TEST RUN<>
112015<><>

Ultimate Windows Tweaker 4.0

Kroćenje Desetke

Ne postoji jednostavan način da zauzdate resurse novog operativnog sistema. Dok ne sednete i dobro ne zagrejete stolicu, podrazumevana podešavanja i funkcionalnost na koju ste navikli čine se kao fatamorgana u pustinji. Ipak, neki dobri ljudi tu su da rade umesto nas i manjak našeg znanja nadomeste svojim umešnim prstićima. Pričamo o momcima i devojkama iz grupe The Windows Club koji se godinama unazad bave ovom tematikom. Korisnici Viste i Windowsa 7, tako, sećaju se Ultimate Windows Tweakera 2.2 koji je bio namenjen zauzdavanju ovih sistema. „Jahači” Osmice i 8.1 dobro su upamtili Ultimate Windows Tweaker 3.0, pa je bilo očekivano da će sa pojavom Desetke i ova verzija Prozora biti obrađena kako dolikuje. Ultimate Windows Tweaker 4.0 je namenjen specijalno za nju...

Za ovu besplatnu, portabilnu alatku ne možemo reći da spada u red klasičnih tweakera. Ovde se ne radi samo o podešavanju korisničkog okruženja, već je dijapazon dozvoljenih akcija daleko veći. Iz programa može da se pristupi i podešavanju performansi operativnog sistema, opcijama koje su vezane za sigurnost i zaštitu privatnosti korisnika, pa čak i kreiranje Restore Pointa, opravci corrupt sistemskih datoteka i slično. Ono što bi svakog trebalo da zapanji je podatak da Ultimate Windows Tweaker 4.0 pod svojim skutima čuva preko 200 važnih podešavanja kojima Desetku možete dresirati i držati „iza ograde korala” u svakom momentu.

Program se jednostavno koristi i to ne samo zbog činjenice da su dostupni tweakovi podeljeni u osam velikih oblasti. Vrlo često njihova imena data su opisno tako da je na jasan način naznačen domen pojedinačne primene. Među oblastima se nalazi kastomizacija upravljačkog interfejsa, rad sa korisničkim nalozima, podešavanje Internet Explorera, tweakovanje kontekstualnog menija, tuning performansi i tako dalje. Hvatanje u koštac sa popisivanjem konkretnih načina primene čini se kao uzaludan posao, pa ćemo vam preneti samo neke od zanimljivih funkcija. Na primer, sa ekrana se može ukloniti taskbar (ili ikonice sa njega), dozvoljeno je podešavati veličinu prečica na desktopu, programi koji su se „zaglavili” mogu se automatski terminisati – bez čekanja, na meniju je i onemogućavanje pristupa sistemskim podešavanjima (Control Panelu, Task Manageru, Registry Editoru...), moguće je deaktivirati Cortanu, igrati se sa opcijama koje će se pojavljivati pozivanjem kontekstualnog menija i tako dalje. Opcija je previše, pa je jedini način da saznate da li program odgovara vašim potrebama ili ne da ga instalirate i probate.

Mišljenja smo da je Ultimate Windows Tweaker 4.0 nezaobilazan stanovnik svakog Windows 10 desktopa. Ne samo da će vam omogućiti jednostavno izvršavanje akcija i podešavanje rada OS-a konkretnim potrebama, već će otvoriti čitav jedan skup mogućnosti za koje niste ni znali da postoje. Ipak, njegova najveća prednost je u tome što nudi neometan pristup podešavanjima kojima se po defaultu ne može pristupiti na klasičan način. Umesto da kopate po forumima, koristite komandnu liniju, Registry Editor i ostale zastrašujuće stvarčice, biće dovoljno da čekirate željno polje u programu i rezultati će odmah biti vidljivi na ekranu. Sve to radi i sa običnog USB stika, bez prethodne instalacije i bez jednog jedinog potrošenog dinara. Jedino što valja uložiti je vreme kako bi se sagledale sve mogućnosti programa koje, blago rečeno, nisu male.

Vladimir PISODOROV

 
Microsoft Office 2016
Kodi 15.2
Nox APP Player 2.5
ACDSee 19
Kaspersky Internet Security 2016
UC Browser 5.4
iDealshare VideoGo 6.0
Microsoft Snip 0.1
AKVIS Enhancer 15.0
Ultimate Windows Tweaker 4.0
Šta mislite o ovom tekstu?
Public Fox 1.11
8GadgetPack 15
Start10
Fullscreen Anything 2
Alien Skin Exposure 7
PC WorkBreak 2.1
Lucinite Panels Beta
Topaz photoFXlab 1.2.9

Tip:
sistemska alatka
Potrebno:
Windows 10
Veličina:
548,5 KB, 841,5 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .thewindowsclub .com /ultimate -windows -tweaker -4 -windows -10
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera