PHONE ZONE<>
012015<><>

HTC Desire Eye

Kino-oko

Tajvanska kompanija konačno ima nešto novo u svojoj ponudi. I dok nam primarna strategija do sada najjačeg Desire modela nije baš najjasnija, jer izgleda kao jeftina konkurencija, a radi kao vrhunski M8, jasno je da je cilj ovog modela mlađana „selfi” generacija. Cenovno je ovaj model prevazilazi, ali dajmo mu šansu.

Ne samo da je HTC poradio na dizajnu, koji je potpuno drugačiji (i izgleda jeftinije) od onoga što smo do sada od njih videli, nego je Desire Eye dobio i IPX7 sertifikat da je otporan na prašinu i potapanje u vodu na dubini od jednog i po metra, do 30 minuta. Kvalitet izrade je najbolje opisati kao „plastičan”, mada je maska prijatna za držanje i otisci prstiju na kućištu uglavnom se ne vide. Displej je veći nego na M8 modelu, za 0,2 inča (5,2), ali iste, Full HD rezolucije (424 ppi). Kvalitet prikaza je OK i unutra i napolju s dobrim uglovima vidljivosti.

Prednja kamera ima čak 13 megapiksela, sa True Tone blicem (kao i pozadi), i namenjena je selfi fotkanju. Široki ugao fotografisanja hvata više lica, a uz blic koji pegla nepravilnosti na koži i nekoliko modova namenjenih lepšim selfi fotografijama omogućiće kvalitetnije selfi fotke od bilo kog HTC smartfona dosad. Zanimljivo je to što ćete poleđinskom kamerom, koja je, takođe, rezolucije 13 megapiksela, zapravo praviti kvalitetnije selfije, pa ako umete da naciljate – koristite i nju za „samoportretisanje”.

Kvalitet fotki glavnom kamerom je konačno dobar, što je novost za HTC. Visok nivo detalja, uz šum koji je primetan, ali pod kontrolom, solidan balans bele i kvalitetno reprodukovane boje mogu da izađu na crtu svakom aktuelnom konkurentu. Selfi kamera je mogla biti bogatija opcijama i mada su vam na raspolaganju različiti filteri fotkanja i umekšavanje izgleda lica + pegla za nepravilnosti, nedostaju opcije koje imaju neki telefoni i sa mnogo nižom cenom: sređivanje crvenila očiju, izbeljivanje zuba, širenje osmeha ili druge korekcije na licu koje nude Samsung i Nokia.

Desire Eye radi na Qualcomm Snapdragon 801 čipsetu, sa Quad-core procesorom Krait 400 brzine do 2,3 gigaherca, uz Adreno 330 grafiku i dva, odnosno 16 giga RAM/interne memorije. Tu je, naravno i proširenje za microSD kartice kapaciteta do 128 gigabajta. Slot za SIM karticu je takođe na boku, a baterija ostaje zapečaćena ispod poklopca na poleđini, koji se ne skida.

HTC Desire Eye nema BoomSound zvučnike, ali ima odličan muzički plejer sa reprodukcijom zvuka kojoj je teško pronaći manu. Osim Bluetootha, na raspolaganju za povezivanje su i NFC, LTE, Wi-Fi, uobičajene GSM i 3G opcije, GPS sa GLONASS podrškom i FM radio sa RDS-om.

Srećom, HTC Desire Eye i pored baterije manjeg kapaciteta nego M8 i većeg displeja, ima solidnu autonomiju, gotovo kao i One M8, oko dan i po. Baterija ima i Quick Charge opciju, koja omogućava punjenje do 60 odsto kapaciteta baterije za samo pola sata.

Sudbinu ovog „wannabe” flegšip uređaja opet će odrediti cena, koja će, kako čujemo, biti u rangu od 500 evra za aparat bez ugovorne obaveze, što je po našem mišljenju previše.

Marko ČAVIĆ

 
HTC Desire Eye
Šta mislite o ovom tekstu?
Cat S50
HP Slate 7 VoiceTab Ultra
Philips PI3210GB1/58 i PI4010GB1/58
LG L Bello D331
Asus Memo Pad 8 ME581CL
Android 5.0 (Lollipop)
Next Lock Screen
IMAGinE Measures Free
Textra SMS
AutoMath Photo Calculator
Night Camera+
iMuscle 2
Tabla
Offtime

Operativni sistem:
Android 4.4.4
Dimenzije:
151 x 83 x 8,5 mm / 154 g
Ostalo:
Qualcomm Snapdragon 801 čipset (2,3 GHz quad-core CPU + Adreno 330 GPU), 2 GB RAM, 16 GB interne memorije, microSD do 128 GB, 5,2” IPS LCD (1080 x 1920, 424 ppi), Bluetooth 4.0 A2DP, Wi-Fi 802.11 b/g/n/hotspot/direct/DLNA, quad band GSM/dual band HSDPA, LTE, microUSB, 3,5-mm audio konektor, 13 Mpx kamera (True Tone Led blic, ima autofokus, Full HD video), selfi kamera istih karakteristika i rezolucije, Li-Ion baterija 2400 mAh, Quick Charge 2.0 opcija, GPS, FM radio
Proizvođač:
HTC
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera