![]() |
![]() |
|
Web razvoj Sve u vezi sa razvojem Internet sajtova: programi, dizajn, usluge hostinga, administracija... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 16.5.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Problem u Dreamweawer-u cs5 :
Kad napravim .php stranicu i u css file ubacim background sliku, i kad hocu da vidim sliku u svom browser-u (google chrome) ne izbaci mi sliku, jednom sam kliknuo "View page source" i pored coda za wallpaper mi izbacilo "disable view in computer browser" nesto slicno tome... Da li je mozda imao neko slican problem, pa da mi pomogne da resim a da ne uninstaliram program... naravno sam povezao .css file sa .php filom, dreamweawer je licenciran, original... redovno update-ovan... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Jesi siguran da css fajl moze da "vidi" sliku, proveri dobro da li je relativna putanja do slike dobra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Kada u css file ubacim ovaj code :
"body { background-image:/document-seting....lemilica/background-image.jpeg no-repeat; font........ }" i kad kliknem na design mogu da vidim sliku a kad kliknem "f12" i udje u browser ne izbaci mi sliku vec samo background color ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Ne razumem, kakav design, ne razumem gde kliknes? I zasto F12, sta otvaras sa F12?
A i inace greska ti je sto imas jednu viska / na pocetku putanje HTML kod:
body { background-image:document-seting....lemilica/background-image.jpeg no-repeat; font........ } |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Novi član
|
![]()
Pogresno si me razumeo
![]() ![]() PHP STRANICA : Citat:
Citat:
e sad kad hocu da pogledam sta sam uradio u svom browseru moram da idem na " Preview in Opera/mozzila... " ili jednostavno kliknem " F12 ".... Razumes, i kad mi otvori Browser (opera, mozzila, safari) ne izbaci mi sliku koju sam postavio kao background-image.... I ranije sam imao neke sitne problemcice sa dreamweawerom ali sam resavao preko googla... al ovaj resavam vec duze vreme al bez uspeha.. :/ |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Član
|
![]() Citat:
Ako je tako,moras da "izadjes" iz CSS foldera i tek onda udjes u images gde ti je image za BG.Npr background:url(../images/bg_image.jpg); |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Za pocetak, ovo sto radis je komplikovano. Ako si pocetnik, stavi sve fajlove koje imaju veze sa stranicom u jedan folder, u toku rada ces da naucis kako da izadjes iz foldera, udjes u drugi itd. Ovako pravis sebi komplikacije, znaci .php, .css i .jpg copy-paste u jedan folder, sve zajedno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
Skapirao sam sta si hteo da mi kazes
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Procena računara | alien | Šta da kupim? | 6942 | 17.12.2023 10:28 |
Pomoc oko izbora plottera | braca86 | Grafički softver i radovi | 0 | 30.3.2009 17:51 |
Potrebna pomoc oko High End konfiguracije - Xtreme Gaming - | Mandrak | ŠDK - Osnovne komponente | 2 | 27.8.2008 9:30 |
Molim za pomoc | sweps | Osnovne komponente | 15 | 31.5.2008 2:21 |
Treba mi pomoc oko konfiguracije | polarnimeda | Šta da kupim? | 8 | 10.11.2005 19:00 |