Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 27.9.2006, 0:32   #1
Merjadok
Član

Član od: 11.2.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Još jedna TV kartica

Kartica je navodno KWorld 7131RF (pošto dolazi u nekom OEM pakovanju) sa Conexant 878A čipom. Sličan problem je već bio, kada se instaliraju dobijeni drajveri poremeti se ceo PnP sistem Windows-a sa SP2, ne rade ni optički uređaji i pomaže samo format. Zna li neko koji drajver upotrebiti, a da mogu da koristim i FM i daljinski... Probao sam nekoliko drajvera, ali ili ponovo sve za$ebe ili ne mogu da koristim ništa od pomenutog (jer ne mogu da instaliram ni jednu dobijenu aplikaciju), a TV je relativno OK.
Merjadok je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.9.2006, 22:56   #2
kvazigale
Član

Član od: 22.4.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Još jedna TV kartica

po meni ti je jedino resenje sp1. preinstaliraj masinu instaliraj sp1 i mozda problemi budu reseni. ili cekaj vistu. pozdrav.
P.S. dali ti daljinski radi ?
kvazigale je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.10.2006, 12:42   #3
Konan
Član

Član od: 2.9.2006.
Zahvalnice: 12

Par stvari:Nisi nam rekao šta sve imaš u kompu (možda previše uređaja),
napajanje je možda preslabo i nemaš dovoljno struje. Real plejer zna da
zezne neke TV FM karte.Prvo se instaliraju drajveri, pa tek posle aplikacije!
Moraš biti određeniji ako želiš pomoć !
Konan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.10.2006, 19:09   #4
Merjadok
Član

Bio sam sasvim jasan. Tražio sam WDM drajver za ovu karticu. Problem je sa konfliktom između integrisane VGA i TV kartice i ispoljava se u tome što instalacija originalnog drajvera dovodi do nestabilnosti sistema, a sa dobrim brojem WDM drajvera ne mogu da u potpunosti osposobim karticu. Najveći problem je što konflikt nije oko IRQ ili DMA resursa, nego sa Northbridge-om koji kontroliše VGA. U svakom slučaju vlasnik računara je odustao od TV kartice, ali neka ostane napomena da TV kartica i int. VGA vrlo lako mogu da ne rade zajedno.
Stara 3.10.2006, 11:32   #5
AstraLogos
Deo inventara foruma

Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 1.431
Zahvaljeno 2.450 puta na 1.153 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku AstraLogos

Citat:
Merjadok kaže:
Bio sam sasvim jasan. Tražio sam WDM drajver za ovu karticu. Problem je sa konfliktom između integrisane VGA i TV kartice i ispoljava se u tome što instalacija originalnog drajvera dovodi do nestabilnosti sistema, a sa dobrim brojem WDM drajvera ne mogu da u potpunosti osposobim karticu. Najveći problem je što konflikt nije oko IRQ ili DMA resursa, nego sa Northbridge-om koji kontroliše VGA. U svakom slučaju vlasnik računara je odustao od TV kartice, ali neka ostane napomena da TV kartica i int. VGA vrlo lako mogu da ne rade zajedno.
Merjadok potpuno si u pravu u ovoj zadnjoj recenici. Samo mi se cini da ako su WDM drajveri pravilno instalisani i u device manageru prikazuje multimedijalni uredjaj kao i WDM cross bar i tjuner ne bi trebalo da dovede do nestabilnosti systema. TV kartice po tom pitanju uopste nisu zahtevne jer koriste 2D resurse dok procesorska snaga vec ima bitniju ulogu.
Najcesci problem je sa pisanim softverom za TV kartice koji ne mogu iskoristiti pune potencijale same kartice a cesto prave problem tamo i gde ga nema. Svega 4 DAC-a vrte se oko TV kartica pa sto zbog svoje lenjosti ili sto zbog zarade proizvodjaci ne trude se da napisu valjani softver koji nece bagovati. Izuzetak je svakako Leadtek koji ima odlicnu podrsku za svoje TV kartice.
Ovu manjkavost iskoristile su neke programske kuce koje su napisale jako dobre softvere kao sto je recimo Chris TV v4.20 ( nikako veci broj od navedenog ) kao i GIRDER program koji radi gotovo sa svim daljincima perfektno. Sigurno da ovi programi nisu besplatni mada se u trajal verziji mogu skinuti sa NET-a i pronaci ono sto ovde ne smemo da pisemo.
Kako onda u nekim lap topovima TV kartice rade bez problema ikao imaju integrisanu VGA karticu.
Mozda je problem negde izmejdu toga sto si ti naveo i ovoga sto sam ja napisao.
U svakom slucaju nikada ne bih kupio TV karticu koja nema uz sebe odlican softver sa punom podrskom za nju.
Dakle i ova mogucnost postoji i treba je proveriti.
Pozdrav!
AstraLogos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2006, 2:21   #6
Konan
Član

Član od: 2.9.2006.
Zahvalnice: 12

WDM drajveri pre svega služe za VIVO. Možda je u tome žvaka jer TV out imaš
i na jednoj i na drugoj kartici !
Konan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.10.2006, 13:05   #7
Merjadok
Član

Citat:
AstraLogos kaže:
Merjadok potpuno si u pravu u ovoj zadnjoj recenici. Samo mi se cini da ako su WDM drajveri pravilno instalisani i u device manageru prikazuje multimedijalni uredjaj kao i WDM cross bar i tjuner ne bi trebalo da dovede do nestabilnosti systema. TV kartice po tom pitanju uopste nisu zahtevne jer koriste 2D resurse dok procesorska snaga vec ima bitniju ulogu.
Najcesci problem je sa pisanim softverom za TV kartice koji ne mogu iskoristiti pune potencijale same kartice a cesto prave problem tamo i gde ga nema. Svega 4 DAC-a vrte se oko TV kartica pa sto zbog svoje lenjosti ili sto zbog zarade proizvodjaci ne trude se da napisu valjani softver koji nece bagovati. Izuzetak je svakako Leadtek koji ima odlicnu podrsku za svoje TV kartice.
Ovu manjkavost iskoristile su neke programske kuce koje su napisale jako dobre softvere kao sto je recimo Chris TV v4.20 ( nikako veci broj od navedenog ) kao i GIRDER program koji radi gotovo sa svim daljincima perfektno. Sigurno da ovi programi nisu besplatni mada se u trajal verziji mogu skinuti sa NET-a i pronaci ono sto ovde ne smemo da pisemo.
Kako onda u nekim lap topovima TV kartice rade bez problema ikao imaju integrisanu VGA karticu.
Mozda je problem negde izmejdu toga sto si ti naveo i ovoga sto sam ja napisao.
U svakom slucaju nikada ne bih kupio TV karticu koja nema uz sebe odlican softver sa punom podrskom za nju.
Dakle i ova mogucnost postoji i treba je proveriti.
Pozdrav!
Probao sam trajal verzije, ali se javlja isti problem. Kartica radi jedino sa nekim pitaj Boga čijim drajverima namenjenim Koneksant 878 čipu, ali sa njima nikako ne rade fm i daljinac. Stvar je u tome što sa iole kompatibilnim drajverima, sve puca prilikom instaliranja Video Capture uređaja, tako da mogu da instaliram jedino Audio Capture, a kad preko reda instaliram tjuner i krosbar, ne funkcioniše ništa i prijavljuje se nemogućnost njihovog rada. Sve u svemu karticu "sam davno batalio, ima Marko pametnija posla". Tačnije uzeo sam je za sebe, a cimer o čijem se novom računaru radi će je probati kada kupi neku PCIE VGA. Još jednom da napomenem, ako neko sa int. VGA, hoće TV karticu, neka nosi računar sa sobom, jer retko ko uzima nazad karticu koja je ispravna.
Stara 6.10.2006, 23:23   #8
kvazigale
Član

Član od: 22.4.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

ma koliko glupo zvucalo ma da znam da nije u tome stvar, ali probaj na sp1 ili onoj prvoj verziji xp (ako te ne mrzi), jedan moj prijatelj je tako resio stvar. to sam ti vec pomenuo gore u tekstu
kvazigale je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Narodna kartica todos Grafika 62 26.5.2006 22:53
Razlika izmedju QuadroFX/FireGL i "obicnih" grafickih kartica? galebns Grafika 8 3.4.2006 11:50
DVB kartica? zhaki Šta da kupim? 7 23.3.2006 23:08
Graficka kartica za 200E (plus-minus 10E) mijatovic_86 Grafika 87 10.2.2006 0:50
Vrijedi li ova graficka kartica cemu? sasha vukelic ŠDK - Grafika 11 23.12.2005 14:53

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:08.