![]() |
![]() |
|
ŠDK - Grafika Saveti u vezi sa kupovinom video karti i monitora |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 7.8.2013.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Pozdrav svima,
Trenutno koristim DELL Ultra-Sharp U2312HM. Prezadovoljan sam svime osim sto nema HDMI (imam sbb digitalnu pa bih da iskoristim opicju da gledam preko hdmi-a, nemam TV). Dell nije moj, tako da hocu da kupim monitor za sebe, pa me zanima sta biste mi preporucili. - performanse: sve je perfektno na dell-u pa bih takve performanse i na tom novom monitoru (boje, kontrast itd) - HDMI - da ima hdmi, naravno i audio izlaz na koji mogu da zakacim zvucnike - odziv - nikako veci od 8 ms - velicina - nista manje od 23 inca. - cena - 25000 (do 30000 samo ako bas nema nista manje od 25000) gledao sam LG 23EA63V-P i ASUS VS239HR ali ne mogu da pronadjem nikakav uporedni test sa dell-om koji bi mi rekao razliku u performansama. Takodje, ne znam da li postoji neko ogranicenje u hdmi prikljucku? Hvala unapred svima, Planiram da mi monitor sluzi u narednih par godina, pa bih zbog toga hteo da neko strucniji od mene da savet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 16.11.2011.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2.448 puta na 2.073 poruka
|
![]()
Ukoliko si već zadovoljan tim modelom, možeš uzeti njega i dokupiti DisplayPort to HDMI adapter.
Za neki dodatni predlog recimo Viewsonic VX2370Smh. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku mare037 na korisnoj poruci: | ||
Miljankg (10.10.2013) |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
E to je dobro resenje. Vec sam razmisljao o tome. Medjutim cuo sam da se tada ne prenosi zvuk kada se konvertuje? A i sam dell nema audio izlaz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 18.7.2012.
Zahvalnice: 105
Zahvaljeno 238 puta na 210 poruka
|
![]()
Ima i VX2410mh-LED koji je opisan u ovom broju SK-a.
I monitor ne moze da ima audio izlaz jer on ne generise zvuk, mislis li na audio ulaz? Pa HDMI signal u sebi prenosi i video i zvuk. Za te pare bi mogao i da razmislis o nekom vecem FHD monitoru, ako ti ne smeta manja gustina tacaka. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku RexGrammer na korisnoj poruci: | ||
Miljankg (10.10.2013) |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
@mare037 - u medjuvremenu sam skontao, probacu pa se javljam sa rezultatima.
@RexGrammer - HDMI prenosi zvuk, ali kada iz sbb hd recievera dodje signal, video se prikaze ali audio mora negde da se posalje, ili na audio izlaz u vidu konektora ili na zvucnike ugradjene u monitor. Osim toga, vezano za ovaj HMDI-DisplayPort converter, cuo sam da se pri konverziji gubi zvuk. Hvala na odgovorima, ako jos neko ima monitor koji dogovara pomenutom dell-u po performansama a uz to ima HDMI ulaz, castim pivo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
Član od: 30.3.2007.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 618 puta na 438 poruka
|
![]()
Hteo sam da dam preporuku ali me je zeznuo retardovani telefon, pa ću uraditi to kad dođem s posla. -.-
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
Član od: 5.12.2007.
Zahvalnice: 276
Zahvaljeno 1.275 puta na 936 poruka
|
![]()
Ja bih uzeo LG 23EA63V-P zato sto ima bolje vreme odziva od drugih ips monitora koji kostaju oko 160e ili DELL P2414H ako se odlucis za monitor bez hdmi. Samo bih te upozorio da nase prodavnice daju dve godine garancije za Viewsonic ips monitore dok LG i Dell daju tri.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Acanen na korisnoj poruci: | ||
Miljankg (10.10.2013) |
![]() |
#9 |
Starosedelac
Član od: 30.3.2007.
Zahvalnice: 112
Zahvaljeno 618 puta na 438 poruka
|
![]()
Znaš, ako ti treba monitor za multimediju, mogu da ti preporučim ovaj koji imam (BenQ GW2750). Košta 23k, ima 27", 3 godine garancije i VA panel. Prednosti tog panela su odlične boje i fantastičan kontrast (dušu dalo za filmove), crna je VEOMA crna...a mane su odziv (sporiji je od IPS-ova, ovaj ima 12ms/4ms GtG) i nešto manji uglovi gledanja nego kod IPS, kao što je taj Dell. To za uglove nije toliko bitno osim ako ćeš da ga gledaš skroz sa strane, a što se odziva tiče...ja nisam primetio ghosting u igrama i filmovima. Možda moje oko nije uvežbano da lovi takve stvari ili je potrebna određena boja na određenoj pozadini, u određenoj situaciji...uglavnom, nemam problema sa odzivom. Takođe, mora da se pet5a sa podešavanjima slike, kalibriše malo, da bi se iz njega izvukao maximum..."iz kutije" slika nije impresivna.
Ima HDMI, DVI, VGA i audio konektor, moj HE model nema zvučnike, ali HM koji je u opticaju ih ima. Nažalost, nema sva ona ergonomska podešavanja kao onaj Dell, samo podešavanje nagiba ekrana. U suštini, ako nisi picajzla za odziv i ne mrzi te da odvojiš vreme za kalibraciju, ovo bi bio dobar monitor za tebe. Evo testa na TFT Centralu... Ako ipak želiš nešto drugo, imaš i Samsungove monitore sa PLS panelom (Samsungova vrezija IPS-a). Kod nas su ih slabo kupovali, tako da ne znamo kakva su iskustva, ali su dobro ocenjeni po stranim reviewima...mislim da svi imaju HDMI, ali ne verujem da imaju audio konektor. Po karakteristikama su dobri, ima par jeftinijih modela i jedan skup5i (i verovatno kvalitetniji (od oko 29k). Eto još nekih alternativa modelima koji su prethodno preporučeni... PS: definitivno bih ti preporučio a zvuk rešiš nekako drugačije, audio izlaz na monitoru nije Bog zna kakvo rešenje... |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Morca na korisnoj poruci: | ||
Miljankg (10.10.2013) |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Hvala svima na odgovorima. Odlucio sam se da uzmem Dell. Slika je perfektna a uz HDMI to DisplayPort converter dobija se slika sa HD Sbb uredjaja. Zvuk sam sproveo sa resivera na line in na kompu i to radi tako "nabudzeno".
Mali savet za sve, ako hocete tv kupite TV ![]() Dell 2312 je vrhunski monitor (za te pare boljeg nema) odlicna slike, boje, nisam primetio nikakve probleme prilikom gejminga (iako je odziv 8ms) zista sam prezadovoljan. Ne samo ja, par mojih kolega je kupilo isti monitor i reakcije su iste. Od slike na njemu do ergonomije. Pozdrav i hvala svima jos jedom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
I jos jedna stvar. Kupio sam DisplayPort na HDMI adapter i to ne radi na ovom monitoru. Pogresan je smer treba HDMI na DisplayPort, bar mislim. A taj konverter nisam nasao da kupim. Cisto da napomenem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koji monitor da pazarim! | 3nemy_ | ŠDK - Ostale komponente | 0 | 12.1.2013 14:06 |
Monitor sa tv tunerom ili eksterni tv tuner??? | Lecve | ŠDK - Ostale komponente | 0 | 3.11.2012 10:07 |
Monitor Mi mesa boje | Wace | Kvarovi | 8 | 12.8.2012 7:02 |
Dual Monitor system | JoeX | ŠDK - Grafika | 12 | 12.7.2012 21:07 |
LCD Monitor LIFE menja osvetljaj | FrankRibery | Kvarovi | 1 | 24.6.2011 21:33 |