PHONE ZONE<>
042015<><>

Google Fit

Google je opasno počeo da nervira korisnike svojom politikom „u svakoj čorbi mirođija”. Doduše, za njihovu poslednju akviziciju – fitness/health žanr aplikacija, donekle i imamo razumevanja. Fit je osmišljen da radi u simbiozi sa Android Wear gedžetima za koje, sem osnovnih, baš i nema korisnih aplikacija, pa je logično da će Google na ovo reagovati.

S druge strane, u celoj priči nam je zasmetalo što se Fit doima kao odojče u pelenama. Da biste ga koristili valja imati „pametan sat”, ali ga i ne morate nositi pošto postoji eksperimentalna podrška za „brojanje” koraka. Podržano je preko 100 različitih sportskih aktivnosti, ali u praksi samo se trčanje i hodanje (eventualno, vožnja bicikla) registruju automatski, dok sve ostalo unosite ručno. Dnevna dostignuća korisniku se prezentuju putem animiranog prstena koji pokazuje koji je udeo bazičnih, a koji dodatnih akcija u vežbanju. Tu su i grafikoni koji preko vremenske linije pokazuju aktivnost po satima, a na sve može da se doda i dostignuti heartrate, kao i analiza kilaže u prethodnom periodu.

Najveća mana zapravo je sama organizacija programa – sve deluje jednostavno i svedeno, ali u praksi nije baš tako. Iako pokazuje daleko manje korisnih informacija nego neka druga ostvarenja iz žanra, Fit na ekranu pravi bespotrebni ršum i otežava snalaženje. Program nema analizator potrošenih/unetih kalorija, nedostaje mu i ozbiljan virtuelni trener...

Vladimir PISODOROV

 
Samsung Galaxy S6 i S6 edge
Lenovo Vibe X2
Meizu MX4
Android Assistant Pro
All That Recorder
Facebook Lite
Google Camera
iA Writer
SoundHUD
Google Fit
Šta mislite o ovom tekstu?
QualityTime – My Digital Diet
QuickPic
Greenify
Smart Thermometer

Platforma:
Android
Veličina:
15 MB
Cena:
besplatno
Izvor:
Google play
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera