PHONE ZONE<>
052016<><>

Remente – Personal Development

Imamo utisak da je na „pijacama” mobilnih aplikacija najviše programa za samopomoć. Kako i ne bi bilo? Ljudi žele da promene nešto u vezi sa sobom, prilično im odgovara da to urade najjednostavnije što mogu i spremni su da plate novac za to. Koliko je sve to efikasno, to je već sasvim druga stvar. Uostalom, koja je razlika da li ste mudre misli čuli u knjizi, na seminaru ili u aplikaciji na mobilnom telefonu. Remente – Personal Development, u nazivu otkriva da se uhvatila ozbiljnijeg zadatka, a to je lični razvoj, bez obzira na to o kojem aspektu ličnosti se radi.

Pre nego što počnete da utičete na svoj život, morate da otvorite nalog, a to se radi isključivo iz aplikacije. Prva stvar kroz koju prođete je procena vašeg životnog stanja u tom trenutku, u vidu skala za osam životnih aspekata (ljubav, novac, posao, porodica, edukacija...). Nakon toga se radi na postavljanju zadataka. Zadaci se postavljaju upravo iz nekog od tih osam aspekata, i postoji lista dosta predefinisanih zadataka, a možete uneti i neki svoj. Remente na vama ostavlja da te zadatke i ostvarite – on je jednostavno aplikacija u vidu liste koja će vam na ekranu izložiti šta ste hteli da uradite i dokle ste sa tim stigli. Završetak određenog zadatka će izbaciti pohvalu, tako da ćete osetiti uspeh. Povremeno će vam na telefonu izlaziti notifikacije na različite teme koje treba da vas pokrenu (recimo, ocenite današnji dan). Svakog dana moguće je unositi procenu vašeg životnog stanja ili raspoloženja, tako da će Remente ponuditi i istorijski pregled.

Osim ovog aktivnog dela, postoji i edukativni deo u vidu kurseva i bustova. Kursevi su grupisani po kategorijama, odnosno temama koje su uobičajene – kako da bolje spavate, liderstvo, trening memorije, efikasnost i dr. Kursevi su zaključani (svi osim jednog) i zahtevaju pretplatu koja uopšte nije mala. Kursevi su u vidu teksta i nude da zadatke iz njih ubacite u Remente, kao svoje ciljeve. Ništa posebno što bi opravdalo pretplatu i do 8,5 dolara mesečno. Bustovi su iste takve lekcije, samo nisu podeljeni u kategorije i potpuno su besplatni. Njihova svrha je da vas prodrmaju iz svakodnevice i da naučite nešto novo.

Remente je veoma lepo dizajnirana i osmišljena aplikacija koja objedinjuje nekoliko funkcija na jednom mestu. Ipak, ako ste dovoljno spremni da radite na sebi (što je uvek osnovni uslov), listu zadataka možete sami da osmislite i štiklirate u nekom od besplatnih programa za čuvanje beleški, a literaturu da kupite u knjižari ili nađete na internetu.

Ivan ČABRILO

 
Huawei Mate 8
Apple iPhone SE
LG K10 i K4
Remente – Personal Development
Šta mislite o ovom tekstu?
Logo Maker & Logo Creator
Draw on screen
SpinMe Alarm Clock
Klara
Colorfy
SunTrajectory.net
MediSafe Meds & Pill Reminder
Redub
Email Exchange + by Mailwise
Ultimate Guitar Tabs & Chords

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
5,1 MB
Cena:
besplatno / mesečna pretplata
Adresa:
remente .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera