LAKI PINGVINI<>
122017<><>

MellowPlayer 3.1.0

Heavenly music

I u nastavku rubrike ostajemo u oblaku, vaša muzika je svakako već ovde. Prošlo je vreme natezanja izdavačkih kuća sa online servisima na kojima se nalaze muzički sadržaji i sada je sasvim normalno i legalno da obezbedite sebi plejlistu u oblaku ili da pratite neki striming. Program koji vam predstavljamo može umnogome da vam pomogne, upoznajte MellowPlayer, aplikaciju koja će oblak povezati sa vašim računarom na najbolji mogući način.

Iako nosi takav naziv, MellowPlayer nije plejer u klasičnom smislu na koji smo navikli kada opisujemo programe za reprodukciju audio-materijala. No, pozabavimo se prvo instalacijom. Pretražite za početak repozitorijume vaše distribucije, a u slučaju da ga tamo nema, možete preuzeti odgovarajuću instalacionu datoteku sa sajta projekta (AppImage za GNU/Linux). Imajte na umu da je za ispravno funkcionisanje pojedinih funkcija programa potrebno obezbediti neslobodne dodatke koji se iz očiglednih razloga ne mogu distribuirati sa samim programom. Ovo ne mora da važi i za online riznice vaše distribucije, pa ako naletite na problem, konsultujte online dokumentaciju za rešenje.

Nakon što je program uspešno instaliran i pokrenut, pojaviće se glavni prozor, koji deluje vrlo jednostavno i jasno. MellowPlayer nije, kako smo rekli, klasičan audio-plejer, već agregator više online servisa sa najrazličitijom audio-sadržajem koji uspešno integriše u desktop vašeg sistema. Početna strana programa jeste skup prečica ka podržanim servisima, pa je prvi korak izbor željenog servisa i njegovo učitavanje. Podržani su najpoznatiji, najpopularniji i najzanimljiviji servisi kako oni koji nude besplatne sadržaje, tako i oni komercijalni. Pomenućemo samo Spotify, YouTube, Soundcloud, Mixcloud, Jamendo, Google Play Music i TuneIn. Zainteresovani mogu i sami da naprave plugin za servise koji nisu na listi. Razlike u upotrebi internet strane i MellowPlayera nema, pa ne postoji pogrešno korišćenje, sve je već poznato i jasno. Ovde se, naravno, postavlja pitanje zašto bismo koristili samostalni program, kada isti doživljaj imamo i u browseru? Pre svega jer dobijamo potpunu integraciju sa sistemom u smislu notifikacija i prečica tastature, lakšu i bržu manipulaciju sa različitim servisima i manju potrošnju resursa, a znamo koliko moderni browseri znaju da „pojedu”.

U samom radu nismo primetili ikakve probleme, MellowPlayer je bez problema skakutao sa servisa na servis, pri čemu jedini zastoj može da izazove trenutna nedostupnost servisa ili problem sa internet konekcijom. U svim ostalim slučajevima neometano smo uživali u online radio-stanicama, podcastima i kreiranim plejlistama. Kako je program negde na pola puta između klasičnog desktop i online plejera, možda bi bilo korisno u nekoj od sledećih verzija videti i podršku za sadržaj na lokalnim medijima, čime bi se eliminisala potreba za dodatnim audio-plejerom. Većina korisnika koja do sada nije koristila online muzičke servisa uz MellowPlayer može vrlo jednostavno da se upusti u istraživanje novih teritorija, a oni koji su već iskusni letači kroz oblake možda nađu alternativu koja će zadovoljiti njihove potrebe.

Goran STRIČIĆ

 
GeckoLinux 422
draw.io 7.6.6
MellowPlayer 3.1.0
Šta mislite o ovom tekstu?
FriendlyArm NanoPi Duo
PiBakery
Štitovi Arduina (3): 2,8” TFT Shield
Arduino Pro Mini

Platforma:
GNU/Linux, Windows, OSx
Licenca:
GNU GPL
Veličina:
4 MiB
Cena:
besplatno
Adresa:
colinduquesnoy .github .io /MellowPlayer /
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera