TEST PLAY<>
012007<><>

The Elder Scrolls IV: Knights of the Nine

Poštovani fanovi Obliviona, imamo za vas dve vesti, jednu dobru i jednu lošu. Hajde da krenemo od ove druge: kako sada stvari stoje, Bethesda je definitivno odustala od namere da svoj ovogodišnji megahit proširi ozbiljnim expansion packovima poput onih koji su svojevremeno obogatili Morrowind (precizije, Tribunal i Bloodmoon). Ovakva odluka pravda se namerom da se Oblivion u što kraćem roku dovrši za PS3, kao i nastojanjem da se peti nastavak serijala pojavi što pre, to jest da se minimizuje vremenski raskorak između dveju igara koji se do sada merio godinama. Ako to znači da ćemo već negde 2009. ponovo jezditi prostranstvima Tamriela – dobro, neka im bude, ali, naravno, ne treba ni odbaciti mogućnost da nas za koji mesec ipak dočeka neko sočno iznenađenje.

Kao što je poznato, Bethesda je modovima za Oblivion prišla sa više ozbiljnosti nego u slučaju Morrowinda pa se Knights of the Nine može smatrati krunom friziranja igre od strane originalnog autorskog tima koje traje već skoro godinu dana. Vitezovi Devetorice, dakle, nisu klasičan expansion pack (iako se tako reklamiraju i prodaju), već zapravo kompilacija svih do sada objavljenih oficijelnih modova koji su bili dostupni putem downloada i o kojima smo već pisali u SK 8/2006, uz dodatak jednog ali vrednog koji svojom pojavom i dužinom apsolutno dominira nad ostalima i koji je zaslužio da ovaj paket ponese njegovo ime.

Knights of the Nine je više nego impresivan mod, „težak” preko 150 MB, koji u svet Cyrodiila uvodi novu frakciju, red plemenitih vitezova koji su nekada davno širili pravdu u ime devet Bogova kojima se stanovnici Tamriela klanjaju. Red je počeo da propada onoga časa kada je zli aelidski kralj Umaril naizgled poražen u dvoboju sa najslavnijim vitezom reda Devetorice. Niko, međutim, nije znao da je Umaril pre sudbonosnog sukoba prodao dušu dedrama, uz garanciju da će se jednoga dana vratiti iz Obliviona i ponovo početi da seje smrt. Glavni junak tako dobija zadatak da obnovi slavni viteški red, pronađe izgubljenu opremu palog krstaša i u epskom dvoboju ponovo porazi Umarila, ovoga puta zauvek.

Nakon pomalo dosadnog hodočašća koje obeležava sam početak, Knights of the Nine prerasta u jednu od najbolje osmišljenih sporednih priča koje krase Oblivion. Ukupno jedanaest kvestova osmišljeno je očigledno kao odgovor hroničnim kritičarima koji su isticali činjenicu da je originalna igra bila pretrpana generičkim zadacima tipa „pobij sve što se mrda” i da kao takva nije imala dušu. Iako se zveket mačeva i ovoga puta ori na sve strane, wits and brains dolaze do izražaja više nego ikada ranije u The Elder Scrolls serijalu. Tvrđave i pećine su pune zamki i zagonetaka pa neki kvestovi zaista više liče na light izdanje Mysta nego na hard core RPG. Oni koji su zaista željni borbe, solidno će se pomučiti sa Auroranima, elitnim Umarilovim gardistima. Knights of the Nine će u verziji za PS3 biti sastavni deo Obliviona.

Slobodan MACEDONIĆ

 
Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas
Gothic 3
The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth II: The Rise of the Witch-king
The Elder Scrolls IV: Knights of the Nine
Šta mislite o ovom tekstu?
Eragon
Top Spin 2
Race – The WTCC game
Star Trek: Legacy
Arthur and the Invisibles
Happy Feet
The History Channel: Civil War
Al Emmo and the Lost Dutchman’s Mine
Warhammer: Mark of Chaos
Sherlock Holmes: The Awakened
Agata Christie: Murder on the Orient Express
Safecracker: The Ultimate Puzzle Adventure
F.E.A.R. Combat
Warsow

Platforma:
PC, Playstation 3
Potrebno:
Pentium 4 / 2 GHz, 512 MB RAM, GeForce FX 5900/64 MB ili ekvivalent
Poželjno:
Pentium 4 / 3 GHz, 1 GB RAM, GeForce 6800/128 MB ili ATI X800/128 MB ili bolje
Veličina:
1 CD (155 MB)
Adresa:
www .elderscrolls .com

85
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera