AKTUELNOSTI<>
112014<><>

Evenstar festival fantastike

Studentski kulturni centar, 4. oktobar

Na veliku radost svih ljubitelja fantastike, Studentski kulturni centar 4. oktobra od 15 časova pretvorio se u pravu riznicu zanimljivih dešavanja. Naime, u organizaciji udruženja ljubitelja fantastike „Evenstar” održan je sada već tradicionalni festival u okviru kojeg su posetioci mogli da uživaju u sadržajima inspirisanim Tolkinovim svetom, „Igrom prestola” i mnogim drugim poznatim fantazijskim igrama, filmovima, knjigama...

Program festivala bio je veoma bogat, a posebno je zanimljiva bila tribina posvećena steampunku (knjigama, video-igrama, ali i modi). Za muzički deo dešavanja bili su zaduženi ansambl Evenstar (akustični bend koji je izvodio teme iz „Gospodara prstenova”, „Igre prestola”, Skyrima i drugih naslova), metal bend Evenstar Fellowship (koji je izvodio obrade Nightwisha, Blind Guardiana, Theriona i drugih) i akustični bend Elanor (čarobni zvuci flaute i gitare), a bilo je tu i raznih plesnih trupa s koreografijama inspirisanim fantazijskom tematikom (Paso de Fuego, Moonshadow Dance i Rekreativni balet Isidore Krešić). Viteška udruženja (u punoj ratnoj opremi!) predstavila su nam umeće srednjovekovne borbe i razne druge veštine. Kao posebno zanimljivu, izdvojili bismo plesnu radionicu koju je vodio Borivoje Naumovski, koordinator trupe ULTIMATE dance, ovog puta u ulozi Tranduila, kao i neizbežno kosplej takmičenje na kojem su učesnici predstavili razne kostime likova iz svojih omiljenih filmova, knjiga ili igara. Prva tri mesta osvojili su Nikola Stanojević (maskiran u mladog Saurona), Jelena Ćopić i Igor Jokić, a posebnu nagradu za izradu kostima odneo je Nenad Ćirković.

I u publici je bilo dosta kostimiranih ljudi, što je celom događaju ulilo dodatni šmek, a posetioci su na licu mesta, na posebnom štandu, mogli da isprobaju i kako bi izgledali s fantasy šminkom. Pored toga, na prodajnoj izložbi mogli su i da kupe prelep ručno rađeni nakit, majice, korsete, knjige, makete, igračke i razne druge stvari. Publici je prikazana i izložba crtanih radova na temu epske fantastike, kao i slikanje na pesku. Da ni to ne bude sve, organizovano je i takmičenje u brzom ispijanju piva između ekipa patuljaka i vilenjaka, kao i poseban izazov u pronalaženju i rešavanju zagonetki, uglavnom preuzetih iz raznih priča epske fantastike i video-igara. Pobednici ovog takmičenja bili su Milan Popović, Petar Milić i Iva Calić.

U klubu SKC-a sve to vreme igrale su se i razne kartične igre i igre na tabli, a sprovedena je i origami radionica pod vođstvom Miloša Pejovića.

Međutim, za nas najinteresantniji događaj ovog puta bila je posebna tribina posvećena igri Dragon Age. Dok svi željno iščekujemo Dragon Age Inquisition, tri šarmantne dame, Isidora Vlasak, Mina Petrović i Jelena Jokanović (kompletno kostimirane, kao što i doliči u ovakvoj prilici), provele su nas kroz zanimljivu priču punu podsećanja na prva dva dela, ličnih utisaka, ali i očekivanja kad je reč o novoj Dragon Age igri koja izlazi 18. novembra.

Sve u svemu, bio je to jedan veoma, veoma, veoma zabavan dan i verujemo da su svi iz SKC-a tog dana izašli raspoloženi i nasmejani.

Jovana KUZMANOVIĆ

 
 AKTUELNOSTI
Evenstar festival fantastike
Šta mislite o ovom tekstu?
Međunarodni salon stripa

 TEST JOY
Genius KM-G230
Cooler Master Storm Resonar

 GAME TALK
Sefirot na lepom plavom Dunavu

 JA, IGRAČ
Besan zbog besa
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera