PHONE ZONE<>
102015<><>

Shoot

Iza kao jutarnja rosa svežeg projekta za transfer velikog broja (gabaritnijih) datoteka stoji niko drugi do kompanija BitTorrent. Već možete da naslutite da je za obavljanje akcije namenjen njihov čuveni peer-to-peer protokol koji na papiru korisnicima daje prilično velik manevarski prostor...

Prva stvar koju valja napomenuti je da praktično ne postoji ograničenje kada je broj uređaja između kojih se dele podaci u pitanju. Štaviše, autori kažu da je bolje ako ih je više, jer se prenos podataka obavlja po „ždrpni malo tamo, ždrpni malo onamo” principu, koji je dobro poznat iz alatki za rad sa klasičnim torrentima. Korišćenje servisa izuzetno je jednostavno i jedina predispozicija je da se Shoot mora nalaziti instaliran na svim uređajima koji učestvuju u razmeni. Nakon što korisnik odabere datoteke koje želi da podeli sa okolinom, na ekranu se pojavljuje QR kod kojeg je potrebno skenirati svakim od prijemnih uređaja. Nakon toga transfer podataka počinje.

Prenos informacija obavlja se preko Wi-Fija ili mobilne mreže i pri tome se ne koriste nikakvi online serveri ili skladišne lokacije zasnovane na cloudu. Transfer je direktan! Nažalost, korisnici su ograničeni na deljenje isključivo slika i video-klipova, a da bi se program pokrenuo mobilni uređaj mora raditi na (minimalno) Androidu 4.0. Dalje, slanje podataka je besplatno prva tri puta nakon čega je registracija obavezna. S druge strane, prijem podataka je besplatan i bez ikakvih ograničenja.

Vladimir PISODOROV

 
Samsung Galaxy S6 edge+
Meizu MX5
Asus ZenFone Selfie
Samsung Galaxy Tab S2 8.0
Shoot
Šta mislite o ovom tekstu?
Kids Place – parental control
Tuner & Metronome
Accomplish: To-Do list reborn
Numerous
Microsoft Hyperlapse Mobile
Microsoft Translator
Focus
Boxer Calendar
Smart Screen On Off
Pintasking
Webmaker

Platforma:
Android, iOS, Windows Mobile
Veličina:
8,1 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .getsync .com /shoot
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera