![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Kako da konfigurišem Huawei HG 520b ruter iz Telekoma da mi radi na kablovskom internetu?
Mislio sam da ga iskoristim, da ne kupujem drugi. Koristio sam nekad neki D-Link ruter, samo ubodem kabal iz kablovskog modema u jedan od LAN portova i radi mi sve normalno. Da li je to moguće i na ovom ruteru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
Da, hvala na odgovoru! Mada, problem je što od mog internet provajdera dobijam dinamičku IP adresu, na kablovski modem koji je samo modem, nema DHCP. Znači, ovaj router bi trebao i da dijeli adrese uređajima. Ako mu isključim DHCP, onda bitan ništa uradio?
Onda, ovaj HG 520 ima ona podešavanja oko portova ( port mapping) koja mi nisu jasna. Kako to ide? Da aktiviram sve ethernet portove? ![]() Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
Epa to je već problem onda, jer da bi on radio bez adsla kao prosti ap mora da mu se ugasi DHCP, a ako uređaj koji je ispred njega nema dhcp onda to neće raditi. A što se tiče uklhučivanja portova 3 i 4 tiče za to je bilo uputsvo u nekoj temi ovde na forumu, ali ja sad nemogu da se setim koja je to tema bila.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Freško na korisnoj poruci: | ||
bboy (11.4.2013) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kopernikus kablovski internet | Bizzare Contact | Internet usluge | 37 | 5.12.2016 19:03 |
Kablovski internet - pomoc | Prowler | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 4 | 15.11.2011 15:55 |
Internet televizija, kako? | Dule_Aurora | Internet tehnologije | 3 | 24.7.2010 22:02 |
Kako se brise Internet cache iz Mozille? | Branislav Gavric | Aplikativni softver | 4 | 9.2.2010 20:25 |
Povezivanje dva racunara na 1 modem za kablovski ili adsl internet. | Milos Vasic | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 15 | 29.1.2007 10:13 |