Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 29.9.2006, 16:10   #1
mihajlo
Novi član

Član od: 17.2.2006.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Visual C++ 6 programi

Kad na kraju neko i napise program u visual c++ 6...
sta da radi da omoguci de se isti izvrsava i na drugim kompjuterima
zar da kopira sve mfc-ove .dll i vuce ih sa programom...
to ne spominju ni u jednoj knjizi o c++
mihajlo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.11.2006, 20:10   #2
toxi
Član

Član od: 30.10.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
Određen forumom Re: visual c++ 6 programi

Za pocetak, nemoj mesati C++ i MFC.
Sto se tice .DLLova- potreban ti je samo jedan a njegova velicina je oko 900KB. Potrebno je da se nalazi u istom direktorijumu u kojem i program( postoji jos jedna varijanta al' da te ne opterecujem bzw).
Imena tog .dll-a ne mogu tacno da se setim ali uradi ovo-> napravi bilo koji program koristeci (šugavi) MFC i prekopiraj taj program na neki drugi kompu( taj drugi kom ne treba da ima neophodne .dll fajlove). Probaj da pokrenes prog. i videces gresku u kojoj ce pisati ime .dll fajla koji ti je potreban. Zatim nadji fajl sa tim imenom na tvom kompu i "distribuiraj" ga uz svaki tvoj program.

Jest' da bese davno kad si postavio pitanje ali mozda nekom zatreba...
toxi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.11.2006, 21:06   #3
holodoc
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka

Microsoftov MSDN sadrži kompletan pregled .dll fajlova koji moraju da se distribuiraju uz aplikacije kreirane u Microsoft Visual C++-u 6 u slučaju da se povezivanje vrši dinamički a ne statičkom enkapsulacijom. Međutim, nema potrebe za bilo kakvim eksperimentisanjem u vidu kopiranja na zaseban računar i pokušajem izvršavanja jer je ovo krajnje nepouzdan i neprofesionalan način. Uz sam Microsoft Visual Studio 6 dolazi alatka koja se naziva “Dependency walker” (Start -> Microsoft Visual Studio 6.0 -> Microsoft Visual Studio 6.0 Tool -> Depends) koji ispisuje sve neophodne podatke koje programer treba da zna da bi distribuirao svoje aplikacije. U slučaju da neko nije imao iskustva sa ovim programom potrebno je samo sa leve strane u glavnom prozoru očitati koji .dll fajlovi počinju na slovo “M” i osigurati da se oni nalaze na odredišnom računaru. Konkretno, za najveći broj samostalnih aplikacija je dovoljan samo “MFC42.dll” (ne mešati sa MFC42D.dll-a koji je Debug verzija istog) i eventulano “MSVCRT.dll”, zasebno, mada se on u najvećem broju slučajeva nalazi već instaliran i registrovan na računaru. U slučaju da aplikacija koristi neke dodatne mogućnosti MFC-a (ActiveX, WinSocket-e i sl.) obratiti pažnju da će tada “Dependency walker” prijaviti i dodatne .dll-ove koji se moraju distribuirati uz aplikaciju.

Svi pomenuti .dll-ovi mogu da se instaliraju na dva načina a najčešće je kopiranje u “C:\Windows\system32” folder i njegovo registrovanje putem “shell-a” u kome je neophodno otkucati komandu “regsvr32 c:\windows\system32\mfc42.dll” u slučaju “MFC42.dll-a” ili samo zameniti ime ako se radi o nekom drugom fajlu.

@toxi
MFC je nažalost i danas veoma korisna biblioteka jer je programeri veoma rado koriste uzevši u obzir činjenicu da znatno ubrzava rad na bilo kakvoj aplikaciji koja se razvija u VC++-u. Da je od izuzetne koristi dokaz je i da se ne isporučuje uz Express izdanja “Visual Studia 2005” što iziskuje potragu za nekom kvalitetnom alternativom za izradu grafičkog okruženja kao što je recimo izuzetno cenjeni wxWidgets.
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.11.2006, 20:56   #4
toxi
Član

Član od: 30.10.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka

Broj rupa/ bagova/ propusta je pozamasan... Ja sam presao na .NET iako i on (za)sadrzi nabrojane karakteristike...
- Naravno, velika je prednost sto za MFC postoji desinger a za MC++ ne... Al' uz "manja" nabadanja kordinata i nije neki problem, pogotovo za nekog ko je pocetnik je ovo dobro(!) jer shvati kako sve to funkcionise "ispod haube"....
PS: Bravo za kompletno objasnjenje!
toxi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2009, 16:43   #5
AXA_MIXTAKE
Član

