![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam Verbatim Wirless Optical Mouse i sa ubuntom je radio ok.
Juce sam probao da instaliram slackware 10.2 i bio sam odusevljen cak sam uspeo da podesim i grafiku koju nisam uspeo da podesim ni na jednoj drugoj distribuciji. Medjutim mis ne radi. Inace kad sam instalirao stavio sam na usb mouse. Ima li pomoci? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]()
Pogledaj /etc/X11/xorg.conf i pronađi sekciju gde se podešava miš, pa vidi koji je uređaj određen za miša. Onda pogledaj u /var/log/Xorg.0.log (ili tako nekako) i vidi šta ti u njemu piše za uređaj na kome se očekuje miš (ili prikači taj log fajl u odgovoru ovde na forum da pogledamo).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Valjde je ovo bitno
# Core Pointer's InputDevice section # ************************************************** ******************** Section "InputDevice" # Identifier and driver Identifier "Mouse1" Driver "mouse" # On platforms where PnP mouse detection is supported the following # protocol setting can be used when using a newer PnP mouse: # Option "Protocol" "Auto" # The available mouse protocols types that you can set below are: # Auto BusMouse GlidePoint GlidePointPS/2 IntelliMouse IMPS/2 # Logitech Microsoft MMHitTab MMSeries Mouseman MouseManPlusPS/2 # MouseSystems NetMousePS/2 NetScrollPS/2 OSMouse PS/2 SysMouse # ThinkingMouse ThinkingMousePS/2 Xqueue Option "Protocol" "PS/2" # The mouse device. The device is normally set to /dev/mouse, # which is usually a symbolic link to the real device. Option "Device" "/dev/mouse" # Option "Device" "/dev/psaux" # Option "Device" "/dev/ttyS0" # Option "Device" "/dev/ttyS1" # When using XQUEUE, comment out the above two lines, and uncomment # the following line. # Option "Protocol" "Xqueue" # Baudrate and SampleRate are only for some Logitech mice. In # almost every case these lines should be omitted. # Option "BaudRate" "9600" # Option "SampleRate" "150" # Emulate3Buttons is an option for 2-button Microsoft mice # Emulate3Timeout is the timeout in milliseconds (default is 50ms) # Option "Emulate3Buttons" # Option "Emulate3Timeout" "50" # ChordMiddle is an option for some 3-button Logitech mice # Option "ChordMiddle" EndSection # Some examples of extended input devices # Section "InputDevice" # Identifier "spaceball" # Driver "magellan" # Option "Device" "/dev/cua0" # EndSection # # Section "InputDevice" # Identifier "spaceball2" # Driver "spaceorb" # Option "Device" "/dev/cua0" # EndSection # # Section "InputDevice" # Identifier "touchscreen0" # Driver "microtouch" # Option "Device" "/dev/ttyS0" # Option "MinX" "1412" # Option "MaxX" "15184" # Option "MinY" "15372" # Option "MaxY" "1230" # Option "ScreenNumber" "0" # Option "ReportingMode" "Scaled" # Option "ButtonNumber" "1" # Option "SendCoreEvents" # EndSection # # Section "InputDevice" # Identifier "touchscreen1" # Driver "elo2300" # Option "Device" "/dev/ttyS0" # Option "MinX" "231" # Option "MaxX" "3868" # Option "MinY" "3858" # Option "MaxY" "272" # Option "ScreenNumber" "0" # Option "ReportingMode" "Scaled" # Option "ButtonThreshold" "17" # Option "ButtonNumber" "1" # Option "SendCoreEvents" # EndSection |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]()
E samo promeni, ovo
Kod:
Option "Device" "/dev/mouse" Kod:
# Option "Device" "/dev/psaux" |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Član
|
![]() Citat:
# Option "Device" "/dev/mouse" Option "Device" "/dev/psaux" # Option "Device" "/dev/ttyS0" # Option "Device" "/dev/ttyS1" I dalje nece da radi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Da li mozda treba da se promeni ovo:
Option "Protocol" "PS/2" |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Probao sam i dalje ne radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 8.5.2006.
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Da li ti mis radi sa gpm (da li mozes da ga koristis u terminalu)?
I daj da vidimo sta pise u /proc/bus/usb/devices (dok ti je prikljucen mis, naravno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Ne mogu da ga koristim u terminalu i ne postoji taj fajl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 8.5.2006.
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Probaj da mountujes usbfs:
Kod:
# mount -t usbfs none /proc/bus/usb |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 28.2.2006.
Zahvalnice: 137
Zahvaljeno 8 puta na 5 poruka
|
![]()
I ja imam taj problem! Isto slack 10.2 mis i tastatura su mi komplet Logitech Cordless internet pro. Tastatura radi naravno, a mis mi se pomera kada pritisnem jednom levi clcik za 1 pixel u desno. Zanimljivo je da mi na slax-u (live verzija) radi fenomenalno sve!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 24.3.2006.
|
![]()
Ja sam odustao. Sve sam probao sto ste mi rekli i nista nece. U svakom slucaju hvala na odgovorima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Slackware 10.2 ACPI problem | SuperFly | Slobodni softver | 3 | 21.3.2006 6:29 |
SmartLink 56k Voice Modem i Slackware 10.2 | Frozen | Slobodni softver | 0 | 28.1.2006 20:34 |
Linux Slackware 10.2 help | banderaš | Slobodni softver | 22 | 19.1.2006 19:52 |
Slackware 10.2 i Lexmark 735 | jekic_va | Slobodni softver | 0 | 1.1.2006 19:11 |
slackware 10.2 adsl problem | rockdudbg | Slobodni softver | 9 | 26.12.2005 21:55 |