PD KUTAK<>
012007<><>

Business Card Designer Pro 4.2

Vodoravna ili uspravna, pitanje je sad...

U poslovnom svetu, borba za klijente je nemilosrdna. U moru informacija najbrži znak prepoznavanja neke marke, proizvoda ili brenda jeste njihov logo. Logo, kao nešto po čemu će vas ili vašu kompaniju razlikovati od konkurencije, mora biti jednostavan, ukusan i, naravno, originalan. Zato nije čudo što kompanije izdvajaju hiljade dolara za izradu naizgled jednostavnog simbola.

U susretu sa strankama, u čekaonici vaše kompanije i u sličnim prilikama poželjno je ostaviti vizitkarte, to jest podsetnice koje će vas predstavljati na isti način kao što smo malopre ukazali. Ukoliko već imate logo, pola posla je gotovo. Ukoliko ste pojedinac, logo može i da izostane, ali vizitkarta ne. Da ne biste izdvajali silan novac za dizajn vizitkarti, za povoljnu cenu možete nabaviti odlični Business Card Designer (u daljem tekstu BCD).

BCD je program uz čiju pomoć za bukvalno deset minuta možete završiti potencijalno mukotrpan i skup posao. Preko velikog broja predefinisanih vizitki, poređanih po različitim uslužnim delatnostima, možete zaključiti kako jedna savremena posetnica treba da izgleda. Ukoliko vam se neka od njih učini primamljivo, BCD dozvoljava njeno editovanje tj. prepravljanje postojećih elemenata od kojih se kartica sastoji. Praktično, izmenom teksta i sličica u nekoliko koraka možete dobiti sopstvenu varijantu karte. Naravno, uvek možete krenuti od nule jer je svaki od ponuđenih šablona moguće kreirati alatkama iz programa. Na njima se nećemo preterano zadržavati, samo ćemo pomenuti da možete praviti različite geometrijske oblike, određivati im boju ivice, stil linije, senke, providnost, podlogu kojom će se popunjavati, da li će biti ispred ili iza već nacrtanog objekta, učitati ponuđene ili lične slike...

Oko karte je postavljen lenjir koji služi kao jedan od orijentira pri radu, kao i mreža (grid) za efikasnije slaganje objekata. Pre svega, potrebno je izabrati jednu od velikog broja standardnih veličina kartice, ali je ostavljena i mogućnost unosa sopstvenih vrednosti. Na kraju posla potrebno je i odštampati vašu novu vizitkartu. Naravno, obično vam ne treba samo jedna, već veći broj kartica. BCD misli na sve pa prilikom štampanja čak ostavlja mogućnost određivanja razmaka između dve odštampane sličice, da ne biste susedne slike slučajno oštetili makazama. Vaš rad je moguće snimiti kao novi šablon, kao sliku ili kao PDF dokument.

Jedna od retkih većih mana programa na koje smo naišli jeste to što se promena dizajna ne prikazuje uvek u realnom vremenu, već je potrebno promenu prethodno prihvatiti. S druge strane, kupovinom BCD-a rešićete se neprijatnog žiga proizvođača koji ukazuje na neregistrovanu verziju, a možda će i neki od članova našeg foruma konačno naći inspiraciju za dovršavanje započetog posla.

Ognjen POPOVIĆ

 
Ekstenzije koje razvoj znače
Total Movie Converter
Auto Gordian Knot 2.37b
Okoker Mp3 Splitter 1.2
Business Card Designer Pro 4.2
Šta mislite o ovom tekstu?
TUGZip 3.4
MusiCat 1.03
HTML Guard 2.33
PiXPO 3.0.2.4
Gigaget
IceChat 7.0
Error Doctor 2007 1.4
FastStone MaxView 1.8

Potrebno:
Windows
Veličina:
8,71 MB (demo), 24,3 MB na HD
Cena:
30 dolara
Adresa:
www .belltechsystems .com /business -card -software
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera