LAKI PINGVINI<>
102017<><>

WallpaperDownloader 2.8

Samolepljive tapete

Iako su pozadine za desktop nešto što se tokom rada na računaru najmanje primeti, većina korisnika ima neku omiljenu sliku ili kolekciju slika, koja ga sačeka nakon što se sistem uspešno pokrene ili na kojoj odmara oči u pauzama. Jednobojna pozadina za nezainteresovane, folder sa probranim materijalom za kreativne i WallpaperDownloader za sve ostale. Iako postoji mnoštvo sličnih aplikacija koje će periodično osvežiti monitor drugom slikom, WallpaperDownloader ima nekoliko aduta koji ga izdvajaju od konkurencije, pa mu ovom prilikom dajemo prostor da se pokaže.

Prva prednost, ali samo uslovno rečeno, jeste Java na kojoj je baziran. Dostupnost za većinu popularnih sistema plaćena je famoznom hardverskom zahtevnošću, kao i bubicama prilikom instalacije, pa dobro proverite koju verziju Jave imate, pošto ne sme biti starija od 1.8. Nakon uspešne instalacije i pokretanja dočekuje nas radni prozor standardnog izgleda za programe iste osnove, podeljen u nekoliko tabova.

Prvi tab nam omogućava da izaberemo i podesimo online izvore sa kojih će biti vršeno preuzimanje pozadina (Wallhaven.cc, DevianArt, WallpaperFusion i drugi), a od najbitnijih opcija ističemo mogućnost definisanja ključnih reči, željene rezolucije i podršku za više monitora, što su još neke prednosti ove aplikacije. Već sa prvim klikovima program stupa u akciju i možete da vidite promene na desktopu i izvršite dodatne korekcije ako rezultat nije u skladu sa vašim očekivanjima. Sledeći tab sadrži podešavanja samog programa, kao što je lokacija i veličina direktorijuma u koji će biti smeštane slike, i frekvencija preuzimanja i osvežavanja desktopa. Tab pod imenom Downloads directory daje pregled zauzetosti trenutnog direktorijuma, kao i mogućnost njegove izmene. Sledeći po redu, tab Wallpapers, predstavlja svojevrsni menadžer preuzetih pozadina, pa je iz njega moguće vršiti pregled, brisanje ili izbor omiljenih slika, a na poslednjem tabu About možemo da se upoznamo sa detaljnijim informacijama o autoru i samom projektu. Opcija ne manjka i male su šanse da nećete naći kombinaciju koja vam odgovara.

Sledeća u nizu prednosti, a ova je svakako vrlo bitna, jeste činjenica da WallpaperDownloader radi na svim okruženjima kada je operativni sistem Linuks u pitanju, da, čak i na KDE. I pored pomenute gladi za resursima i potrošnje memorije kojoj ne bi pozavideli ni moderni brauzeri, program radi više nego dobro. Ukoliko definišete nekoliko ključnih reči i aktivirate sve dostupne online izvore, slike će pristizati određenim tempom, pa briga oko izgleda desktopa prelazi u nadležnost WallpaperDownloadera, vaše je samo da uživate. Apsolutna preporuka ukoliko vam ponestaje inspiracije ili materijala za učestalo ukrašavanje radne površine.

Goran STRIČIĆ

 
Nitrux 1.0.3
WallpaperDownloader 2.8
Šta mislite o ovom tekstu?
Checkmate 2.4.0
Arduino: Korisnički unos podataka
Štitovi Arduina (1): Proto Shield

Platforma:
GNU/Linux, MacOS, Windows
Licenca:
GPL
Veličina:
3,8 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
goo .gl /5J1wtA
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera