PHONE ZONE<>
112015<><>

Airbnb

Želite da rekreativno otputujete u inostranstvo, našli ste idealan dil za avio-karte kod neke low-cost kompanije, ali vas svrbi trošak hotelskog smeštaja koji nigde nije naivan. Šta su alternative? Jeftini hostel sa 16-krevetnim sobama koje evociraju uspomene na JNA spavaonice, prepun klinaca sa rančevima koji se kikoću pod ćebadima? Soba puna bubašvaba u arapskom kvartu gde vas je odveo mulat koji vas je vukao za rukav i nije prestajao da viče „CIMER CIMER HJER VUNDERBRA ŠNEL!”? Suva površina ispod nekog mosta u društvu pacova velikih kao dabrovi i hobosa sa krastama po licu? Naravno da ne – naći ćete smeštaj preko Airbnba.

Airbnb je servis koji radi isto što i Uber, samo što se umesto taksi prevoza bavi rentiranjem smeštaja. Privatna lica iznajmljuju sobe turistima za cenu koja je prosečno znatno niža od hotelskog smeštaja, uz definisane minimalne standarde kvaliteta smeštaja, sigurnosti plaćanja, rezervacije i povraćaja novca koju nudi Airbnb kompanija. Iako ovo zvuči kao reklama, nije. Moji prijatelji i ja koristimo Airbnb već duže vreme, i pri tome smo uštedeli keš koji nipošto nije zanemarljiv.

Airbnb mobilna aplikacija nudi sve što i web interfejs – pretragu, komunikaciju i mape, ali u idealnoj i kompaktnoj formi koja je veoma korisna kada se nađete van zemlje. Njen najkorisniji elemenat je interni messenger koji vam omogućava brzu komunikaciju sa stanodavcem, kao i interfejs koji automatski smešta adresu na Google Maps, uz instrukcije za javni prevoz. Aplikacija zahteva internet, ali može da radi i u ekstremnom low bandwidth modu ako se nalazite u roamingu, a niste uspeli da se dokopate Wi-Fi konekcije.

Ukoliko ste se u inostranstvu našli iznenada, ukoliko imate problema sa hotelskom rezervacijom ili ste pretrpeli neki drugi incident, u okviru aplikacije moguće je vršiti i instant pretragu slobodnih kapaciteta. Ponudu možete da filtrirate kroz tip smeštaja (ceo apartman, deljeni apartman, soba...), po ceni noćenja, broju gostiju, broju kreveta, i drugim elementima enterijera, kao i po tome da li potencijalni gazda dozvoljava „instant booking”, da li nudi besplatni internet i upotrebu kuhinje, da li pored stana/kuće postoji mesto za parkiranje...

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Lenovo Vibe Shot
Apple iPhone 6s
Sony Xperia Z5 i Xperia Z5 Compact
Huawei Mate S
Karen
VHS Camera Recorder
Alan Ford
Airbnb
Šta mislite o ovom tekstu?
TUFFS Notification Shortcuts
Primer
AmpMe
MSTY – The Music Messenger
Rock Like The Pros
edjing – DJ Music Mixer Studio

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
30 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .airbnb .com /mobile
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera