![]() |
![]() |
|
Ostale komponente Kućišta, napajanja, periferije, štampači, skeneri, tastature, miševi, džojstici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 11.3.2014.
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ljudi pomagajte
Pre godinu dana sam uzeo hard western digital sata 500 gb, i vec posle 3-4 meseca je poceo da me zeza,neko skripanje, zapucavanje i klasicni simptomi.Pre ovog sam imao hitachi koji je radio dosta duze al isto je crko. sad sam narucio preko kupujem prodajem seagate od 250 gb, i krenuo da instaliram xp i naravno ponovo neko kliktanje, nece da mi ocita cd i zapucavanje. Ja ne znam kome se jos tako cesto kvare hard diskovi, ili stvarno nemam srece.Hocu da vas pitam da li je to neki problem u mom kompu (i onaj kabel od harda sam menjao jednom), da li je napajanje ili sta vec, ne razumem se dobro u kompjutere, a i stvarno ne trazim puno od njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Posto su polovni diskovi, vrlo je verovatno da su vec imali losih sektora na sebi.
Lose upakovan disk se lako moze ostetiti i u transportu. Kod ispravnih diskova koji su vec u kucistu, napajanje je pored pregrevanja najcesci uzrocnik kvarova hard diska. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mario Pavićević na korisnoj poruci: | ||
Mifa (13.3.2014) |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 9.10.2010.
Zahvalnice: 67
Zahvaljeno 108 puta na 78 poruka
|
![]()
Kakva ti je struja u kući ?
Jel varira napon ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.522 puta na 1.055 poruka
|
![]()
Slažem se sa Mariom, ako su to sve bili polovni diskovi, moguće da i nisu bili skroz ispravni.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Bryan Fury na korisnoj poruci: | ||
Mifa (18.3.2014) |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
promenio sam napajanje, rekli su mi u servisu da je ono bilo problem, ali izgleda da cu ipak morati da kupim novi hard posto ovaj ima previse bad sektora, health mu je 9 %. ja se ponadao da ce sad raditi posto sam promenio napajanje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.379
Zahvaljeno 3.325 puta na 2.299 poruka
|
![]()
1. Zameni SATA kabl ako već nisi.
2. Kupi kvalitetno napajanje (minimum neki LC Power, ali minimum) 3. Kupi nov HDD i gledaj kvalitet a ne kapacitet pošto vidim da ti to nije prioritet. 4. Moli se da neće da crkne jer je kvalitet novih HDD-ova otišao u k... Iz iskustva kažem. Crkavaju samo tako. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci: | ||
Mifa (19.3.2014) |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 3.1.2007.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 11 puta na 8 poruka
|
![]()
Evo i ja da iznesem moje mišljenje. Kupio sam 01.02.2014 HDD Seagate Barracuda 1000 GB Model ST1000DM003 sata3 i evo danas mi je posle nekih mesec dana korišćenja u proseku 4 sata dnevno totalno zakucao računar tako da nisam mogao ni u bios da uđem da ga pokrenem. Sistem eliminacije došao sam do rešenja , jer pored ovog imam glavni SSD 120 GB za OS i jedan stari sata Maxtor od 80 GB. Na ovom nisam ni pomislio da mogu da izgubim podatke koje sam prebacio sa starog računara. Sutra ide u servis kontaktirao sam ljude , mislim da je otišla elektronika. Šta reći za stare HDD koji rade i po desetak godina i nisam imao nikakvih problema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Novi član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.379
Zahvaljeno 3.325 puta na 2.299 poruka
|
![]()
Seagate me razočarava u poslednje vreme, Western Digital naizgled nije toliko propao, drže se, a za Hitachi baš i ne znam, rade uglavnom 3-4 godine i sve preko toga je lutrija jer mehanika uglavnom strada. Takvo iskustvo imam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Vicevi | Oblivion | Cvet kompjutera | 5473 | 27.5.2022 5:52 |
Zasto se prema korisnicima odnosite kao da su stoka? | denmla89 | Forum o forumu | 4 | 12.9.2010 22:40 |
Zasto u 99% igara igrate kao dobrica??? | Spector | O igrama uopšte | 166 | 30.11.2009 13:22 |
Zasto mi se ovo dogodilo sa WINDOWS-om? | dzambo | Operativni sistemi | 29 | 11.2.2008 2:42 |
Zasto? | Psihijatar | Tekstovi u SK | 7 | 24.2.2006 9:58 |