![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 17.2.2006.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Kad na kraju neko i napise program u visual c++ 6...
sta da radi da omoguci de se isti izvrsava i na drugim kompjuterima zar da kopira sve mfc-ove .dll i vuce ih sa programom... to ne spominju ni u jednoj knjizi o c++ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 30.10.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
![]()
Za pocetak, nemoj mesati C++ i MFC.
Sto se tice .DLLova- potreban ti je samo jedan a njegova velicina je oko 900KB. Potrebno je da se nalazi u istom direktorijumu u kojem i program( postoji jos jedna varijanta al' da te ne opterecujem bzw). Imena tog .dll-a ne mogu tacno da se setim ali uradi ovo-> napravi bilo koji program koristeci (šugavi) MFC i prekopiraj taj program na neki drugi kompu( taj drugi kom ne treba da ima neophodne .dll fajlove). Probaj da pokrenes prog. i videces gresku u kojoj ce pisati ime .dll fajla koji ti je potreban. Zatim nadji fajl sa tim imenom na tvom kompu i "distribuiraj" ga uz svaki tvoj program. Jest' da bese davno kad si postavio pitanje ali mozda nekom zatreba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Microsoftov MSDN sadrži kompletan pregled .dll fajlova koji moraju da se distribuiraju uz aplikacije kreirane u Microsoft Visual C++-u 6 u slučaju da se povezivanje vrši dinamički a ne statičkom enkapsulacijom. Međutim, nema potrebe za bilo kakvim eksperimentisanjem u vidu kopiranja na zaseban računar i pokušajem izvršavanja jer je ovo krajnje nepouzdan i neprofesionalan način. Uz sam Microsoft Visual Studio 6 dolazi alatka koja se naziva “Dependency walker” (Start -> Microsoft Visual Studio 6.0 -> Microsoft Visual Studio 6.0 Tool -> Depends) koji ispisuje sve neophodne podatke koje programer treba da zna da bi distribuirao svoje aplikacije. U slučaju da neko nije imao iskustva sa ovim programom potrebno je samo sa leve strane u glavnom prozoru očitati koji .dll fajlovi počinju na slovo “M” i osigurati da se oni nalaze na odredišnom računaru. Konkretno, za najveći broj samostalnih aplikacija je dovoljan samo “MFC42.dll” (ne mešati sa MFC42D.dll-a koji je Debug verzija istog) i eventulano “MSVCRT.dll”, zasebno, mada se on u najvećem broju slučajeva nalazi već instaliran i registrovan na računaru. U slučaju da aplikacija koristi neke dodatne mogućnosti MFC-a (ActiveX, WinSocket-e i sl.) obratiti pažnju da će tada “Dependency walker” prijaviti i dodatne .dll-ove koji se moraju distribuirati uz aplikaciju.
Svi pomenuti .dll-ovi mogu da se instaliraju na dva načina a najčešće je kopiranje u “C:\Windows\system32” folder i njegovo registrovanje putem “shell-a” u kome je neophodno otkucati komandu “regsvr32 c:\windows\system32\mfc42.dll” u slučaju “MFC42.dll-a” ili samo zameniti ime ako se radi o nekom drugom fajlu. @toxi MFC je nažalost i danas veoma korisna biblioteka jer je programeri veoma rado koriste uzevši u obzir činjenicu da znatno ubrzava rad na bilo kakvoj aplikaciji koja se razvija u VC++-u. Da je od izuzetne koristi dokaz je i da se ne isporučuje uz Express izdanja “Visual Studia 2005” što iziskuje potragu za nekom kvalitetnom alternativom za izradu grafičkog okruženja kao što je recimo izuzetno cenjeni wxWidgets. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 30.10.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
![]()
Broj rupa/ bagova/ propusta je pozamasan... Ja sam presao na .NET iako i on (za)sadrzi nabrojane karakteristike...
- Naravno, velika je prednost sto za MFC postoji desinger a za MC++ ne... Al' uz "manja" nabadanja kordinata i nije neki problem, pogotovo za nekog ko je pocetnik je ovo dobro(!) jer shvati kako sve to funkcionise "ispod haube".... PS: Bravo za kompletno objasnjenje! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
TOTALNI SAM POCETNIK I IMAM PROBLEM SA OVIM
znaci jedva sam naso visual c++ 6 sa neta,i sad kad ga nadjem medju onom gomilom programa pokrenem ga i sve je ok i onda idem na new i izbaci mi ono dont sent,ono send eror,i izbaci me,imam xp mozda je do toga |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Link za download imaš na dnu sledeće stranice (http://www.microsoft.com/express/download/). Ako nisi baš u Microsoft fazonu možeš da skineš Code::Blocks ili wxDevC++. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Znaci skinuo sam sa microsofta visual c++ 6 jedva ga naso,i kad ga pokrenem napise mi no platform i jos nesto,i kliknem ok i udje mi u aplikaciju,medjutim kad kliknem na new izadje mi ono send eror i ono dont sent,i izbaci me,bas mi je potreban visual c++ 6,mislim da ovi nisu ni slicni njemu,evo uzeo sam 2005-icu sa ovog sajta i jbg nije ni malo slican,ako moze malo brze taj HELP,ili akoo ima neko na racunaru pa da mi zipuje i posalje msnom ili na skajp,AJDE SAD HOLODAC ILI NEKO PLEASE
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nemoj da se glupiraš nego lepo deinstaliraj sve što imaš od Microsoftovih alata i instaliraj lepo ko čovek Visual Studio Express Edition 2008 za koji sam ti dao linak! Radiće u svakom slučaju osim ako baš ne radiš na Windows-u 98 i mašini baziranoj na Cyrix procesoru na 133MHz-a
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
ma ti mene nerazumes,ti nemoj da brines za masinu moju hehehe,tebra nisam bas pocetnik oko racunara,ali sam pocetnik u visualu,treba mi lepo kupio sam knjigu i bas mi treba visual c++ 6.0,mislim da drugi nisu ni slicni njemu,on je izaso 98,pa ako neko ima neka mi kaze,ili odakle je skinuo,ja skinem sa microsofta lepo nadjem sve i jbg kad pokrenem pise mi no platform,i jos mnogo nesto,i stisnem ok i udje mi u aplikaciju,dalje ocu da idem na ono new i izbaci mi onaj prozor za dont sent,ajde treba mi pomoc,znaci nezanimaju me drugi programi nego bas visual studio 6.0,iliti visual c++ 6.0,HOLODAC DAJ MI MSN ILI MI SE JAVI NA MOJ TREBA MI STVARNO POMOC,PA KAD BI MOGO DA MI POSALJES
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
|
![]()
Kupio sam knjigu C++ osnove programiranja i treba mi program MIcrosoft Visual C++ 6 ili 7. Neka mi neko da link za skidanje tog programa. http://www.microsoft.com/express/Downloads/ na ovom linku ne mogu da nađem.
Unapred Hvala! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Veteran
Član od: 19.1.2009.
Zahvalnice: 360
Zahvaljeno 445 puta na 210 poruka
|
![]()
Sa Mikrosoftovog sajta možeg skinuti trial ili kupiti samo verziju 2008 koliko ja znam.
Taj što tebi treba možeg naći po warez sajtovima, ali to je zabranjeno ovde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Ne razumem zašto svi misle da ako je knjiga pisana za jedan IDE da ne može da se radi u drugom. Mislim, C++ je C++, bez obzira na IDE koji se koristi, to je potpuno irelevantno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
V.I.P. Programiranje
Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
|
![]() Citat:
ako je i najmanja sitnica drugacija - pocetnici ce se zaglaviti. zato sam ja uvek savetovao da se sa help linkova i tutoriala nauce osnove nekog IDE-a koji zelite da koristite a posle toga da se citaju iskljucivo knjige koje se bave jezikom, a ne jezikom vezanim za odredjeni ide. ako ne to, onda u najmanju ruku koristiti ide koji se koristi u knjizi. pocetnici se mnogo lako zbune, zaglave, iznerviraju i odustanu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Klikni tu, tu, tu i tu? Ti klikovi se sigurno odnose na podešavanje projekta?
![]() Am I missing something? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
podesavanje projekta, koriscenje raznih wizarda, podesavanje import putanja, build opcija, linkovanja.
ima svasta po tim knjigama sto nije samo kuckanje koda. i da, nekome ko nema pojma sta radi (npr, dodje i trazi da mu damo link za visual c++ 6.0) je tesko da kada mu u knjizi pise tacno koji meni se gde nalazi i sta gde da stisne, da pokusa da provali u drugacijem IDE-u gde se to isto nalazi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
V.I.P. Programiranje
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
pa jbg, nisu svi isti.
ja sam sa 7 godina pisao digitron, igru pogadjanja brojeva, kvizove i slicno u Basicu, a moji baba i deda i dan danas (nakon 6-7 godina) ne mogu da ukapiraju kako da procitaju poruku na mobilnom telefonu. aj da kazes oni su matori ljudi, ok, al ima primera ljudi koji ne mogu da nauce da podese margine u wordu ili slicno, a rade na racunaru godinama. mislim, ne mozes svakoga da poredis sa sobom. mozda taj sto ne ume da se snadje u IDE-u ume nesto da uradi (ne vezano za racunare) sto ti ne bi umeo bez mnogo mnogo truda. kad bi poceo da pricam sta sve ne umem da radim, i sta bi mi sve jako tesko islo, pricao bi 5 dana, al eto, uvek sam brzo kapirao i ucio sve oko racunara, bilo to pokretanje C64 igara sa 3-4 godine, Basic sa 7 ili dizajniranje svega sto padne napamet mom direktoru danas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Veteran
Član od: 4.7.2008.
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
Pa sad zavisi, ipak je to administracija, inače čitao sam ja u Blicu, dečko se zove Marko Ćalasan, Makedonija...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
V.I.P. Programiranje
|
![]()
jos ranije, sa 8 godina je on dobio neka zvanja i srusio neki rekord, sada je mozda samo jos vise produbio, dobio nove sertifikate itd.
medjutim, sistem polaganja je takav da se ja ne bi puno uzdao u to. jedan microsoftov ispit sam polozio tako sto sam dan pre toga sa neta skinuo najsvezije testove, naucio svih 800 pitanja napamet (sto traje, brat - bratu, 3 puta sve da se predje, jedva par sati) i polozio sa savrsenim skorom. tako da jbg, zavisi od ispita, gomila moze jako lako da se prodje. (sto ne znaci da mali nije talenat i slicno) Poslednja ispravka: irreal (7.2.2010 u 20:33) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Programi za razvoj web prezentacija | Bole-M | Web razvoj | 69 | 12.3.2012 23:24 |
Visual Basic pomoć HITNO!!! | TamindzaNS | Programiranje | 2 | 3.4.2009 14:43 |
Microsoft Visual Studio 6.0 baguje | forrest_gump | Programiranje | 16 | 2.12.2007 3:30 |
Probajte radi li vam vasi anti-virusni programi | B@NE | Zaštita | 68 | 24.9.2007 11:23 |
Ne rade svi programi!? | Devil | Kvarovi | 17 | 17.3.2007 22:00 |