![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Pozdrav! Imam HDD od 80gb podeljen na 2 NTFS particije za Windows XP i 2 Ext3 i 1 LinuxSwap za Kubuntu! Napominjem da sam totalni pocetnik i Kubuntu sam instalirao pre par dana i jako mi se svideo,ali mi se pojavio jedan problem! Do skoro kada ukljucim kompjuter bila mi je ponudjena opcija za odabir operativnog sistema (Kubuntu ili Windows XP) ,ali od danas te opcije nema vec se Windows XP automatski ucitava bez ikakve napomene
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex Parrot
|
![]()
Nazalost ne koristim (K)Ubuntu pa ne mogu da ti pomognem konkretnim resenjem, ali ako si voljan da istrazujes evo ti par putokaza dok neko ne postuje nesto konkretno:
Boot problem: Probaj da dignes Kubuntu sa CD-a (ili ako ima neki rescue mod) pa popravi GRUB (to je valjda default boot manager) Kod:
$man grub PPPOE problem: http://www.roaringpenguin.com/pengui...oducts/rpPppoe namerno ti ne dajem direktan link za download kako bi malo procitao o samom paketu. U principu ide sledecim tokom: skines rp-pppoe - instaliras - pokrenes pppoe-setup - pratis uputstva - podesis konekciju - i na internetu si. Dve napomene: mrezna kartica mora biti pravilno prepoznata i konfigurisana od sistema i provider ne sme da koristi neke egzoticne protokole (kao moj ![]() HTH! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Problem sam resio reinstalacijom
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex Parrot
|
![]()
Ako je boot manager GRUB (a u Kubuntu bi trebalo da bude) pronadjes /boot/grub/menu.lst i otvoris u nekom editoru sa root privilegijama. Nadjes liniju
Kod:
default 0 Kod:
timeout 10 ili nazive koje ti GRUB daje prilikom biranja, ili........ |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ubuntu 6.06 NO CARRIER problem | K'R' HooD | Slobodni softver | 8 | 21.10.2006 1:44 |
Ubuntu 6.06 NO CARRIER problem | K'R' HooD | Slobodni softver | 0 | 5.10.2006 1:09 |
ubuntu 6.06 i monitor (problem) | HacKing | Slobodni softver | 14 | 14.7.2006 23:46 |
Ubuntu 6.06 vs. Kubuntu 6.06 | K'R' HooD | Slobodni softver | 8 | 3.7.2006 14:22 |
U cemu je problem??? (boot racunara...) | Dovla84 | Kvarovi | 10 | 31.3.2006 12:14 |