TEST OF TIME<>
112019<><>

Decathlon

Ko svojevremeno od lokalnog pirata nije kupio kasetu za C64 pod nazivom „Atletika: kraljica sportova”, taj ne za šta je propustio. Dovoljna je bila jedna igra ovog tipa pa da džojstik lagano krene put večnih lovišta, a zamislite samo šta mu je radila cela kaseta.

U atletskim igrama brzina takmičara najčešće se postizala sumanutim pomeranjem džojstika levo-desno. Naš savet je da ne ulazite u sukob sa nekim ko je u Decathlonu izdržao trku na 1500 metara. Ova igra nije toliki ubica džojstika, ali pošto je jedna od najzabavnijih igara iz žanra, stres na džojstiku se brzo akumulira, pa su nešto bolje prolazili oni koji su imali džojstik Competition Pro.

Decathlon je zabavan zato što su sve discipline odmah učitane i nema čekanja između takmičenja. Prezentacija je jasna i čista, a postizanje najboljih rezultata neizmerno usrećuje. Nažalost, neka od ograničenja koja ranije nismo toliko primećivali, danas dolaze do izražaja. Najviše od svega, to je nemogućnost biranja ugla prilikom skoka ili bacačkih disciplina, te su jedini faktor za dobar rezultat brzina i trenutak izbačaja. Najkomplikovanija disciplina je možda skok s motkom, mada se primećuje da je ona u potpunosti „neelastična”. Prepone deluju kao da bi takmičar mogao prekoračiti preko njih, dok se skok u dalj odvija na samoj stazi za trčanje, bez peska. Bez obzira na mane, Decathlon je najkompletnija instant atletska zabava i legenda među igrama za C64.

Ognjen POPOVIĆ

 
Pitfall 1 i 2
Decathlon
Šta mislite o ovom tekstu?
Qix
Rambo: First Blood Part II
Dragon Breed

Platforma:
C64
Adresa:
bit .ly /2WaLsQF
Veličina:
16 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera