![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 22.3.2009.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav svim clanovima foruma . Nadam sa da ovu temu postavljam na dobro mesto .
Pre nekoliko dana sam kupio novu masinu . Cim sam instalirao i poceo da igram World or Warcraft primetio sam crne linije po ekranu (slicne linijama koje dobijate kada pokusavate kamerom da snimate monitor/televizor samo u manjem intenzitetu ) , posle nekoliko sati proucavanja skontao sam da te linije se sve intenzivnije pojavljivaju sto mi je veci fps , ali ajde odradio sam raid i sve je bilo ok jer linije nisu toliko intenzivne kada je 20 ljudi oko mene i jos traje boss fight . Instalirao sam League of Legends sutradan i primetio sam iste te linije i to mnogo jace kad otkljucam fps pa mi se popne na 200+ , malo sam eksperimentisao i shvatio sam da kada ukljucim V-sync moji problemi nestaju (ali sam lockovan na 60fps , kasnije sam ustanovio da je to zbog toga sto je moj monitor poseduje 60hz refresh rate ) . Odlucio sam malo da istrazim V-sync i saznao sam da se on koristi radi spreacavanja tearinga prilikom igrica ali takodje da ima svoje posledice , lag, kada fps padne ispod 60 fps u mom slucaju . U LoL-u to nije problem jer mi fps nikad nece pasti ispod 60 ali u WoW-u tokom raidovanja fps mi redovno pada i skace tako da ovu opciju za u mom slucaju nemoguce primenitu u WoW-u. Da li je nekako moguce resiti moj problem bez V-synca ? Vidim ljude koji igraju na 100+ fps i nemaju te linije a tearing je zanemarljiv ( a imaju 60 hz monitore ) , mene cudi sto ove linije nisu ni nalik primerima tearinga koje sam nasao online. Graficka kartica je R9 270 XFX a sobzirom da je novi kompjuter driver je najnoviji za GPU , mozda postoji mogucnost da je do drugih drivera posto sam imao problema sa njihovom instalacijom .Takodje sam probao da reinstaliram ceo Windows ali bez uspeha . Hvala unapred svima koji su odvojili vreme da mi pomognu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Vertikalne linije na ekranu | Megatron_SR | Kvarovi | 9 | 20.7.2014 18:20 |
horizontalne i vertikalne linije na ekranu | TROMI 93 | Kvarovi | 1 | 17.12.2011 23:10 |
Novi resor u Vladi Crne Gore - IT ministarstvo | Dimo | Internet usluge | 10 | 18.2.2009 9:56 |
linije na Samsung SM 997MB | kvazigale | Grafika | 3 | 25.12.2006 23:45 |
Zvucnici sa linije na komp? | Cheguevara | Zvuk na računaru | 26 | 27.9.2006 18:01 |