim 5.1 ili 7.1 sistem zvuka, sam drajver mi eliminise mikrofon, i ne znam kako da podesim to da mogu da koristim mic, samo mi ponudi Stereo Mix. Koji kada opet vratim na 2.1 sistem zvuka, radi kao da je mikrofon, ali kada opet postavim kao 5.1 ili 7.1 sistem zvuka, on postavlja kao ne znam sta, ali uglavnom opet ne mogu koristiti mikrofon, sve se ovo desava na win7. A kada sam postavljao sistem zvuka 5.1 ili 7.1 na XPu, on mi nije pravio nikakve probleme, mikrofon i odabrani sistem zvuka su lepo radili, jedino nije imao dodatna podesavanja za zvuk ili ja nisam znao, kako da postavim na stereo zvuk, zbog cega sam opet i instalirao win7, jer na njoj znam da postavim taj stereo zvuk. EDIT: Danas sam opet vratio xp, posto sam dosao bio do toga da odustanem od ovog problema, ali sada vidim da se isti problem sa mikrofonom i 5.1 (7.1) zvukom javlja i na xpu. S tim sto sada na xpu kada postavim 2.1 sistem i kada pojacam sva dodatna podesavanja na najjace, pocnu da mi krce slusalice, a kada postavim 7.1 onda sve lepo se cuje, nema nikakvog krcanja, ali sto mi onda ne radi mikrofon... Poslednja ispravka: tadicM (20.3.2012 u 14:44) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Zvuk na računaru
Član od: 30.10.2009.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 146 puta na 134 poruka
|
![]()
Nisi rekao koja ti je zvučna karta i ploča..
Nisu isti drajveri za win 7 i za xp.. Probaj da nađeš drajvere za svoju zvučnu da budu za win 7 pa onda probaj dal će da radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Maticna ploca je Asus M4N68T-M LE V2 evo link od ploce:
http://www.asus.com/Motherboards/AMD...specifications Ali ja mislim da je ovo zvucna kartica : VIA VT1708S Inace ja sam ove drajvere dobio uz plocu i pise kao da su za win7. Ali danas sam vratio na xp, ali opet ne znam kako da podesim ovo za sistem zvuka i mikrofon, dal je to tako do drajvera samog ili sta? :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
V.I.P. Zvuk na računaru
Član od: 30.10.2009.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 146 puta na 134 poruka
|
![]()
Ne može nikako na audio mix ..
Nešto si zbrljao tu.. Mora da ti piše Microphone.. Pogledaj kako ti detektuje mic .. Kad ubaciš džek treba da ga automatski detektuje.. Tako je kod realtec a kod te neznam.. Ako stavljaš win 7 skini obavezno zadnje drajvere sa linka koji si stavio.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
Malo cas sam skinuo poslednji drajver 8.7.0.0.
Nego u medjuvremenu sam nasao i razlog zasto je sve ovo ovako: ![]() Samo sada ne znam da li postoji neki nacin da se ovo resi, ili je tako kako je, da cu morati da kupim neku drugu zvucnu karticu...? |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa mikrofonom | trivkovic.d | Zvuk na računaru | 5 | 3.5.2011 18:31 |
Problem sa sistemom! | ivee | Kvarovi | 4 | 27.8.2010 0:29 |
Problem sa sistemom... | Danijela1 | Kvarovi | 11 | 24.10.2009 20:24 |
Problem sa mikrofonom... Pomoć! | Nikoineko | Zvuk na računaru | 10 | 20.12.2008 16:52 |
Problem sa mikrofonom na Logitech slusalicama | ukimafija | Kvarovi | 1 | 21.3.2008 11:13 |