PHONE ZONE<>
072017<><>

Screenshot Assistant

Da bi program za „čupanje” snimaka ekrana za Android platformu mogao da prođe na tržištu, mora da sadrži neke specijalne funkcije. To kažemo iz prostog razloga što bazična alatka za ovu namenu postoji već godinama unazad. Da, malo je rogobatna i ne baš praktična za korišćenje, ali radi posao za koji je namenjena gotovo u svim uslovima.

Screenshot Assistant ima tu potrebnu „žicu” koja ga odvaja od default rešenja. Zapravo, ima ih dve i zbog toga je zaslužio da ga pomenemo. Prva stvar je jednostavno pozivanje akcije koje se obavlja pritiskom na samo jedno dugme – Home. Nema više nezgodne kombinacije tastera, nema više pozivanja Power menija i traženja opcije za snimanje screenshotova. Sada je samo potrebno da pritisnete Home taster i sadržaj ekrana biće „uhvaćen”. Sledeća stvar vredna pomena je to da se screenshot pre snimanja može cropovati direktno iz programa. Na taj način dobijate mogućnost da izdvojite samo celinu koja vas zanima, da izbacite reklame sa ekrana i tome slično. Konačno, finalni snimak može da se podeli sa zainteresovanima preko društvenih mreža ili pohrani na memorijsku lokaciju.

Prebacivanje nadležnosti sa Power/Volume na Home taster je najbitniji feature programa. Crop rutina dobro dođe i prava je šteta što autori nisu ubacili i mogućnost odloženog snimanja, odnosno funkciju za kontinualno snimanje u jednakim vremenskim intervalima. Mada, to je ipak do samog Androida, a manje do lenjosti razvojnog tima.

Vladimir PISODOROV

 
ASUS ZenFone Live
Nokia 3310 (2017)
ZTE Blade A512
(Huawei) Honor 8 Pro
LG K10 (2017) i K4 (2017)
Hopper
WeDo
Family Locator (Life360)
Tally
KIDOZ
Taskzy
Screenshot Assistant
Šta mislite o ovom tekstu?
Hidden Microphone Detector
WiFi Spy Detector
Appetence – Slow Dating App
Crushh

Platforma:
Android
Veličina:
1,47 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
GooglePlay
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera