Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Komunikacioni uređaji i umrežavanje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje…

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 5.9.2012, 22:42   #1
vane1
Novi član

Član od: 1.6.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Pomoc oko podesavanja rutera huawei hg520s

Imam mrezni kabl koji dolazi do mog stana od komsije...u pitanju je kablovski internet,danas sam kupio ruter huawei hg520s sa zeljom da imam wlan u stanu,ulzni signal u njemu ide sa onim malim tankim telefonskim kablom,a posto kod mene dolazi siroki mrezni kabl neznam kako i gde da ga prikljucim da bi ruter primao signal...imam i svicer koji u ovom slucaju meni i nije od neke pomoci...ili ja samo tako mislim...mozda bi trebalo da se ruter nekako podesi...hvala unapred svima...i samo da dodam da mi lampica ADSL treperi a lampica internet je ugasena...

Poslednja ispravka: vane1 (5.9.2012 u 23:03)
vane1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.9.2012, 13:35   #2
Dapper
Član

Član od: 11.12.2008.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 22 puta na 21 poruka
Određen forumom Re: Pomoc oko podesavanja rutera huawei hg520s

Jednostavno kupite WLAN Router sa ulazom za koaksijalni kabl, i imate i ti i komšija Wirelles signal i rešen problem. Sve ostalo komplikuje situaciju. Pozz.
Dapper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.9.2012, 15:33   #3
Горски_Штаб
Član

Član od: 21.12.2008.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 35 puta na 21 poruka
Određen forumom

Много си конфузно написао све. Да ли ти имаш коаксијални или мрежни кабл на својој страни? Тај рутер нема коаксијални прикљ. Има четири мрежна . wlan се укључује у подешавањима рутера.
Горски_Штаб je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.9.2012, 7:59   #4
ivanz80
Novi član

Član od: 12.11.2008.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci

Mozes probati sledece:U LAN1 na modemu ukljuci mrezni kabl koji si dovukao od komsije zatim, hardverski resetuj modem (mala rupica na zadnjoj strani modema) Udji u neki od browsera(IE), unesi adresu 192.168.1.1 user> admin password > ztonpk . Konfigurisi WLAN ,mrezi dodeli ime ,zastitij je... Zatim ides na Basic postavke u levom meniju, pa WAN settings. u delu PVC videces Mode i padajuci meni pored njega koji je default "routing". Tu u meniju izaberi umesto routing-a bridge, i na dnu strane sunbmit. I pokusaj da se konektujes nekim od uredjaja na WLAN mrezu. Pozdrav,
ivanz80 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.9.2012, 21:47   #5
vane1
Novi član

Član od: 1.6.2010.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

E drugari,lepo sam ja napisao da na mojpoj strani je mrezni kabl,nije KOAKSIJALNI...medjutim taj huawei nije moguce da radi to sto je meni trebalo pa sam ga vratio coveku,sad sam kupio d-link ruter wareles...medjutim imam opet problem,taj komsija ima isti takav,a posto smo malo dalje i ima dosta zidova moram i ja da imam ovo cudo da bi imao wareles...ne mogu da hvatam signal od njega...e sad problem je u tome sto ako ja ukljucim kabl u wan gde bi inace trebalo ne radi mi nista niti internet imam na kompu koji mi je spojen od rutera sa kablom niti imam wareles...medjutim ako ukljucim kablu u neki izlaz,u jedan od 4...onda radi sve ali jedno vreme a onda se desi da niko niko vise nema internet sem mene na warelesu...neverovatno...nikako nemogu da prokuzim u cemu je problem...sad sam uzeo i ruter od komsije a njemu da svoj,njemu sada sve ok radi,znaci da je i taj moj ruter ispravan,ali kad sam doneo njegov ruter kod sebe i prikacio ga,opet ista prica potpuno,kao i sa mojim ruterom....ako iko zna bilo sta nek napise...
vane1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.9.2012, 22:41   #6
Član

Član od: 14.7.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 10 puta na 10 poruka

Lan kabl koji ide od komšije ubodi u wan port na tvom ruteru,uđi u podešavanja tvog rutera i promeni opseg ip adresa koje ruter daje tvojim računarima.Sada je verovatno 192.168.1.x a ti promeni u na primer 192.168.2.x ili 192.168.0.x,gde je x neki broj od 1 do 254.
offline je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.9.2012, 0:54   #7
Mihael87
Član

Član od: 31.12.2010.
Zahvalnice: 134
Zahvaljeno 51 puta na 45 poruka

Ajde da ne otvaram novu temu, rekoh ovde da pitam. Imam problema sa internetom, imam IKOM-ov paket, 12 Mbps/512Kbps ali mi online igre ponovo laguju, iako sa ovom konekcijom nebi trebao imati takvih problema.

Koristim TP Link, TL-WR841N model, sve je cini mi se ok podeseno, ali su problemi i dalje tu, malo je bolje kada idem direktno iz modema u komp, ali nista specijalno, i dalje postoji lag. Nije do kompjutera jer moze igre koje imam bez problema da podrzi.

Rezultati na pingtestu su zabrinjavajuci, u jednom trenutku, ping je 15, jitter 5, a onda samo minut kasnij ping je 60 a jitter 50 i to me nervira jer nikako da otkrijem u cemu je problem.

Sta mislite sta bi mogao da bude problem i sta je najbolje resenje?

Poz
Mihael87 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Podešavanje rutera, IP adresa, dva računara preko jednog ADSL-a Vladrxpx Komunikacioni uređaji i umrežavanje 16 19.9.2013 21:40
Pomoc oko podesavanja RAM-a u BIOS-u za ovu plocu Gigabyte GA-M55s-S3 makaexplodes Osnovne komponente 8 17.4.2010 23:56
Potrebna pomoc oko podesavanja IP adrese Fritz Box Fon Wlan 7170 Nexusnex Komunikacioni uređaji i umrežavanje 0 13.4.2010 13:17
Pomoc oko povezivanja asus wireless rutera na adsl ruter bojjanm Komunikacioni uređaji i umrežavanje 0 26.11.2007 23:49
pomoc za odabir rutera za adsl starx Komunikacioni uređaji i umrežavanje 1 16.9.2007 22:24

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 3:18.