Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Grafika
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Grafika Video karte i monitori

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 9.1.2015, 21:10   #1
vuksans
Novi član

Član od: 22.3.2009.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom FPS , crne linije

Pozdrav svim clanovima foruma . Nadam sa da ovu temu postavljam na dobro mesto .
Pre nekoliko dana sam kupio novu masinu . Cim sam instalirao i poceo da igram World or Warcraft primetio sam crne linije po ekranu (slicne linijama koje dobijate kada pokusavate kamerom da snimate monitor/televizor samo u manjem intenzitetu ) , posle nekoliko sati proucavanja skontao sam da te linije se sve intenzivnije pojavljivaju sto mi je veci fps , ali ajde odradio sam raid i sve je bilo ok jer linije nisu toliko intenzivne kada je 20 ljudi oko mene i jos traje boss fight . Instalirao sam League of Legends sutradan i primetio sam iste te linije i to mnogo jace kad otkljucam fps pa mi se popne na 200+ , malo sam eksperimentisao i shvatio sam da kada ukljucim V-sync moji problemi nestaju (ali sam lockovan na 60fps , kasnije sam ustanovio da je to zbog toga sto je moj monitor poseduje 60hz refresh rate ) . Odlucio sam malo da istrazim V-sync i saznao sam da se on koristi radi spreacavanja tearinga prilikom igrica ali takodje da ima svoje posledice , lag, kada fps padne ispod 60 fps u mom slucaju . U LoL-u to nije problem jer mi fps nikad nece pasti ispod 60 ali u WoW-u tokom raidovanja fps mi redovno pada i skace tako da ovu opciju za u mom slucaju nemoguce primenitu u WoW-u. Da li je nekako moguce resiti moj problem bez V-synca ? Vidim ljude koji igraju na 100+ fps i nemaju te linije a tearing je zanemarljiv ( a imaju 60 hz monitore ) , mene cudi sto ove linije nisu ni nalik primerima tearinga koje sam nasao online. Graficka kartica je R9 270 XFX a sobzirom da je novi kompjuter driver je najnoviji za GPU , mozda postoji mogucnost da je do drugih drivera posto sam imao problema sa njihovom instalacijom .Takodje sam probao da reinstaliram ceo Windows ali bez uspeha . Hvala unapred svima koji su odvojili vreme da mi pomognu
vuksans je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Vertikalne linije na ekranu Megatron_SR Kvarovi 9 20.7.2014 18:20
horizontalne i vertikalne linije na ekranu TROMI 93 Kvarovi 1 17.12.2011 23:10
Novi resor u Vladi Crne Gore - IT ministarstvo Dimo Internet usluge 10 18.2.2009 9:56
linije na Samsung SM 997MB kvazigale Grafika 3 25.12.2006 23:45
Zvucnici sa linije na komp? Cheguevara Zvuk na računaru 26 27.9.2006 18:01

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 12:38.