![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
Koliko puta sam cuo ovakvu frazu: "Ne radi mi winamp, pa cu da zovem druga da obori sistem". Nije reinstalacija, nego obaranje. Ljudi toliko brkaju termine (pogotovo kada hoce da se prave vazni) da to nekada prelazi granicu dobrog ukusa.
Sta je obaranje sistema - to je kada s***bes sistem da vise ne moze da radi (ili to uradi neki virus). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.174
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]()
Bolje i to nego "nešto me zeza Windows, sad ću da ga preinstaliram"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Upravo sam se setio jednog termina iz beše li filma "Spašavanja redova Rajana" ili čak možda iz "MOHAA-e" koji veoma slikovito objašnjava šta znači kada je nešto da prostite "stvarno pokvareno" (da ne iskoristim neku reč koju bi forum cenzurisao
![]() FUBAR (FuckedUpBeyondAnyRecognition) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 23.2.2006.
Lokacija: Tamo gde su kuće od čokolade i prozori od marmelade....
Zahvalnice: 195
Zahvaljeno 301 puta na 171 poruka
|
![]()
Obaranje sistema se podrazumeva pod prepravljanjem ili brisanjem fajlova koji su neophodni za win da bi radio tipa system32,onda se desavaju tj. iskacu razni ekrani tipa blah,blah.dll don`t found pls reinstall windows pa plavi ekrani smrti itd....
A klasicna reinstalacija je ubacis disk i reinstalliras win....Mada reinstall + format je bolje od bilo kog antivirusa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Veteran
Član od: 13.1.2006.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 45 puta na 34 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
"Puko je" - evo vam jos jedne fraze
![]() Inace moram ovde da citiram jednu voodoo-ovu poruku, koja me bas potresla i licno pogodila ![]() (sad cu da mu dam poen za to) Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Novi član
Član od: 27.8.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
ovo ne verujem da bi pomoglo. da si rekao format+reinstall, eeeeee.... ![]() @6am3 Fana71c resenje kod "krajnje nuzde" je preskakanje najblizeg plota i obziranje da te neko vidi kako cucis dok ti uzdah izlazi iz grudi ![]() salu na stranu, kada dodje do krajnje nuzde, sve je vec toliko syebano da ti malo sta pomaze. lepo sve insaliras Win, drajvere, programe, podesis i GHOST! I cim te BILO STA pocne zezati, "Make Partition From Image" i SVE je na "status quo" za 2-5 minuta. najgenijalnija stvar od pojavljivanja "prozora". do kablovskog neta nisam imao cak ni antivirus (sada moram jer me "bockaju"). eee, da dodam jednu baljzgariju koja me jezi kada je cujem.... "Kako da instalishem..." aaahhhhhh pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]()
Ma najjace je ovo.
Slusam razgovor moja dva ortaka: Ortak 1:Evo ti one igrice sto si trazio, ali moras da ih istaliras. Ortak 2:Ma necu ja da ih staliram, ja cu samo da ih igram. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
U poslednje vreme, izraz "oboriti sistem" neki su počeli da tumače i koriste u smislu "uništiti svaki trag operativnog sistema i instalirati ga ponovo na čistu particiju diska". Glupo bi bilo smatrati da je to nepravilno jer je jezik živ i stalno se menja - uostalom, ko se još seća mejnfrejmova! Međutim, meni je nekako prirodniji izraz "ubiti sistem"... ali to je već stvar ličnih afiniteta. Inače, uvek se oduševim kako narod neke stvari lepo nazove. Pa'i ovo: - "Oboriti" ili "ubiti" sistem - ponovo instalirati sistem "od nule". - "Pregaziti" sistem - instalirati operativni sistem bez prethodnog uništavanja svih tragova prethodne instalacije - Instalirati nešto "lopatom" - instalirati neki program bez klasične instalacione procedure, prostim kopiranjem neke postojeće instalacije. Nevezano za ovo... Izraz "preinstalirati" nešto u stvari nije pogrešan. Kada se na neki glagol stavi prefiks "pre", to u našem jeziku znači da se nešto prepravlja ili prerađuje. Odelo se prepravlja da nam bolje stoji, auto ponekad treba da se preradi ako mu ugrađujemo nestandardni deo. Prefiks pre ređe znači i prenošenje nečeg (može se prepisivati nov sadržaj memorije preko starog, ali se može i sadržaj memorije prepisivati s jedne na drugu lokaciju). Još je ređe korišćenje pre u smislu previše (prepunila se memorija itd.). Često korišćenje prefiksa "pre" u smislu "prethodno" potiče, u stvari, iz stranih jezika - predefinisana pravila (pravila prethodno definisana, odnosno definisana od strane programera pre nego što je program stigao do korisnika). Zabuna može nastati u izrazima gde se prefiks pre koristi u oba značenja. Recimo, loš deo programskog koda može da se preprogramira (programira ispočetka), ali i EPROM-i mogu da stižu u prodaju sa preprogramiranim (prethodno programiranim) sadržajem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Banned
Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka
|
![]()
@voodoo_nbgd
Da znas da si upravu.Evo moj komsija kupio sinu komp sa AM2 Athlonom(ne znam samo gde ga nadje ja gde god pitam imaju li AM2 procesore oni kazu ne ali imace uskoro) sa nekom Gigabyte plocom od preko 300 e(ni nju ne znam 'de nadje jer kad' sam cuo cenu ![]() ![]() I da mi post ne bude OFF TOPIC ljudi koriste izraz,, Stade mi windows sa'cu ga restanliram" |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
amurof aratnevni oeD
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka
|
![]()
"Kupio sam novu igru na dva Di-Vi-Iks-a!"
Kad čujem da im je CD isto što i DivX... Hmm... Ili: "Treba li kaunter da se botuje?" |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
Član od: 27.4.2006.
Zahvalnice: 821
Zahvaljeno 2.075 puta na 1.080 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() I jos im objasnis kako je DVD DVD, a CD CD i da na njega mozes da rezes i MP3 i "Diviks", a oni opet isto ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Mythbuster
|
![]()
Ako sam dobro razumeo, VI se ljutite na DRUGE zato što VI radite za džabe i zato što imaju bolju mašinu od vas ? Zanimljivo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
![]()
Ovde kod mene je medjunarodni izraz 'Hocu da dignem sistem'
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 835 puta na 309 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 3.544
Zahvaljeno 1.792 puta na 756 poruka
|
![]()
Ja sam na jednoj banderi videoo oglas:
Vrsim obaranje i dizanje xp sistema brzo i povoljno". Snimio sam to i mobilnim, ali nikako ne mogu da nadjem snimak da ga postujem ovde. ![]() Poslednja ispravka: VojaM (23.9.2006 u 21:32) |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Banned
Član od: 8.7.2006.
Zahvalnice: 584
Zahvaljeno 912 puta na 524 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Evo jos jednog zanimljivog izraza Ces mi narezes windows evo ti flopy ![]() Cisto nerazumevanje pojma byte,KB,MB,GB,TB.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Član
Član od: 2.3.2006.
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 143 puta na 67 poruka
|
![]() Citat:
Po pitanju izraza vezanih za operativne sisteme, meni je oduvek bio najsimpatičniji "pad sistema", jer mi je vazda u glavi bila slika računara koji se sa stola stropoštava na pod, uz jezivu buku, lomljavu i varničenje. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|