Član od: 25.2.2009.
Zahvalnice: 1
Slanje poruke preko MSN-a korisniku AXA_MIXTAKE Slanje poruke preko Yahooa korisniku AXA_MIXTAKE Slanje poruke preko Skypea korisniku AXA_MIXTAKE
Unhappy Re: visual c++ 6 programi

TOTALNI SAM POCETNIK I IMAM PROBLEM SA OVIM
znaci jedva sam naso visual c++ 6 sa neta,i sad kad ga nadjem medju onom gomilom programa pokrenem ga i sve je ok i onda idem na new i izbaci mi ono dont sent,ono send eror,i izbaci me,imam xp mozda je do toga
AXA_MIXTAKE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.4.2009, 16:55   #6
holodoc
Deo inventara foruma

Citat:
AXA_MIXTAKE kaže: Pregled poruke
TOTALNI SAM POCETNIK I IMAM PROBLEM SA OVIM
znaci jedva sam naso visual c++ 6 sa neta,i sad kad ga nadjem medju onom gomilom programa pokrenem ga i sve je ok i onda idem na new i izbaci mi ono dont sent,ono send eror,i izbaci me,imam xp mozda je do toga
Zaboravi na verovatno piratsku kopiju Visual Studio 6 i skini potpuno legalan Visual C++ Express Edition u okviru ISO DVD-a koji usput sadrži i C#, Web developer i još par razvojnih okruženja.

Link za download imaš na dnu sledeće stranice (http://www.microsoft.com/express/download/).

Ako nisi baš u Microsoft fazonu možeš da skineš Code::Blocks ili wxDevC++.
Stara 28.4.2009, 21:33   #7
AXA_MIXTAKE
Član

Slanje poruke preko MSN-a korisniku AXA_MIXTAKE Slanje poruke preko Yahooa korisniku AXA_MIXTAKE Slanje poruke preko Skypea korisniku AXA_MIXTAKE
Red face Re: visual c++ 6 programi

Znaci skinuo sam sa microsofta visual c++ 6 jedva ga naso,i kad ga pokrenem napise mi no platform i jos nesto,i kliknem ok i udje mi u aplikaciju,medjutim kad kliknem na new izadje mi ono send eror i ono dont sent,i izbaci me,bas mi je potreban visual c++ 6,mislim da ovi nisu ni slicni njemu,evo uzeo sam 2005-icu sa ovog sajta i jbg nije ni malo slican,ako moze malo brze taj HELP,ili akoo ima neko na racunaru pa da mi zipuje i posalje msnom ili na skajp,AJDE SAD HOLODAC ILI NEKO PLEASE
Stara 28.4.2009, 22:40   #8
holodoc
Deo inventara foruma

Nemoj da se glupiraš nego lepo deinstaliraj sve što imaš od Microsoftovih alata i instaliraj lepo ko čovek Visual Studio Express Edition 2008 za koji sam ti dao linak! Radiće u svakom slučaju osim ako baš ne radiš na Windows-u 98 i mašini baziranoj na Cyrix procesoru na 133MHz-a
Stara 29.4.2009, 20:18   #9
AXA_MIXTAKE
Član

Cool Re: visual c++ 6 programi

ma ti mene nerazumes,ti nemoj da brines za masinu moju hehehe,tebra nisam bas pocetnik oko racunara,ali sam pocetnik u visualu,treba mi lepo kupio sam knjigu i bas mi treba visual c++ 6.0,mislim da drugi nisu ni slicni njemu,on je izaso 98,pa ako neko ima neka mi kaze,ili odakle je skinuo,ja skinem sa microsofta lepo nadjem sve i jbg kad pokrenem pise mi no platform,i jos mnogo nesto,i stisnem ok i udje mi u aplikaciju,dalje ocu da idem na ono new i izbaci mi onaj prozor za dont sent,ajde treba mi pomoc,znaci nezanimaju me drugi programi nego bas visual studio 6.0,iliti visual c++ 6.0,HOLODAC DAJ MI MSN ILI MI SE JAVI NA MOJ TREBA MI STVARNO POMOC,PA KAD BI MOGO DA MI POSALJES
Stara 7.2.2010, 12:33   #10
AvramKovačević
Novi član

Član od: 6.2.2010.
Zahvalnice: 0
Slanje poruke preko MSN-a korisniku AvramKovačević Slanje poruke preko Skypea korisniku AvramKovačević
Post Re: Visual C++ 6 programi

Kupio sam knjigu C++ osnove programiranja i treba mi program MIcrosoft Visual C++ 6 ili 7. Neka mi neko da link za skidanje tog programa. http://www.microsoft.com/express/Downloads/ na ovom linku ne mogu da nađem.
Unapred Hvala!
AvramKovačević je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2010, 12:42   #11
Gradimir
Veteran

Član od: 19.1.2009.
Zahvalnice: 360
Zahvaljeno 445 puta na 210 poruka
Određen forumom Re: Visual C++ 6 programi

Sa Mikrosoftovog sajta možeg skinuti trial ili kupiti samo verziju 2008 koliko ja znam.
Taj što tebi treba možeg naći po warez sajtovima, ali to je zabranjeno ovde.
Gradimir je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2010, 13:48   #12
Geomaster
V.I.P. Programiranje

Član od: 28.6.2007.
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster

Ne razumem zašto svi misle da ako je knjiga pisana za jedan IDE da ne može da se radi u drugom. Mislim, C++ je C++, bez obzira na IDE koji se koristi, to je potpuno irelevantno.
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2010, 14:08   #13
irreal
V.I.P. Programiranje

Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke
Ne razumem zašto svi misle da ako je knjiga pisana za jedan IDE da ne može da se radi u drugom. Mislim, C++ je C++, bez obzira na IDE koji se koristi, to je potpuno irelevantno.
kada u knjizi pise klikni tu, tu, tu i zatim tu.
ako je i najmanja sitnica drugacija - pocetnici ce se zaglaviti.

zato sam ja uvek savetovao da se sa help linkova i tutoriala nauce osnove nekog IDE-a koji zelite da koristite a posle toga da se citaju iskljucivo knjige koje se bave jezikom, a ne jezikom vezanim za odredjeni ide.

ako ne to, onda u najmanju ruku koristiti ide koji se koristi u knjizi.

pocetnici se mnogo lako zbune, zaglave, iznerviraju i odustanu.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2010, 14:10   #14
Geomaster
V.I.P. Programiranje

Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster

Klikni tu, tu, tu i tu? Ti klikovi se sigurno odnose na podešavanje projekta? Ako je tako, pa ne bih rekao da je mnogo teško pratiti opcije i uputstva koje vam IDE daje on-screen. Ostalo je samo kôd.

Am I missing something?
Stara 7.2.2010, 14:25   #15
irreal
V.I.P. Programiranje

podesavanje projekta, koriscenje raznih wizarda, podesavanje import putanja, build opcija, linkovanja.

ima svasta po tim knjigama sto nije samo kuckanje koda.

i da, nekome ko nema pojma sta radi (npr, dodje i trazi da mu damo link za visual c++ 6.0) je tesko da kada mu u knjizi pise tacno koji meni se gde nalazi i sta gde da stisne, da pokusa da provali u drugacijem IDE-u gde se to isto nalazi.
Stara 7.2.2010, 15:46   #16
Geomaster
V.I.P. Programiranje

Citat:
irreal kaže: Pregled poruke
podesavanje projekta, koriscenje raznih wizarda, podesavanje import putanja, build opcija, linkovanja.

ima svasta po tim knjigama sto nije samo kuckanje koda.

i da, nekome ko nema pojma sta radi (npr, dodje i trazi da mu damo link za visual c++ 6.0) je tesko da kada mu u knjizi pise tacno koji meni se gde nalazi i sta gde da stisne, da pokusa da provali u drugacijem IDE-u gde se to isto nalazi.
Oko toga i jesi u pravu, mada ako sam ja sa ~7 godina mogao da provalim šta sve mogu da uradim u Excelu, ne znam zašto bi nekome sa duplo više godina bio problem da tako nešto provali i u različitim IDEovima. Nego ajd' sad, da ne ispadne da ja uvek kontriram...
Stara 7.2.2010, 17:04   #17
irreal
V.I.P. Programiranje

pa jbg, nisu svi isti.

ja sam sa 7 godina pisao digitron, igru pogadjanja brojeva, kvizove i slicno u Basicu, a moji baba i deda i dan danas (nakon 6-7 godina) ne mogu da ukapiraju kako da procitaju poruku na mobilnom telefonu.

aj da kazes oni su matori ljudi, ok, al ima primera ljudi koji ne mogu da nauce da podese margine u wordu ili slicno, a rade na racunaru godinama.

mislim, ne mozes svakoga da poredis sa sobom.

mozda taj sto ne ume da se snadje u IDE-u ume nesto da uradi (ne vezano za racunare) sto ti ne bi umeo bez mnogo mnogo truda.

kad bi poceo da pricam sta sve ne umem da radim, i sta bi mi sve jako tesko islo, pricao bi 5 dana, al eto, uvek sam brzo kapirao i ucio sve oko racunara, bilo to pokretanje C64 igara sa 3-4 godine, Basic sa 7 ili dizajniranje svega sto padne napamet mom direktoru danas.
Stara 7.2.2010, 19:19   #18
boshkodj
Veteran

Član od: 4.7.2008.
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka

Citat:
irreal kaže: Pregled poruke
pa jbg, nisu svi isti.

ja sam sa 7 godina pisao digitron, igru pogadjanja brojeva, kvizove i slicno u Basicu, a moji baba i deda i dan danas (nakon 6-7 godina) ne mogu da ukapiraju kako da procitaju poruku na mobilnom telefonu.

aj da kazes oni su matori ljudi, ok, al ima primera ljudi koji ne mogu da nauce da podese margine u wordu ili slicno, a rade na racunaru godinama.

mislim, ne mozes svakoga da poredis sa sobom.

mozda taj sto ne ume da se snadje u IDE-u ume nesto da uradi (ne vezano za racunare) sto ti ne bi umeo bez mnogo mnogo truda.

kad bi poceo da pricam sta sve ne umem da radim, i sta bi mi sve jako tesko islo, pricao bi 5 dana, al eto, uvek sam brzo kapirao i ucio sve oko racunara, bilo to pokretanje C64 igara sa 3-4 godine, Basic sa 7 ili dizajniranje svega sto padne napamet mom direktoru danas.
Sinoc su na "dnevniku" pokazali nekog decaka sa 9 godina , koji je postao najmladji "microsoftov sistem menadzer". I fora kao sa 9 godina ima vece znanje o racunarima od vecine ljudi sa zavrsenim fakultetom. Pa pogledaj sad sta znaci talenat...
boshkodj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.2.2010, 19:46   #19
Geomaster
V.I.P. Programiranje

Citat:
boshkodj kaže: Pregled poruke
Sinoc su na "dnevniku" pokazali nekog decaka sa 9 godina , koji je postao najmladji "microsoftov sistem menadzer". I fora kao sa 9 godina ima vece znanje o racunarima od vecine ljudi sa zavrsenim fakultetom. Pa pogledaj sad sta znaci talenat...
Pa sad zavisi, ipak je to administracija, inače čitao sam ja u Blicu, dečko se zove Marko Ćalasan, Makedonija...
Stara 7.2.2010, 20:18   #20
irreal
V.I.P. Programiranje

jos ranije, sa 8 godina je on dobio neka zvanja i srusio neki rekord, sada je mozda samo jos vise produbio, dobio nove sertifikate itd.

medjutim, sistem polaganja je takav da se ja ne bi puno uzdao u to.

jedan microsoftov ispit sam polozio tako sto sam dan pre toga sa neta skinuo najsvezije testove, naucio svih 800 pitanja napamet (sto traje, brat - bratu, 3 puta sve da se predje, jedva par sati)
i polozio sa savrsenim skorom.

tako da jbg, zavisi od ispita, gomila moze jako lako da se prodje.
(sto ne znaci da mali nije talenat i slicno)

Poslednja ispravka: irreal (7.2.2010 u 20:33)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Programi za razvoj web prezentacija Bole-M Web razvoj 69 12.3.2012 23:24
Visual Basic pomoć HITNO!!! TamindzaNS Programiranje 2 3.4.2009 14:43
Microsoft Visual Studio 6.0 baguje forrest_gump Programiranje 16 2.12.2007 3:30
Probajte radi li vam vasi anti-virusni programi B@NE Zaštita 68 24.9.2007 11:23
Ne rade svi programi!? Devil Kvarovi 17 17.3.2007 22:00

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 6:11.