PD KUTAK<>
012007<><>

Error Doctor 2007 1.4

Doktor za greške

Sudeći po statistici na oficijelnom sajtu programa, Error Doctor je do sada preuzelo gotovo šest miliona ljudi (i to iz više od 100 zemalja sveta)! S obzirom na to da je u pitanju još jedan alat za uređivanje registar-baze i otklanjanje sitnijih vrsta sistemskih glitcheva, s pravom se pitate oko čega se zapravo podigla tolika prašina i zašto je toliki broj korisnika povileneo za ovim programom? Pre svega, treba reći da je Error Doctor namenjen apsolutnim početnicima te da biste ga koristili, nije potrebno imati ama baš nikakvo znanje o naprednim podešavanjima Windowsa ili radu sa registar bazom. S druge strane, odmah po pojavljivanju Error Doctora na tržištu, munjevitom brzinom počele su da pristižu pohvale korisnika sa svih strana o njegovom blagotvornom dejstvu i čudnovatim rezultatima.

Error Doctor opremljen je skupom specijalno osmišljenih algoritama koji su u stanju da prepoznaju i poprave čak 10 različitih tipova grešaka. Problemi sa neposlušnim ActiveX komponentama, zaostalim/zabrljavljenim tragovima drajvera, nepravilnim putanjama do fajlova, nepostojećim prečicama, oštećenim fontovima, đubretu zaostalom nakon deinstalacije pojedinih komponenti i slično samo su na dva klika mišem daleko od uspešnog rešavanja.

Ono što program izdvaja od gomile drugih ostvarenja u klasi jeste nepodnošljiva lakoća korišćenja. Naime, sve što korisnik treba da uradi jeste da pritisne dugme Scan i sačeka desetak minuta da „veštačka inteligencija” obavi svoj deo posla. Nakon završetka procesa, na ekranu se dobija spisak svih uočenih grešaka koji, nažalost, ne uključuje i njihov kratak opis. Umesto toga, možete saznati samo u koju vrstu greške se pojedinačna svrstava, kao i koji je korespondentan stepen rizika po stabilnost sistema. Ukoliko korisnik nije siguran da li je programska rutina izvršila pravilno detektovanje grešaka, sa spiska se mogu odstraniti sumnjivi unosi. Kako su autori implementirali funkciju Restore, povratak na pređašnje stanje u slučaju povećane nestabilnosti sistema nakon brisanja ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem. Bitno je još napomenuti da odsustvo sortiranja grešaka po kategorijama može znatno da zakomplikuje pregledanje liste, pogotovu kada se na sistemu pronađe više od nekoliko desetina grešaka (što je čest slučaj). Mada, ako se u obzir uzme činjenica da je program namenjen najneiskusnijima, to i nije toliko bitno.

Inače, programu je moguće „narediti” da se podiže zajedno sa operativnim sistemom odnosno da po njegovoj inicijalizaciji izvrši pretragu. Pored toga, autori su implementirali i nezaobilazan Scheduler putem kojeg se lov na greške može obaviti u unapred zakazanom terminu. Doduše, ova funkcija ne nudi onoliko prostora za manevar koliko bismo želeli, ali je dovoljna za pokretanje pretraživačkih rutina nakon određenog broja minuta, na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou.

U momentu zaključenja broja Error Doctor je mogao da se preuzme sa oficijelnog sajta potpuno besplatno, ali je velika verovatnoća da kada ovo budete čitali, gratis period odavno bude okončan. Demo verzija programa, u normalnim uslovima, dozvoliće vam samo da izvršite skeniranje sistema i predočiti pronađene greške. Za njihovo saniranje potrebno je uplatiti pretplatu koja se može izvršiti na nivou jedne, dve ili deset godina. Cena u Infoboxu odnosi se na jednogodišnju (osnovnu) pretplatu.

Vladimir PISODOROV

 
Ekstenzije koje razvoj znače
Total Movie Converter
Auto Gordian Knot 2.37b
Okoker Mp3 Splitter 1.2
Business Card Designer Pro 4.2
TUGZip 3.4
MusiCat 1.03
HTML Guard 2.33
PiXPO 3.0.2.4
Gigaget
IceChat 7.0
Error Doctor 2007 1.4
Šta mislite o ovom tekstu?
FastStone MaxView 1.8

Potrebno:
Windows
Veličina:
2,57 MB (demo), 2,17 MB na HD
Cena:
20 dolara
Adresa:
www .errordoctor .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera