NA LICU MESTA<>
042015<><>

Vip Mobile 4G LTE promocija

Mreža četvrte generacije

„Promenada”, 24. mart

Četvrta generacija mobilne telefonije je u tehnološkom smislu naprednija od prethodnih jer pruža značajno bolje korisničko iskustvo, prvenstveno pri prenosu podataka. Vip Mobile danas je prvi u Srbiji pustio u upotrebu 4G LTE mrežu. Pančevo je prvi grad potpuno pokriven signalom 4. generacije, a Vipova 4G LTE mreža se upravo širi po većem delu Novog Beograda i zahvata pojedine delove starog gradskog jezgra. Uskoro bi 4G mrežom trebalo da budu pokriveni Kopaonik i Zlatibor, dok je u narednim fazama planirano širenje po većim gradovima u Srbiji.

„Pošto je komercijalno uvođenje mreže 4. generacije osnova za ponudu novih i naprednijih usluga, Vip planira da ove godine uloži oko 30 miliona evra u njen razvoj, a dodatno ćemo unaprediti i naše postojeće 3G i 2G mreže širom Srbije”, rekao je Dejan Turk, direktor/CEO kompanije Vip mobile tokom demonstracije mogućnosti nove mreže u Beogradu.

Dejan Kastelic, direktor/CTO Vip mobile, ukazao je na tehničke karakteristike ove najsavremenije tehnologije. ,,Mreža četvrte generacije omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja preko mobilnih uređaja kao i gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje on-line sadržaja. U teoriji, maksimalne brzine idu i do 150 Mbps, a Vipovi korisnici će u proseku moći da koriste brzine preuzimanja sadržaja između 40 i 60 Mbps, što je više nego trostruko brže od postojeće 3G mreže. Zahvaljujući kapacitetu nove tehnologije, korisnici stiču utisak praktično trenutnog pristupa internetu i preuzimanja velikih i zahtevnih aplikacija, gledanja i deljenja HD i Full HD video materijala”, objasnio je Kastelic.

Vipova 4G LTE mreža biće dostupna u zonama pokrivanja od 1. Aprila. Tog dana operater će početi sa pozivanjem postpejd korisnika sa kompatibilnim uređajima da u Vip centrima u Beogradu i Pančevu besplatno zamene svoje SIM kartice za one koje podržavaju 4G LTE brzine. Odabrani 4G LTE postpejd korisnici će u toku aprila moći besplatno da testiraju 4G LTE mrežu i da podele svoja iskustva putem društvenih mreža.

S.K.

 
 TRŽIŠTE
Prodaja u desktop i mobilnom segmentu

 PRIMENA
Istraživanje svemira

 NA LICU MESTA
Mobile World Congress 2015, Barselona
Dan internet domena Srbije 2015
Srpski jezik u Microsoft Translator Serviceu
Lovefest Fire
Projekat „Biblioteka++”
Vip Mobile 4G LTE promocija
Šta mislite o ovom tekstu?
Najava; Start Imagine i Bubble Cup 8

 KOMPJUTERI I FILM
Avengers: Age of Ultron
SpongeBob Movie: Sponge Out of Water
Filmovi, ukratko

 DOMAĆA SCENA
Predstavljamo: IN2

 SITNA CREVCA
Tehnologije panela ekrana (1)

 VREMENSKA MAŠINA
Kineski car, Opteron i geologija

 PRST NA ČELO
Mi ili Kraj (2)

 GOST KOLUMNISTA
Voja ANTONIĆ
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera