PHONE ZONE<>
042015<><>

Android Assistant Pro

U pitanju je još jedan alat za održavanje sistema, a ako se pitate zbog čega nam je zapao za oko odgovorićemo vam lako. U pitanju je multipraktik koji ne služi samo za „čišćenje”, već sadrži i nekoliko načina za monitoring operativnog sistema, pa čak i dodatne programe koji će vam pomoći da preduzmete čak 18 različitih akcija. Na sve to treba dodati podatak da je u pitanju već 20. velika revizija programa...

Program nadgleda zauzeće procesora i memorije, „cevčenje” baterije (baš kao i njenu voltažu, odnosno temperaturu), kao i slobodan i zauzet prostor na internoj i eksternoj memoriji uređaja. Sve podatke prezentuje putem preglednih „torta” dijagrama. U ovoj sekciji korisniku su na raspolaganju još dve opcije: Quick Boost i System Clear. I dok će ona prva „na brzaka”, bez intervencije korisnika, iz memorije izbaciti pokrenute aplikacije, System Clear rabi nešto sistematičniji pristup. Dobija se opširan spisak mogućnosti odakle korisnik bira da li želi da dezintegriše keš memoriju, nakupljene thumbnailove, log datoteke, istoriju posećenih stranica na internetu, istoriju korišćenja mail programa, pa čak i materijala u clipboardu, praznih fajlova/foldera i slično. Budite veoma oprezni jer se iz pomoćne sekcije Files Clean može napraviti velika šteta. Ona služi za brisanje multimedijalnih datoteka, takozvanih velikih fajlova, kompresovanih datoteka i APK fajlova.

Assistant Pro procese deli na čak pet kategorija, označava ih različitim bojama tako da lako uočavate kada je u pitanju sistemski deo, vidžet ili neki drugi proces. Pored RTCPU vrednosti (zauzeće procesora koje prouzrokuje svaka aplikacija ponaosob), program daje i podatke o zauzeću memorije za svaki od detektovanih procesa i nudi vam mogućnost njihovog terminisanja.

Konačno, iz sekcije Tools pristupa se različitim sistemskim, ali i alatkama koje ne dolaze podrazumevano sa Androidom. Sa jednog mesta može se izvršiti (de)aktivacija Bluetootha, Wi-Fija, GPS-a ili, recimo, Airplane režima rada. Možete podesiti osvetljenost ekrana, tweakovati volume klizače za sve tipove zvukova koje vaš uređaj može da proizvede (sistemske poruke, „zvonjave”, multimedija...), „oterati” telefon u sleep mod i tako dalje... T je i batch (de)instaliranje aplikacija, prebacivanje aplikacija iz interne memorije na SD karticu, Startup Manager koji omogućava automatsko killovanje procesa po uključivanju telefona, kao i jednostavan fajl-menadžer, rutina koja će vam pokazati koji procesi najviše troše bateriju, koje dozvole ste dali naročitim programima i slično.

Vladimir PISODOROV

 
Samsung Galaxy S6 i S6 edge
Lenovo Vibe X2
Meizu MX4
Android Assistant Pro
Šta mislite o ovom tekstu?
All That Recorder
Facebook Lite
Google Camera
iA Writer
SoundHUD
Google Fit
QualityTime – My Digital Diet
QuickPic
Greenify
Smart Thermometer

Platforma:
Android
Veličina:
638 KB
Cena:
1 USD
Izvor:
Google play
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera