WWW VODIČ<>
102004<><>

Cipele

Malo šta može da inspiriše ženski rod kao neplanirana kupovina novog para cipela. Dobrom delu čovečanstva cipele danas predstavljaju izuzetno bitan modni detalj, koji često puno kazuje o osobi koja ih nosi. Nikad ranije obuća nije doživela takvu vrtoglavu raznolikost boja, oblika i namene...

Svaka decenija proteklog veka donela je sa sobom drugačiji senzibilitet u pogledu odevanja. Na simpatičnom sajtu www.centuryinshoes.com ponuđen je alternativni metod učenja istorije, gde dvadeseti vek možete sagledati kroz prizmu cipela. Čak su i popularne „platforme” dobile sajt sa sopstvenim istorijatom, na adresi www.geocities.com/FashionAvenue/1495/contents1.html.

Internet danas predstavlja pravi tržni centar za nabavku obuće. Sveobuhvatni sajtovi poput www.shoes.com, www.shoesonthenet.com ili www.zappos.com samo su neke od mnogo e-prodavnica u kojima možete do mile volje da razgledate stotine različitih modela cipela, bez napuštanja dnevne sobe. Ukoliko vam nove cipele prave probleme, saveti na www.footcaredirect.com pomoći će vašim stopalima.

Ipak, glavni adut Interneta predstavlja bogata ponuda za svačije specifične potrebe. Kao što mu samo ime kaže, sajt www.largefeet.com specijalizovan je za osobe s velikim stopalima. Za bebe i malu decu njihove mame rešenja mogu naći na adresi www.pipsqueakers.com. Mnoge mlade dame posebno će interesovati sajt www.bellissimabridalshoes.com, gde mogu naći satenske cipelice za venčanje, uz obaveznu belu torbicu komplementarnog dizajna.

Tinejdžeri će se osećati kao kod kuće u šarenom okruženju sajta www.journeys.com, dok su mladima „andergraund” opredeljenja namenjeni britanski sajtovi www.underground-shoes.co.uk i već klasični www.drmarten.com. Na adresi www.pennangalan.co.uk se, umetnuti između „obične” gothic i rock obuće, nalaze primerci koji naginju fetišu. Sličnu filozofiju ima i sajt www.bananashoes.com, gde ćete naići na obilje lasteksa i čelične potpetice uzbudljive centimetraže.

Sajt www.ultimate-shoes.com pak propagira sopstvenu verziju seksualnog slobodoumlja u vidu ženskih cipela namenjenih muškom stopalu. Pored ove zanimljivosti, tu možete naći veliki izbor haute-couture obuće za noćni provod. Ljubitelji plesa u klasičnom smislu utočište će naći na adresi www.showtimedanceshoes.com, gde se prodaju cipele namenjene isključivo različitim vrstama plesa, kao i primerene suknje, košulje i pantalone.

Na suprotnom kraju modne skale nalazi se sajt www.rockyboots.com koji potencira aktivne hobije i život na otvorenom. Glavninu ponude predstavljaju raznovrsne čizme, od kaubojskih, do onih za šetnju kroz divlju prirodu. Ukoliko vam nije do pentranja po obližnjem brdu, možete posetiti sajt www.onlyslippers.com koji se fokusira na papuče za sve potrebe i članove porodice. Najzad, ako vam nešto znači podatak da nijedna životinja nije stradala u procesu nastanka vašeg omiljenog para cipela, onda je sajt www.vegetarian-shoes.co.uk prava stvar za vas.

Đorđe NAGULOV

 
Cipele
Šta mislite o ovom tekstu?
Svadba, svadba...
Sunce
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera