![]() |
![]() |
|
ŠDK - Komunikacioni uređaji i umrežavanje Saveti u vezi sa kupovinom modema, mrežne opreme… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 12.6.2007.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
pozdrav svima
![]() skoro sam uvela wireless pa sam odlučila da se rešim kablova i uzmem usb bežični adapter (za desktop pc). međutim, pošto već imam wireless miša i tastaturu (koji imaju posebno risivere jer nisu kupljeni u kompletu), usb adapter je samo napravio zbrku. tačnije, dešava se da npr. kada tek ukljčim računar i počnem da kucam nešto na tastaturi odjednom se desi kao da sam npr. kliknula mišem sa strane (tj. prestane da unosi u polje ono što kuckam) i odjednom se izgubi konekcija pa moram da kliknem connect ponovo. to se sredi kada uključim i isključim usb adapter. imam ovaj adapter: http://www.tp-link.com/en/products/d...L-WN722NC#spec moje pitanje je - da li bi mi rešilo problem konflikta kada bih uzela neku karticu (pci), npr. ovu: http://www.tp-link.com/en/products/d...l-wn751nd#spec ne razumem se baš u mreže i kako to sve funkcioniše, ali pretpostavljam da je problem do toga što praktično imam 3 risivera uštekana u komp ![]() mišljenja, ideje? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 14.6.2011.
Zahvalnice: 137
Zahvaljeno 440 puta na 399 poruka
|
![]()
Koneckcija cega? Wirelessa? Ako sam dobro skontao wireless se gubi, nema veze sto ti je sve na usb, vidi koliko crtica signala te mreze na koju se konektujes ima?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
aha vidim da nisam lepo napisala. izgubim internet konekciju, pa treba da kliknem connect ponovo. i sve dok ne isključim-uključim usb adapter (pozadi iz kompa) to se dešava. tastatura brljavi i internet povremeno nestaje.
edit. signal je ili pun, ponekad jednu crticu manje ima, eeeventualno dve manje. znači od pet crtica imam 5 ili 4, vrlo retko (i na kratko) 3. edit2. ![]() ja sam skontala da je problem zbog silnih usb-ova tj. risivera, jer pre toga nisam imala ovaj problem ![]() Poslednja ispravka: *1LaStDaNcE* (10.1.2013 u 12:19) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Bas cudno? Probaj izmenjaj mesta tim adapterima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
jesam, više puta. uključivala sam i u prednje usb ulaze na kućištu (iako ružno izgleda), sve sam izmenjala. ali i dalje kad uključim komp tako brljavi dok ne isključim-uključim adapter.
uh, očekivala sam jednostavan odgovor, tipa "jeste, to je do bežičnog usb-a, zameni ga za pci karticu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
Sacekaj mozda se javi neko pametniji
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
ah, da. izostavljam detalje
![]() jutros pre nego što sam uključila komp zakačila sam žičanu tastaturu i isti problem se desio. onda sam skontala da je verovatno problem konflikta miša i adaptera. kao što sam napisala dok kucam dešava se kao da sam kliknula mišem sa strane i više uopšte nisam u tom prozoru. isprobaću sa žičanim mišem pa ću napisati da li se dešava i tada. opet, ponavljam, ovo se nije dešavalo sve dok nisam uzela taj usb adapter, samo zbog toga se mislim da ga zamenim za karticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
E sad je detaljno objasnjeno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
ma kupljen je pre tipa nedelju dana. tako da ću verovatno zameniti.
evo me sad na žičnoj tastaturi i mišu pa ću da vidim da li se dešava isto ![]() apdejt. sve je radilo ok sa žičnim mišem i tastaturom -.- reinstalirala sam drajver za usb adapter i obrisala utility (realno, koj' će mi ![]() pozadi imam četiri usb ulaza. sada su u donja dva uključeni adapter i kamera. u jednom gornjem je tastatura. na prednjem delu kućišta je miš. i evo sada ne baguje ništa. moguće je da nijednom nisam probala redosled da adapter i miš/tastatura ne budu jedno pored drugog. izgleda da je to bilo rešenje. ako jeste, izvinjavam se gospodinu prebranac ako sam mu traćila vreme ![]() enivejz. možda pomogne nekome sa istim problemom ![]() Poslednja ispravka: *1LaStDaNcE* (10.1.2013 u 13:19) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
GTA 4 za PC! | JJ92 | Akcione igre | 8690 | 9.5.2023 18:36 |
Asus ac/ds adapter problem.. | TDK's Villain | Kvarovi | 3 | 20.6.2012 19:53 |
Potreban wireless adapter | Nightshade | ŠDK - Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 0 | 18.3.2012 20:40 |
Skype adapter za fiksni telefon | ZoNi | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 0 | 1.9.2011 14:53 |
Strujni adapter za skener | Serbiansword | Ostale komponente | 2 | 22.3.2008 15:16 |