TEST FUN<>
032007<><>

GetSmile 1.93

Smajliji na sve strane

Uobičajen način za grafičko obogaćivanje mailova i chat sesija predstavlja korišćenje emotikona. Od nekadašnjih tekstualnih smajlija, emotikoni su danas prerasli u zaseban pravac elektronske umetnosti. Izražavanje osećanja preko elektronskih poruka više se ne ostvaruje samo simpatičnim sličicama, već su potrebne čitave animacije. Pojedini programi, najčešće oni namenjeni za instant poruke, imaju svoju bazu emotikona, ali postoje i one eksterne.

GetSmile (o jednoj od prethodnih verzija pisali smo u SK 5/2004) može se koristiti sa nekoliko desetina samostalnih mail klijenata, online e-mail servisima (Gmail, Yahoo, Hotmail...), ali i sa gotovo svim programima koji dozvoljavaju unos teksta (Word, na primer). Sigurni smo da ćete u ovom programu za svaku situaciju pronaći odgovarajuć smajli jer GetSmile u svojoj bazi (u registrovanoj verziji) ima više od 1600 emotikona. Ako vam ni to nije dovoljno, uvek možete ubaciti smajlije koje ste sami napravili ili koje ste pronašli na Internetu.

Program dozvoljava prosleđivanje smajlija do poruke na tri različita načina. Najjednostavniji način je dvoklikom miša na odgovarajući u bazi. Tada će se smajli automatski proslediti na mesto kursora u programu u kojem trenutno radite. Drugi način je prebacivanje korišćenjem metode drag&drop, a treći upotrebom uobičajene akcije Copy-Paste. Jedino još treba naglasiti da će se, u zavisnosti od aplikacije u koju se smajliji prosleđuju, videti sličica kao u programu GetSmile ili HTML kôd koji predstavlja sličicu (ovaj slučaj će biti kod programa za obradu teksta).

Branislav BUBANJA

 
GetSmile 1.93
Šta mislite o ovom tekstu?
Launchy
Neptune 3D ScreenSaver
Xbar 2.1
Vista Transformation Pack 6.0
MouseLaunch 4.1
Stickies 6.0a

Potrebno:
Windows
Veličina:
3,77 MB (demo), 7,76 MB na HD
Cena:
25 dolara
Adresa:
www .getsmile .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera