TEST OF TIME<>
112015<><>

Livingstone, I Presume?

Platformska igra sa istorijskim predloškom. Iza ove, pomalo neobične, žanrovske kategorizacije krije se igra Livingstone, I Presume? (1987). Nalazite se u ulozi istraživača Henrija Stenlija koji se uputio u afričku džunglu da pronađe svog izgubljenog kolegu Livingstona i pritom izgovori čuvenu rečenicu iz naslova.

Igra se sastoji od nekoliko desetina međusobno povezanih ekrana krcatih neprijateljima i bukvalno sve što se miče će pokušati da vas ubije, skuva u loncu i pojede. Domoroci sa duvaljkama i kopljima, poludeli kolonisti sa puškama, razne biljke i živuljke... Bilo kakav kontakt sa njima će vas koštati jednog života, kao i pad sa malo veće visine. Stenli je u ekspediciju krenuo više nego dobro opremljen tako da na raspolaganju imate čak tri vrste oružja. Bumerang je koristan za eliminaciju smetala na višim platformama, noževe uglavnom koristite da raščistite put ispred sebe, dok bombe lete u luku i služe za uklanjanje protivnika koji se kriju iza prepreka. Ipak, najinteresantnija stvar u Stenlijevom inventaru je motka pomoću koje izvodi ogromne skokove i lako dolazi do naizgled nedokučivih mesta. Kao i u slučaju bacanja oružja, intenzitet skoka određujete dužinom držanja tastera za pucanje.

Poput pravih istraživača, morate voditi računa i o zalihama hrane i vode, mada pored toliko drugih načina da zaginete teško da ćete dočekati da izgubite život zbog gladi ili žeđi, posebno jer su dopune veoma česte.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Racing Hero
Hostages
Jumpman
The Next Space
Livingstone, I Presume?
Šta mislite o ovom tekstu?
Asterix and the Magic Cauldron

Platforma:
C64
Adresa:
goo .gl /MRFiFT
Veličina:
46 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera