![]() |
![]() |
|
Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 20.1.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Dugo vremena sam razmisljao o tome da kupim high end telefon tipa GS II, ONE X ili S... pa sam posle kontao da kpim tablet Galaxy 7.7 sa mogucnoscu telefoniranja, ali sam na kraju odlucio da uzmem neki junior class android tipa Xperia U, One V ili Ray... i poseban tablet (Ipad II most likely). Sta velite... One V sa super izradom, trosciu vecim ekranom, boljom kamericom i ICS ili Xperia U, znatno brza, trosciu manja i deblja ili... last year Ray koji ima ICS update, sporiji je od U, na nivou V, bolja kamerica, tanji itd itd.... mislim da necu pogresiti ni sa jednim.... U se pojavio kod VIPa po solidnoj ceni, a Ray imam na rate u Telekomu... ja sam odusevljen i sa mini pro (takodje dostupan u telekomu) on ima ics, ali malo mije dosta HVGA rezolucije... mada mi je telefon tako simpa...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 16.2.2010.
Zahvalnice: 103
Zahvaljeno 354 puta na 278 poruka
|
![]()
od ovih je najkompletniji htc one v,ali su dosta slicni uredjaji.biraj prema tome koji ti se vise svidja i sl..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.5.2010.
Zahvalnice: 589
Zahvaljeno 1.570 puta na 898 poruka
|
![]()
Pored Xperia U nikako One V.
Osakaceni i spor sense, losa kamera, slab procesor i gpu... Najbolji izbor je Xperia U, bolja rezolucija, kvalitetniji displej, meni licno lepsi telefon, brzi cpu i gpu, bolja kamera... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 28.10.2007.
Zahvalnice: 274
Zahvaljeno 129 puta na 95 poruka
|
![]()
Sad sam bas malo pogledao review-e. Htc one v ima bolji senzor na kameri tako da ako on ima losu kameru sta onda ima Sony ?
Xperia ne podrzava memorijske kartice :O i ima losiju bateriju. Ali zato ima brzi procesor i drugu kameru pa ti odaberi sta ti je bitnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
Plus onaj unibody dizajn ima problema sa hvatanjem signala,jer blokira antenu mislim na one seriju htc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Pa ček malo,ako xperia U ne podržava kartice ,6gb memorije je malo.Ako nisam nešto pomesao oko količine memorije.
Meni je inače on i ljepši od one V(subjektivno mišljenje). Btw,mislim da rey nema sta da traži medju ova dva telefona. Sent from my ZTE roamer using Tapatalk Poslednja ispravka: zajchik (9.7.2012 u 22:23) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]()
Ne znam za Xperiu koliko korisnik tacno moze da koristi memorije.
A kod one v postoji gubitak signala kada se rukom prekrije donji desni ugao telefona, gde se inace nalazi i zvucnik. Mada nisam primetio da prilikom razgovora to utice na kvalitet sagovornika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 7.10.2011.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 131 puta na 104 poruka
|
![]()
Sony Xperia™ U ima samo 4GB interne memorije.
![]() Edit: Našao sam podatak da ima 8GB, ali samo je 4GB dostupno. Poslednja ispravka: Qoozma (10.7.2012 u 21:38) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Uzimam XPERIA U... 4+2mb mi je dovoljno jer ne slikam puno, niti snimam video.. uz to sam jako kritican tako da i ono sto uslikam retko zadrzim, na telefonu drzim do 100 pesama .... u stvari najbitniji mi je kvalitetan finansijski kalkulator, pracenje voznje bicikla, mape, navigacija, pracenje troskova i audio plejer... ostalo su zezalice... malo je bezvez sto u VIPu niti imaju Xperia U niti one v za probanje, ali po testetima GSM arene, phone arene itd... U je oduvao V... dok u predstavljaju kao ... best bang for the buck... one v adresiraju kao last year hardware...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
|
![]()
Ta memorija će ti biti dovoljna samo za početak.Imaces stalno problem sa nedostatkom iste.Kada instaliras iGO 400mb,pa tih 100 pesama oko500-600mb zavisno od kvaliteta , 720p video,malo slika,pa još kad rootujes fon backup 500mb, i t d.Telefon jeste odličan ,ali to može da bude problem.
Telefon je inače odličan za tu cenu pp325, jer je i desire c iste cene sto je nebuloza. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ajde bre covece,pa ja na sgs iamm 8gb memorije,i uopste mi niej malo a kamoli da je napunim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Veteran
|
![]()
Ali on nema 8 nego 4, mada nije ni to malo ako ne stavlja svakave gluposti na fon
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
|
![]()
To i kažem nije da je premalo,ali stalno će nečega morati da se odriče zbog memorije.A recimo film ili seriju tetko kad može da ugura.To kazem zato sto i ja sa 4gb stalno u nedostatku sa istom.
Naravno ovo ne mora da bude presudno u kuoovini, jer je telefon odličan. Sent from my ZTE roamer using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
Kupljen XPERIA U i izuzetno sam zadovoljan. Najvise odusevljava dizajn (predivan je, vlasnici ostalih telefona bas ceznjivo gledaju), dimenzije (mozda je Jobs ipak bio u pravu), kvaliteta izrade (zazori su neprimetni, plastika matirana, meka, kao gumirana), brzina... Uopste ne zalim sto se nisam ispruzio za SII kako sam originalno planirao! Za sada nemam zamerki sem jednog velikog straha, a to je baterija... juce je izdrzala od 1 do 9 popodne doduse maltene konstantno malteretiranje i download aplikacija.... jutros se od 6 do 9 supustila sa 78% na 4%. Cak mislim da je tokom noci bio iskljucen a kada sam ga ukljucio bio je na 78...Skinuo sam sve sto sam hteo, jos da spustim audio kolekciju i to je to... sto se tice memorije... filmovi, serije i ostalo ne drzim na telefonu, a cak i snimke dece relativno uredno back upujem... tako da memorija nece biti problem. Na prethodnom telefonu sam imao karticu od 2gb i bilo je to. Doduse, moj prethodni phone je bio X8 tako da je odusevljenje prirodno, mada brat ima NOTE i sem nekih Touch Wiz prednosti mu bas i ne zavidim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
|
![]()
Iznervirala me ekipa u VIPu. Kada sam prijavio prenos sa TELENORa nije jos uvek bio stigao XPERIA U i rekli su da ce dobiti 4 komada (hej samo 4 a rec je o gradu od 120 000 stanovnika!!!) i da ce mi ostaviti jedan sa strane dok se ne zavrsi prenos... i naravno stigla im samo dva, jedan izlozili u izlogu, drugi stavili na pipanje.. i morao sam da uzmem ovaj iz izloga.... Ne mogu da shvatim da imaju tako male zalihe i da sve zivo otvaraju...Telenor mi je za to bio profesionalniji. E sad VIP je odnedavno H+ u mom gradu... i ja sam odusevljen... ozbiljno razmisljam da ipak ne uzmem I pad tablet vec neki android na pretpatu... sve leti!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sto ne napises mini korisnicki opis u sekciji korisnicki opisi,i bacis po koju slicicu. Verujem da bi to pomoglo buducim kupcima,a i mnogima koji bi na ovja nacin zeleli da vide fon,i utiske.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.009
Zahvaljeno 4.075 puta na 2.445 poruka
|
![]()
Bateriji treba neko vreme da se stabilizuje. Na stranim forumima sam gledao kako je pljuju pa povlače to posle nekoliko dana. Tako da... javi za jedno nedelju dana kako drži baterija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
Baterija je vec danas izdrazala 24 sata, doduse maltretirao sam je smao 3 sata aktivno...napisacu jedan mali review.. ali za neki dan... da sve legne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
Član od: 10.1.2006.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Lepša polovina je nedavno nabavila Xperiu dobre stvari: kamera (sa hardverskim tasterom) na dnevnoj svetlosti bruka slike, brz kao munja, slika na ekranu oštra da se rasečeš
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Veteran
Član od: 7.10.2011.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 131 puta na 104 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
sony ericsson xperia mini problem | NIKOLA94s | Aparati i oprema | 4 | 20.6.2012 21:46 |
Ice Cream Sandwich stigao i na Xperia active | Sinisa Cubrilo | Programi za mobilne telefone | 0 | 18.6.2012 10:42 |
SE Xperia Pro ili Samsung Galaxy S Plus? | wolf 87 | Aparati i oprema | 0 | 11.5.2012 23:17 |
Xperia mini st15i(ne x10 mini) vs HTC wildfire S | NIKOLA94s | Aparati i oprema | 9 | 1.4.2012 16:05 |
iPhone 4 vs Xperia Arc vs Xperia Mini Pro | ELIPS | Aparati i oprema | 33 | 23.11.2011 21:04 |