CeDeTEKA<>
091998<><>

Enciklopedija naučne fantastike

Krajem 1997. godine biblioteka „Polaris” izbacila je jedinstvenu CD-ROM zbirku tekstova 160 najpopularnijih dela svetske SF literature. Maja ove godine isti izdavač publikovao je svoj drugi CD, takođe posvećen naučnoj fantastici. Ovoga puta radi se o zbirci od sedam knjiga autora doktora Zorana Živkovića, jednog od najvećih domaćih poznavaoca svetske SF problematike. Sadržaj diska čine tekstovi sledećih knjiga: Savremenici budućnosti, Zvezdani ekran, Prvi kontakt, Enciklopedija naučne fantastike, Četvrti krug, Ogledi o naučnoj fantastici i Vremenski Darovi, pri čemu za drugi, treći i peti naslov postoji i verzija na engleskom jeziku.

Za razliku od prethodnog izdanja, tekstovi su ovde isključivo u HTML formatu, pa će vam za pregled biti neophodan neki Web browser, i to po mogućnosti novije verzije Internet Exoplorera ili Netscape Communicatora, kako bi sve opcije funkcionisale bez problema. Iznad svega raduje vidan napredak u grafičkom dizajnu i obimu i kvalitetu multimedijalnog materijala, koga u prethodnom izdanju nije ni bilo. Po našem mišljenju ubedljivo najatraktivniji naslov na disku predstavlja Enciklopedija naučne fantastike koja je organizovana po ugledu na najpopularnije elektronske enciklopedije i omogućava brzo i lako pretraživanje knjige po naslovima filmova, TV serija, imenima pisaca i drugim kategorijama koje su obuhvaćene knjigom. Ostale naslove čine samo tekstovi u integralnom obliku koje možete čitati sa ekrana ili odštampati u jednom primerku. Štampanje u većem broju primeraka ne sme se obavljati bez dozvole izdavača.

Za kupovinu ovog CD-a možete se obratiti na sledeću adresu: Izdavački atelje POLARIS, Bulevar Mihajla Pupina 10E/162, 11070 Novi Beograd ili na telefon 011/311-00-64. E-mail kontakt adresa je polaris@eunet.yu.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Paris: History and splendour
Welness Yoga
Visual Home
Enciklopedija naučne fantastike
Šta mislite o ovom tekstu?
My First Incredible Dictionary 2.0

CD-ROM izdanje ustupio je „Polaris”
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera