Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!)
(Pravila pisanja: kliknite ovde.)

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 12.8.2013, 22:11   #1
RexGrammer
Starosedelac

Član od: 18.7.2012.
Zahvalnice: 105
Zahvaljeno 238 puta na 210 poruka
Određen forumom Stolica

Jel' ima neko preporuku za dobru stolicu za radni sto (kompjuter), posto dosta vremena provodim ispred kompjuter (sto zbog programiranja, sto zbog igrica, sto zbog skole). Trenutno imam jednu veoma losu (sigma direktor 2). Stalno mi onaj naslon na vrhu gura ramena ka unutra i dole, i uopste nije udobna. Bilo bi najbolje da je ima negde kod nas. I otprilike znam koliko visoko ergonomicne stolice kostaju (npr. Herman Miller Aeron), ali nemam toliki budzet. Ako ne bude bilo nijednog predloga, krenucu redom da isprobavam stolice, pa koja mi najvise prija
RexGrammer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.8.2013, 13:37   #2
toxic
Deo inventara foruma

Član od: 16.6.2008.
Zahvalnice: 619
Zahvaljeno 875 puta na 758 poruka
Određen forumom Re: Stolica

Ja imam Sigma direktor, mala razlika u odnosu na direktor 2. U principu sam zadovoljan svime, meni odgovara. Matora je pa je pocela da se spusta sama, ali bi verovatno trazio sada istu. Udobna je, velika i jeftina. Sad, treba uzeti u obzir da meni sa 192 odgovara, mozda nekom visem ili nizem ne bi.

Najbolje da prodjes prodavnice i isprobas, to je bar lako. (:
toxic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.8.2013, 13:46   #3
water wizard
Deo inventara foruma

Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka

jel ima to da se naruči preko interneta kod nas sve prodavnice nameštaja propale
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.8.2013, 13:55   #4
RexGrammer
Starosedelac

Zapala mi je za oko Federico AL18 (nikad cuo):

http://www.takolako.rs/user/stolovi-...1_0_0/item.jsp

EDIT:
U principu sad trazim mesh stolice, ili hibride. Sto se tice narucivanja, nema vajde od toga, moras sve da prvo isprobas. Neka stolica moze da bude super, ali tebi licno ne odgovara (a vecina stolica ispod 150e nisu toliko podesive).
Stara 13.8.2013, 14:18   #5
Shonkas
Banned

Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 1.248
Zahvaljeno 618 puta na 468 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Shonkas

Odlicna tema da usporimo ne zaustavljivo kocenje nas gejmera, programera i ostalih fanova ove rabote Vec 2 meseca razmisljam o toj super udobnoj stolici.. Razmisljam jer imam puno zapocetih radova po kuci, pa ce taj detalj (stolica) doci na kraju... Probao sam 2 u http://www.kika.com/rs/home/ i bila je dosta udobna (oko 12000).
Sad je fora da nadjemo bas pravu za KOMP ljude, pa ako neko zna neka javi...
Shonkas je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.8.2013, 14:18   #6
Banko
Starosedelac

Član od: 2.5.2008.
Zahvalnice: 207
Zahvaljeno 186 puta na 124 poruka

http://www.velbe.rs/sr/proizvodi/kan...FYKS3god1GAAUg

http://www.kika.com/rs/katalog/m/sta...ijske-stolice/

http://www.officeline.co.rs/proizvod...lice-i-fotelje

http://www.kancelarijskinamestaj.rs/...elje-i-stolice

pa ti vidi sta ti se svidja cenovnom rangu koji planiras da potrosis.
Banko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.8.2013, 14:24   #7
el_corona
Starosedelac

Član od: 23.1.2008.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 367 puta na 332 poruka

http://www.formaideale.rs/podkategor...ijske-fotelje/

Ima je skoro po celoj Srbiji pa moze da se pogledaju licno i isprobaju fotelje.

Sta god kupili veoma je bitno ustajanje na svakih pola sata - sat, sto zbog kicme sto zbog hemoroida, preventiva je najbitnija.
el_corona je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.8.2013, 14:27   #8
RexGrammer
Starosedelac

I ova mi izgleda udobno, a i hibrid (mesh + leather) je.

http://www.kika.com/rs/katalog/m/sta...olica-bez-bez/

Najveci problem sa udobnim stolicama, jesto to cim neko dopise ergonomic cena visetruko skace, pa tako i herman miller aeron kosta vise od hiljadu evra.

Nije meni bio problem da nadjem sve te sajtove (tj. nisam bio lenj), samo nisam siguran sta je krs, a sta je durable, takodje nisam puno isprobavao stolice, pa ne znam sta da trazim, tj. sta pruza udobnost i pravilno drzi kicmu.

EDIT:

Cak sam i razmisljao o necemu tipa:

http://www.officeline.co.rs/componen...611079ecaa.jpg

Iako je kao za gejmere, ne vidim problem u tome da se koristi i za kucanje (konkretno ovaj model kosta 6 hiljada, ima kvalitetnijih za oko 10tak koje imaju nosac za tastaturu i mis koji se montira na naslone za ruke).

EDIT 2:

Takodje sam primetio da je vecina "menadzerskih" fotelja veoma neudobna za rad na kompjuteru. One su napravljene da budu udobne kad se neko zavali u njima (posto mogu da se nagnu unazad), sto cesto nije slucaj kad neko nesto kuca ili slicno.
Stara 13.8.2013, 14:57   #9
Shonkas
Banned

Citat:
RexGrammer kaže: Pregled poruke

Takodje sam primetio da je vecina "menadzerskih" fotelja veoma neudobna za rad na kompjuteru. One su napravljene da budu udobne kad se neko zavali u njima (posto mogu da se nagnu unazad), sto cesto nije slucaj kad neko nesto kuca ili slicno.
Bravo! Upravo je poenta sto mi moramo naci neku koja ti drzi ledja i dok je napeta atmosfera u igri Sta imam od super udobne -kada mi naslon ostane pozadi dok kucam na tastaturi?!
Stara 13.8.2013, 15:01   #10
RexGrammer
Starosedelac

Jos jedna koja izgleda udobno:

http://www.kika.com/rs/katalog/m/sta...a-braon-braon/

Eventualno, ako je neko u mogucnosti da isproba doticne pa da javi kako izgledaju (posto vecina nije izlozena u salonima, vec se narucuje iz magacina).

Jedino sto sam do sada zakljucio, jeste da se klonim tih direktor/menadzer stolica, i da trazim mesh ili hibridne (naslon od mreze) stolice. Budzet mi je oko 100 eura, ako bas nista ne bude bilo povecacu ga (mada mislim da moze i za te pare da se nadje nesto udobno i zdravo, nema potrebe davati vise kad ne mora).
Stara 13.8.2013, 15:08   #11
Shonkas
Banned

Da...rekao sam ti da sam probao u Kiki, i cinila se OK...Ali zena me pogledala mrko jer smo posli po krevetac Koliko se secam mrezasta nije nesto udobna, ali drzi ledja (ne trvdim)
Stara 13.8.2013, 15:10   #12
mare037
Deo inventara foruma

Član od: 16.11.2011.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2.448 puta na 2.073 poruka

Ortak imao ovu Federico AL18 stolicu i polomila mu se (naslon za ruku) nakon godinu i kusur dana kada se zavalio da gleda film. Isto što mi se ne dopada kod nje je ovaj materijal, koji se "oguli" tokom sedenja. Ovako je u suštini udobna.

Brat i ja koristimo ovu već 7 godina, i jedino oštećenje na njoj je napred, gde se "izgužva" od sedenja pa se pojave bele linije. I kada radim 10+ sati uz komp, ne osećam umor od sedenja. Sa njom je moguće podešavanje visine i nagiba.

Takođe, kada kupuješ gledaj da noge budu hromirane, umesto plastike.
mare037 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.8.2013, 18:36   #13
Rainman
Starosedelac

Član od: 5.1.2006.
Zahvalnice: 1.365
Zahvaljeno 2.322 puta na 924 poruka

@rex
Kika - stolica Laura ovo je moja. za te pare mozda moze i bolje, ali meni je bitno da me izdrzava bez problema, a imam 1,97 i 102 kile. I veoma mi je udobna. Svidja mi se i dizajan, i sto je mrezasta, znaci nema nikakvog kuvanja i lepljenja za eko kozu.

Doduse, vrlo brzo je pocela da skripi, kada se klatim, mada kao sto rekoh za te pare sam ocekivao da ima neke mane (meni je sediste otakceno namerno da se klatim napred nazad, neko ko voli konstantan polozaj nece imati taj problem). To je za sada jedina mana, imam je 10-ak meseci, a drugari su mi dali 2 nedelje do 2 meseca da je slomim. Medjutim - i dalje se drzi i ne pokazuje znake popustanja.

p.s. znam da su mi je uzeli na nekom popustu, tipa subotom je 10% jeftinije u kiki. ali nisam siguran da je to slucaj i dalje.
Rainman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.8.2013, 19:05   #14
Jonny
Član

Član od: 12.1.2009.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka

Ja bih vam savetovao da izbegavate kupovinu u Forma Ideale. Pre par godina sam tamo kupio fotelju i pokajao se. Nije potrajalo ni mesec dana, otišao je naslon za ruku, čekao sam dve nedelje da dođu i ušrafe novi a kada su došli, doneli su pogrešni (pa sam čekao još nedelju dana). Posle nepunih godinu dana, pukla tri točkića, mehanizam otkazao... Na kraju sam kupio novo postolje i mehanizam u nekom malenom salonu nameštaja i evo dve godine služi bez problema.

U Kiki ima dosta kvalitetnijih stolica/fotelja ali su i dosta skuplje. Ali kada je udobnost u pitanju (i kičma), ne treba štedeti.
Jonny je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.8.2013, 21:00   #15
todos
Deo inventara foruma

Član od: 9.12.2005.
Zahvalnice: 4.622
Zahvaljeno 2.665 puta na 1.598 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku todos

Moja kuca je puna IF namestaja i treba bezati sto dalje od njih ako je novcanik tome saglasan. Kod njih je samo osoblje OK.
todos je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.8.2013, 4:22   #16
NjegovaWisost
Deo inventara foruma

Član od: 2.2.2006.
Zahvalnice: 861
Zahvaljeno 1.729 puta na 992 poruka

Koliko para toliko muzike... Skoro sam čitav stan opremio namještajem. Ako kupujete tamo, gledajte da bude neki domaći proizvođač na deklaraciji, tipa Matis Ivanjica... Ali velika većina stvari sa kineskim i turskim okovima je katastrofa posle godinu dana.
NjegovaWisost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.9.2013, 8:46   #17
ralf55
Novi član

Član od: 2.9.2013.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Ja volim one super sonicne sa naslonima za vrat. nazalost nisam imao pare za tako nesto.
ralf55 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Vicevi Oblivion Cvet kompjutera 5473 27.5.2022 5:52
Stolica za kompjuter Packypfc Šta da kupim? 11 20.9.2015 17:49
Ergonomska stolica za rad ispred računara! DonCorleone91 Brbljaonica 13 6.3.2012 19:59

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:51.