![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
![]()
Da li neko moze da mi kaze kako da u Visual Basic-u napisem Arkus Sinus, kojom komandom?!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Zar nema? Nešto kao arcsin? Pazi, nisam toliko upućen u VB, ali u nekim drugim basicima dešavalo se da uopšte nema arkus sinus, ali ima arkus tangens. Iz arkus tangensa moguće je dobiti arkus sinus (potraži formulu, ja se ne sećam), nešto tipa (1-(arctg(x))^2)/2 ili slično.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.173
Zahvaljeno 5.002 puta na 2.915 poruka
|
![]()
Traži u helpu atan ili atn.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Pa to je za tangens, za arcus sinus je asin komanda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
aka Shon3i
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 191 puta na 129 poruka
|
![]()
asin ili arcsin ne postoji kao komanda. Ali se priseti matematike i veza izmedju sin i cos, tan i ctg-a i nacices odgovor. cista matematika
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 24.10.2005.
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Kako ne postoji? Ja doduse ne znam da radim u visual basicu ali sam kroz help nasao da ima asin. E sad ja imam verziju 2005 mozda nema u prethodnim. Elem kad stavim textbox i dugme i za dugme stavim TextBox1.Text = Math.Asin(0.5) da lepo rezultat 0,523598775598299. Doduse to je u radijanima ali eto ima. Poz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Public Function asin(ByVal p As Double) As Double If (p > -1) And (p < 1) Then asin = Atn(p / Sqr(1 - p * p)) ElseIf p = -1 Then asin = -pi * 0.5 ElseIf p = 1 Then asin = pi * 0.5 Else error = 5 End If End Function ovde imas sve: http://deadline.3x.ro/vb6code_script_control.html Poslednja ispravka: MG-RAY (5.10.2006 u 9:14) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
![]()
Hvala puno za sve odgovore. Mnogo su mi pomogli. Pozdrav svima
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 22.10.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
pozzdrav ! i meni je potrebna pomoc jos ako bi neko dobrog srca mogao da mi otkuca cjeli kod bilo bi super
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Mythbuster
|
![]()
A šta će ti masked textboxovi ? Uzmi obične, pa po upisivanju podataka proveravaj da li su upisane dobre vrednosti. Staviš u Keypress event prva dva textbox-a sledeći kod
Kod:
Select Case KeyAscii Case 8 Exit Sub Case 46 If InStr(1, txt.Text, ".") > 0 Then KeyAscii = 0 Else Exit Sub End If Case Is < 48, Is > 58 KeyAscii = 0 End Select A u Keypress event trećeg textboxa Kod:
Select Case KeyAscii Case 42, 43, 45, 47 If InStr(1, Text3.Text, "*") Or InStr(1, Text3.Text, "+") > 0 Or InStr(1, Text3.Text, "-") > 0 Or InStr(1, Text3.Text, "/") > 0 Then KeyAscii = 0 Else Exit Sub End If Case 8 Exit Sub Case Else KeyAscii = 0 End Select i onda na Click event dugmeta staviš Kod:
Select case Text3.Text Case "+" Text4.Text = Val(Text1.Text) + Val(Text2.Text) Case "-" Text4.Text = Val(Text1.Text) - Val(Text2.Text) Case "*" Text4.Text = Val(Text1.Text) * Val(Text2.Text) Case "/" Text4.Text = Val(Text1.Text) / Val(Text2.Text) End Select |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
hwala ti drugar i onako se nemogu snaci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
hwala no opet mi neradi jer koristim VB 2005 expres edition
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Mythbuster
|
![]()
Nemam sad .Net kod sebe da probam, ali ovo što sam ti dao bi trebalo da radi i sa njim, uz eventualne minimalne izmene. Budi malo precizniji, gde ti javlja grešku i koju ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
verovatno kod parsiranja stringa u broj...
trebalo bi nesto kao Integer.Parse / Int.Parse...ne znam tacno kako ide u VB.NET. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
Član od: 12.6.2006.
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 6 puta na 6 poruka
|
![]()
A koja je naredba da se npr. frmBilosta varti u pocetno stanje. Naprimer ako je data naredba da neki objekat bude nevidljiv a drugi da promeni ime pa da se klikne na drugo dugme da bi sve bilo kao pri ucitavanju programa. Sigurno neko zna
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Mythbuster
|
![]()
Najelegantnija varijanta je da napraviš jedan ini fajl koji ćeš da upišeš početna stanja objekata i po potrebi da ih pozoveš. Recimo ini fajl treba da izgleda nekako ovako
[Command1] Visible=True Caption=PrvoDugme ... ovde možeš da dodaš još neka svojstva, recimo Enabled... [Command2] Visible=True Caption=DrugoDugme ... ovde možeš da dodaš još neka svojstva, recimo Enabled... Ovo staviš u modul Kod:
Public Declare Function GetPrivateProfileString Lib "Kernel32" Alias "GetPrivateProfileStringA" (ByVal lpApplicationName As String, ByVal lpKeyName As Any, ByVal lpDefault As String, ByVal lpReturnedString As String, ByVal lSize As Long, ByVal lpFilename As String) As Long Public Declare Function WritePrivateProfileString Lib "Kernel32" Alias "WritePrivateProfileStringA" (ByVal lpApplicationName As Any, ByVal lpKeyName As Any, ByVal lpString As Any, ByVal lplFilename As String) As Long Public Const gintMAX_SIZE% = 255 Public Const gintMAX_PATH_LEN% = 260 Public Function ReadIni(ByVal strIniFile As String, ByVal strSection As String, ByVal strKey As String) As String Dim strBuffer As String strBuffer = Space$(gintMAX_SIZE) If GetPrivateProfileString(strSection, strKey, vbNullString, strBuffer, gintMAX_SIZE, strIniFile) Then ReadIni = StringFromBuffer(strBuffer) End If End Function Private Function StringFromBuffer(Buffer As String) As String Dim nPos As Long nPos = InStr(Buffer, vbNullChar) If nPos > 0 Then StringFromBuffer = Left$(Buffer, nPos - 1) Else StringFromBuffer = Buffer End If End Function Kod:
Command1.Visible = ReadIni(putanjadoinifajla, "Command1", "Visible") Command2.Visible = ReadIni(putanjadoinifajla, "Command2", "Visible") Command1.Caption = ReadIni(putanjadoinifajla, "Command1", "Caption") Command2.Caption = ReadIni(putanjadoinifajla, "Command2", "Caption") Poslednja ispravka: Marko_L (9.12.2006 u 0:56) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
Mislim da cu da uspem posto se dosta toga menja, ali mi je ovo dalo jednu super ideju. U svakom slucaju - HVALA!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
...mada opet razmisljam da postoji neka komanda da prikaze Form1 onakvu kakva je bila pri ucitavanju programa.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Mythbuster
|
![]()
Postoji. Otvoriš ponovo tu formu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Novi član
Član od: 11.12.2006.
|
![]()
Ime li neko da mi proda visual basic 2005 "Knjigu na srpskom"?!Ako ima...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Visual Basic | PeTkO | Programiranje | 20 | 17.11.2006 14:15 |
Samsung SM 920N, potrebna pomoc! | Spaskoni | Grafika | 8 | 25.9.2006 19:22 |
Hitno potrebna pomoc... | Milos_SD | Slobodni softver | 4 | 9.9.2006 15:59 |
Pomoc u Visual Basic.Net - u | optimus_prime | Programiranje | 6 | 23.8.2006 16:35 |
HITNO!! Potrebna pomoc oko kupovine racunara | cur3 | Šta da kupim? | 51 | 20.6.2006 11:15 |