KOMPJUTERI I FILM<>
062015<><>

Filmovi, ukratko

Ted 2

Gotovo tačno na trogodišnjicu premijere filma „Ted” Seta Mekfarlina, ovaj režiser i komičar donosi nam novu avanturu živog plišanog medveda u realnom svetu. Komedija apsurda se nastavlja kada Ted oženi Tami-Lin i njih dvoje odluče da imaju bebu. Kako bi Ted imao pravo da bude roditelj, prvo mora da dokaže na sudu da zaslužuje da ima jednaka prava kao i ljudsko biće. Uz Seta Mekfarlina, koji daje glas Tedu i Marka Volberga, koji tumači njegovog najboljeg prijatelja Džona, tu su i Amanda Sajfrid, Džesika Bart, Morgan Frimen, Đovani Ribisi, Lijam Nison i Sem Džons. Stručnjaci za kompjuterske specijalne efekte iz kuća Iloura i Tippet, koji su oživeli Teda za prvi film, radili su i na drugom delu, uz pojačanje u vidu slavnog studija WETA Digital.

Spy

 
Nezaustavljiva komičarka Melisa Mekarti nastavlja svoju saradnju sa režiserom i scenaristom Polom Figom, ovaj put u filmu „Spy”, parodiji na temu špijunskih trilera. Junakinja ovog filma je Suzan Kuper, analitičarka koja provodi dosadne dane u kancelariji, ali njen posao je osnova za tajne operacije CIA. Kada tokom misije koju je Suzan pripremala jedan agent nestane, a drugi biva doveden u smrtnu opasnost, potreban je neko ko zna dovoljno o misiji, ali nije prepoznatljivo lice u opasnom svetu trgovine oružjem. Igrom slučaja, bar za tu jednu misiju, Suzan će konačno postati pravi špijun. Uz Melisu Mekarti, uloge tumače Džud Lou, Džejson Stejtam, Alison Dženi, Rouz Birn i Morena Bakarin. Efekte na filmu radili su studiji Furious FX i Flash Film Works.

Entourage

Četiri godine nakon emitovanja finala TV serije „Entourage”, njen tvorac Dag Elin konačno nastavlja nadrealne doživljaje ekipe prijatelja u Holivudu, i to u igranom filmu koji je sam napisao i režirao. Priča se nastavlja na događaje iz serije. Vins po prvi put režira film, i to za Arijevu novu producentsku kuću. Erik, Turtle, Džoni Drama i većina poznatih likova iz serije ponovo su na okupu i upadaju u neverovatne situacije. Kevin Konoli, Džeremi Piven, Ejdrijen Grenije, Kevin Dilon i Džeri Ferera predvode poznatu glumačku postavu, a tu su i desetine slavnih ličnosti koje tumače izvitoperene verzije sebe samih. Za specijalne efekte pobrinule su se kuće Artemple-Hollywood, Greenhaus GFS i Icon Imaging.

Dragan KOSOVAC

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Istraživanje svemira

 TRŽIŠTE
Novosti iz AMD-a

 NA LICU MESTA
Konferencija povodom akvizicije Euneta od strane SBB-a
Aigo BS i Dell konferencija
Printec, NCR, VeriFone konferencija
Hacking Prevention Forum 2015
LG konferencija
Digital Day 2015

 KOMPJUTERI I FILM
Jurassic World
Inside Out
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 SITNA CREVCA
MIDI standard (1)

 VREMENSKA MAŠINA
Nemoguća misija i opsesija Matrixom

 PRST NA ČELO
Hasta la vista, baby

 GOST KOLUMNISTA
Gajo PETROVIĆ
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera