NA LICU MESTA<>
062016<><>

Start konferencija

Od svega po malo

Fakultet organizacionih nauka, 14-23. maj

Udruženje studenata informatike FONIS i ove godine organizovalo je „Start” skup događaja vezanih za IT sektor. Tokom prva dva dana održane su konferencije i radionice sa temama kao što su digitalni marketing, programski jezik „R”, Microsoft Dynamics CRM, front-end dizajn itd. Kako je fizički bilo nemoguće ispratiti sva predavanja, jer su se neka preklapala, iznosimo naše utiske stečene u strmim, ali preglednim učionicama FON-a u kojim smo neka od predavanja ispratili. U oba slučaja, predavanja su se delom zasnivala na iskustvima predavača o temi, dok je pola vremena proteklo u diskusiji između posetilaca i predavača. Na taj način se i samim pasivnim slušanjem moglo vršiti upoređivanje vašeg načina rada sa ostalim kolegama.

Imali smo nesreću da je radionica kojoj smo prisustvovali patila od standardnih problema kada su računari priključeni na mrežu veće organizacije. Nedostatak administratorskih privilegija onemogućio je polaznike da instaliraju sve potrebne komponente za praćenje programskog kôda predavača, dok oni sa vlastitim laptopovima nisu imali dobar pristup mreži. Radionice su u roku od nekoliko sati pokrivale teme kao što su programski jezici „C”, Implementacija RESTful servisa primenom Java tehnologija, MVC, Hibernate, Photoshop, Facebook Messenger Bot.

Do zaključenja broja ostatak bogatog sadržaja obuhvatio je, po prvi put, nedelju pravljenja igara, na kojoj su gostovali autori ozbiljnijih domaćih igara, iskusni gejm-džemeri i drugi. Prisutni su mogli slušati o razvoju 2D igara u Unitiyju, WebGl, C++, marketing igara, tržište... Kraj događaja je krunisan dvodnevnim Hakatonom, baziranom na konceptu otvorenih podataka (open data), sa mentorima koji će takmičare usmeravati tokom idejne faze rada. Takmičari su aplikacije pravili nad određenom prikupljenom bazom podataka.

Uprkos pomalo konfuznoj komunikaciji sa organizatorima ili raštrkanim vestima na više online lokacija, smatramo da je ova, već ozbiljna i tradicionalno dobra konferencija, događaj zanimljiv i koristan za sve koji su mu prisustvovali.

Ognjen POPOVIĆ

 
 TRŽIŠTE
Poslovanje kompanije Intel

 PRIMENA
Efekti u filmu „Warcraft: The Beginning”

 NA LICU MESTA
Start konferencija
Šta mislite o ovom tekstu?
Konferencija „Siemens – Partner za održivu tranziciju ka Industriji 4.0”
Epson prezentacija

 KOMPJUTERI I FILM
Finding Dory
Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
Filmovi, ukratko

 SERVIS
Gejming računar za više korisnika

 VREMENSKA MAŠINA
HDTV, Duke Nukem 3D i predsednici

 PRST NA ČELO
Google bi još četovanja
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera