PHONE ZONE<>
022016<><>

Azumi A40C

Japanac iz Čilea

Iako ime Azumi poznavaoce japanske kulture asocira na istoimenu mangu i film, u svetu mobilne telefonije podrazumeva čileanskog proizvođača mobilnih uređaja.

Jednostavan uređaj sa nešto zastarelim dizajnom, bio bi kraći opis Azumi A40C telefona, i zapravo ništa na njemu osim imena ne privlači puno pažnje. Plastična leđa izrađena od klavir-finiš crne plastike magnet su za otiske prstiju, a prilično velika neiskorišćena površina oko ekrana dodatno potvrđuje da Azumi baš i ne prati trendove industrije. Ipak, reč je o modelu namenjenom onima sa plićim džepom, tako da sa ove strane i ne treba previše očekivati: daleko je bitnije da lepo leži u ruci, kao i da je završna obrada sasvim prihvatljiva za cenovnu klasu u kojoj se prodaje. Skromne tehničke specifikacije prate ukupan utisak koji sam telefon ostavlja: displej ima (danas zaboravljenu) 4-inčnu dijagonalu i TFT je tipa, tako da mu vidljivi uglovi, a ni jačina pozadinskog osvetljenja nisu jača strana. Kvalitet displeja je generalno najslabija tačka telefona, iako je rezolucija još donekle prihvatljiva uzevši u obzir dijagonalu, izrazito gubljenje kontrasta i promena nijansi boja menjanjem ugla telefona prilično smetaju u svakodnevnom korišćenju. Dvojezgarni MediaTek procesor nudi dovoljno snage za pokretanje Android 4.4.2 OS-a, ali kako se radi o jednom od najslabijih procesora današnjice ispraćenog sa samo 512 MB RAM, performanse umeju drastično da opadnu ukoliko je na uređaju instalirano i pokrenuto više aplikacija. Od 4 GB interne memorije korisniku je dostupno oko 2,4 GB, a pohvalno je prisustvo microSD slota te je skladišni prostor moguće proširiti. Ostatak specifikacija prati ukupnu sliku uređaja, glavnu kameru rezolucije 5 Mpx prati LED blic, a tu je i pomoćna prednja kamera koja može poslužiti za video komunikaciju ali je preslaba za hvatanje selfija. Baterija kapaciteta 1400 mAh deluje pomalo slabašno za današnje standarde, ali treba uzeti u obzir ekran manje dijagonale i rezolucije, kao i slabašan procesor koji odlikuje skromna potrošnja tako da manje zahtevnom korisniku jedno punjenje može da potraje do 2 dana. Telefon se u maloprodaji može pazariti za oko 80 evra, gde konkurencije ima, mada ne i drastično bolje. Većina će ipak pre da se odluči za ovaj uređaj u sklopu nekog od paketa mobilnog provajdera, a tu spada među najjeftinije modele.

Sveukupno gledano, čini se da čileanski Azumi ovim modelom gađa nezahtevne korisnike kojima smetaju gabariti i cena modernih pametnih telefona, a ipak žele uređaj koji je solidno napravljen, ne košta puno, a sposoban je da isprati komunikacione potrebe današnjeg doba.

Mario PAVIĆEVIĆ

 
LG G4 Stylus
Samsung Gear VR (2015)
LG Wine Smart
Azumi A40C
Šta mislite o ovom tekstu?
Clipboard Actions
Contacts+
wikiHow: how to do anything
Sunrise Calendar
Sworkit – Workout Trainer
YouSing – the social karaoke
Wikia: Doctor Who
Kad će mi bus
TunnelBear
Birthdays
LastPass Password Manager

Operativni sistem:
Android 4.4.2
Dimenzije:
126 x 63 x 9,4 mm / 128 g
Ostalo:
MediaTek MT6572 čipset (dual-core ARM Cortex A7/1,2GHz CPU + Mali 400 MP), 4” TFT LCD (800 x 480, 16M), 512 MB RAM, 4 GB interne memorije, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS, FM radio, microSD slot, microUSB, 3,5-mm audio konektor, 5 Mpx LED primarna kamera, 0,3 Mpx prednja kamera, Li-jon baterija 1400 mAh
Proizvođač:
Azumi
Kontakt:
Vip Mobile
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera