NA LICU MESTA<>
092011<><>

Ostali događaji, ukratko

• Iz Varšave je 25. avgusta krenuo karavan Lenovo DO Tour, koji će obići devet zemalja, a u Beogradu će biti 19. i 20. septembra. Posetioci će imati prilike lično da isprobaju najnovije proizvode, potraže savet ili se konsultuju, dobiju specijalne ponude koje se odnose na ovu promociju i igraju zanimljive igre upoznajući se sa portfoliom Lenovo proizvoda. Uporedo sa gostovanjem karavana, na sajtu www.lenovodotour.com možete pratiti karavan i učestvovati na takmičenju DOer on line.

• U halama 1 i 4 Beogradskog sajma biće održan prvi sajam potrošačke elektronike i kućnih aparata pod imenom CE&HA. Namera organizatora, firme Duke & Peterson, jeste da ovaj sajam postane tradicionalan i da se uvek održava krajem septembra, a ove godine će se održavati od 30. septembra do 2. oktobra. U sklopu sajma biće i regionalno finale World Cyber Gamesa, a više informacija možete naći na www.ceha.rs.

• Udruženje studenata tehnike BEST organizuje od 5. do 15. septembra Međunarodni skup studenata tehnike, kada će naši studenti moći da razmene iskustva sa kolegama iz Letonije i Turske. U saradnji sa studentskom organizacijom EESTEC, u zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu 7. i 8. novembra biće održan tradicionalni sedmi sajam poslova za studente i diplomce JobFair 11. Više informacija na www.jobfair.rs.

• Poznata firma za istraživanje tržišta GfK organizovaće GfK Retail and Technology IT Event u hotelu „Tulip Inn” u Beogradu, 17. i 18. oktobra. Na skupu će biti predstavnici domaće i strane IT industrije, a sve sa ciljem da se prikažu trendovi i predviđanja kretanja IT industrije u narednom periodu na području jugoistočne Evrope.

• Microsoft je najavio održavanje jedanaeste Sinergije u Sava centru u Beogradu, od 18. do 20. oktobra. Pod sloganom „New energy”, Sinergija nastavlja da prati aktuelna IT dešavanja u svetu i postavlja trendove na tržištu Srbije. Cloud Computing, kao globalni trend i strateško opredeljenje kompanije Microsoft, biće i ove godine centralna tema konferencije. Na 80 predavanja, podeljenih u osam tematskih celina, nastupiće najpoznatiji inostrani i domaći IT stručnjaci. Više na www.mssinergija.net.

• U saradnji sa Institutom za molekularnu genetiku i genetska istrazivanja (IMGGI), Festival nauke će ove godine organizovati prvu Noć istraživača. Ona će se održati 23. septembra, od 18 do 24 časova, u nekoliko gradova Srbije (Leskovac, Novi Sad, Zrenjanin, Subotica, Beograd...). Detalje o druženju sa naučnicima možete pronaći na www.nocistrazivaca.rs.

• Najveći regionalni internet festival WebFest ove godine predstavlja internet konferenciju koja će se održati 22. i 23. septembra u hotelu „Splendid” u Budvi. Samo takmičenje najboljih regionalnih web projekata počinje 1. septembra, a završava se 31. oktobra. Više informacija na www.webfest.me.

• Takmičenje Gadget godine u organizaciji firme Oivivio, a u saradnji sa Consumer Electronics Association of America i firmom Pingvinko Networks, počinje 1. septembra preliminarnom rundom koju definišu posetioci sajta www.gadgetgodine.com. Tu možete naći i detaljnija obaveštenja.

• U beogradskom naselju Belville održan je 30. avgusta interesantan skup na temu Internet kao osnovno ljudsko pravo, u okviru redovne manifestacije OpenDays. Skup je okupio mnoge blogere i IT stručnjake, ali su na ovu temu imali šta da kažu i nadležni iz vlasti.

• Do 11. avgusta trajala je javna rasprava o Predlogu pravilnika o tehničkim zahtevima za uređaje i programsku podršku za zakonito presretanje (čitaj: prisluškivanje) elektronskih komunikacija i zadržavanje podataka o elektronskim komunikacijama, kada je održano finalna jednoipočasovna rasprava u Media Centru u Beogradu. Ovaj pravilnik trebalo je da zameni važeći pravilnik koji je doneo RATEL, a koji je 2009. godine osporavan i promenjen na zahtev ombudsmana. Ni za ovaj pravilnik ombudsman nema reči hvale, a takođe ni zamenik poverenika za informacije od javnog značaja. Sudeći po javnoj raspravi, pravilnik bi morao da ide na doradu. Tekst pravilnika (a i neke reakcije) može se naći na http://goo.gl/rSGgX.

• U rovovima niške tvrđave održana je od 18. do 21. avgusta tradicionalna manifestacija E-Tvrđava 2011. Uz otkazivanje prva dva dana IT dela ove manifestacije (nije održano takmičenje u overclockingu), ostalih dana IT program tekao je predviđeno – radionice 3D animacije i brojna IT predavanja i prezentacije. Detaljnije na www.e-tvrdjava.com.

S.K.

 
 NOVE TEHNOLOGIJE
Tehnologija na nebu i u svemiru

 TRŽIŠTE
Ratovi patenata

 NA LICU MESTA
DebConf11, Banjaluka
Ostali događaji, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 DOMAĆA SCENA
E-learning u Srbiji

 SITNA CREVCA
20 godina WWW – internet adresa, IPv4/IPv6
Rutovanje Android telefona
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera