![]() |
![]() |
|
ŠDK - Foto i audio/video Saveti u vezi sa kupovinom fotoaparata, Televizora, MP3 i DVD/DivX plejera... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Mene interesuje neki foto aparat za 100-150e. Molim vas, nemojte samo da mi pišete da dodam još neki keš, jer nemam ni ovu cifru i tek treba da je skupim.
Aparat mi ne treba za slikanje meseca i stvari koje se ni kroz optički nišan snajpera "Crna Strela" ne vide, nego za običnu "kućnu" upotrebu. Za fotke formata 10x15 cm ili 13x18. Ništa veće od toga. Znači, klasičan idiot za idiota ![]() Jedino što bih voleo je da to ne bude neka budža od "kilo i po" i da ima solidan blic za slikanje po mraku. Ako ima nešto OK i za manje keša, please, recite mi. Mnogo tražim, jel da?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Darth Moderator
Član od: 15.10.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka
|
![]()
Canon A410 ili Fuji 345 a dobri su i ovi Nikoni 3500 sto su se pojavili. Stariji model ali dolaze sa LiIo baterijom i punjacem.
Svi ovi aprati kostaju do 150€ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Pogledaj ponudu Mustec digitalaca. Jeftini su, a imaju sasvim dobre performanse. A i marka nije leva. Za te pare mislim da se moze uzeti model od 5 mp.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Darth Moderator
|
![]()
Mustek je zestoko leva marka. Izvini, ali to pred Canona, NIkona i Fuuuuuuuuuujiiiiiiiiiii-a nema ta da trazi.
Megapixeli ne znace nista, bolje 2mpix Canon nego Mustek sa 10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
kada sam pitao u foto radnji da mi daju savete za digitalac, sve se svodilo na:
- kupi aparat marke koja je i ranije pravila dobre aparate tj imala dobru optiku. mnogo toga zavisi od sočiva a tu "kolo vode" olympus, canon i ostali veliki proizvodjači. sve ostalo je diskutabilno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Thanx ljudi! Sale, jel mogu još malo da smaram?! Canon ili Fuji ili Nikon?! Šta bi ti?
Ostali?! šta mislite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
Od marki koje si naveo probao sam samo fujieve modele i mogu reci da imaju super ostru sliku i verne boje. Samo im cena nije bas mala. Canon je mozda best buy marka za srednje-nizu klasu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
Član od: 5.12.2005.
|
![]()
U prodavnici ispod Takwooda za nešto manje od 9 tisuća dinara (!) može se naći fotoaparat marke Kodak modela c300, sa 3,2 megapiksela i nekim žešćim digitalnim zoomom za takav model i tu cenu (tipa 5x)...
U čemu je kvaka? ![]() Hvala unapred na pomoći i biće mi drago ako sam nekom pomogao ako se ispostavi da je fotić dobar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
Član od: 31.8.2005.
Zahvalnice: 974
Zahvaljeno 965 puta na 571 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Darth Moderator
|
![]()
Nemoguce da mu je i fokus fiksiran ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Fuji A 350
- 5,2 miliona efektivnih piksela - Posebno kvalitetan 1,7 inčni LCD - Fujinon optika visokih performansi sa 3x optičkim zoom-om - Aparat je spreman za upotrebu posle 3 sekunde od uključivanja - Potpuno automatizovana i uporošćena uptreba - Potrebne su samo 2 AA baterije - Video zapis sa 15 fps i zvukom - Video Out priključak za pregledanje snimaka na TV - Mogućnost video zapisa u dve rezolucije - XD memorijska kartica štedi baterije i višestruko brže zapisuje podatke Poslednja ispravka: Sasa (16.2.2006 u 14:35) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Druze tek sada sam video tvoj post. Dobro kaze Sasa kupi Canon A410. Ima Digic II chip a cudi me da malko skuplji model A510/520 nemaju.
![]() Uostalom o mogucnostima ovog novog i jeftinog aparata imas ovde na oficijalnom sajtu proizvodjaca pa pogledaj. ![]() www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital/Powershot_A410/index.asp?ComponentID=306233&SourcePageID=26181#1 Ja ga imam i stvarno radi za te pare mocno. Night mod mu je odlican kad zelis nesto nocu uz malo svetla da slikas. Canon jednostavno ne moze da razocara. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
Član od: 29.10.2005.
Zahvalnice: 5.228
Zahvaljeno 642 puta na 306 poruka
|
![]()
A Nikon Coolpix 4300 ???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
[QUOTE=taximetar]Fuji A 350
- 5,2 miliona efektivnih piksela - Posebno kvalitetan 1,7 inčni LCD - Fujinon optika visokih performansi sa 3x optičkim zoom-om - Aparat je spreman za upotrebu posle 3 sekunde od uključivanja - Potpuno automatizovana i uporošćena uptreba - Potrebne su samo 2 AA baterije - Video zapis sa 15 fps i zvukom - Video Out priključak za pregledanje snimaka na TV - Mogućnost video zapisa u dve rezolucije - XD memorijska kartica štedi baterije i višestruko brže zapisuje podatke /QUOTE] brate i ja volim r`n`r daj i meni nesto ![]() ti kao da radis za teleshop! jos da dobije i ovaj fantastican multifunkcionalni tiganj... brate nahvali aparat, dodje mi da rasprodam sve sto imam i da kupim. a evo nesto sa sajta digicamreview.co.uk: "mage Quality: Image quality is average, the images have good colour, saturation, and contrast - however detail is low, and all images tend to come out looking soft - image quality seemed better from the A345. Purple fringing was low. The camera did a good job focusing the majority of the time, only struggling in low light. Noise was slightly high, mainly on indoor photos. I didn't notice any vignetting in the corners. There is a good range of image sizes and a although a limited choice of compression options. The macro mode is good. Auto white balance and metering seemed to be good. Red-eye was on the high side. The movie mode is very average, at 320x240 / 15fps with sound, it's getting dated especially when compared to other new cameras. Everything else (the camera as a whole): The camera is compact and is designed well - the camera feels very comfortable in my hands. The camera is compact and fits in jean pockets. The camera is easy to use, the menu system is easy to use and there is a good layout of buttons and controls - although I wasn't keen on the zoom control. There is a good choice of features and options although the nearly all are aimed at beginners, rather than experts. The camera speed is average, with an okay switch on time, okay focusing time, and average shutter response." Inace, po ceni koju ti nudi taximetar bih rekao da je polovan, a ako ces uzimati polovan, uzmi cannon A510 ili A520, ja imam A510 i prezadovoljan sam. Jedino me iritira sto nema punjivu bateriju (mada sam ja kupio 2 punjive baterije). Poslednja ispravka: Sasa (16.2.2006 u 14:39) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 21
Zahvaljeno 174 puta na 103 poruka
|
![]()
Dosta ljudi hvali Kodak Easy Share C 300. To je jeftini digitalni idiot i mnogobrojne pohvale treba primiti s velikom rezervom jer je reč mahom o ljudima kojima je to prva digitalna kamera i nemaju kriterijum za poređenje (iskusniji pak često tvrde da je obično đubre). Moram priznati da bih voleo da testiram ovaj aparat, mogao bih se kladiti da je ipak bolji od jeftinih Musteka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Veteran
|
![]()
Ja koristim HP m517 sa 5,2MP i odlican je. Platio sam ga 180, sada je 165evra, meni vrh funkcionise, cak mi je pao na beton
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Veteran
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 27
Zahvaljeno 27 puta na 17 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Novi član
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 1
|
![]()
CANON! najbolji odnos cena/kvalitet
pozdrav Fairfax |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
Član od: 15.4.2006.
|
![]()
nikon 3500 za 130 ili canon a510 za 150 evra
bolje uzmi canon, mnogo ljudi ga ima, aparat je referantan u svojoj klasi i svi koji ga imaju su zadovoljni. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Digitalac (fotoaparat)? | hacker_aca | ŠDK - Foto i audio/video | 23 | 10.12.2005 20:48 |