TEST DRIVE<>
102016<><>

Canyon CNS-HKB6

Tanka i gumena

Canyon je jedna od onih kompanija koje proizvode „sve” a to sve je uglavnom sasvim pristojnog kvaliteta i upotrebljivo je, ali se ne izdvaja iz gomile sličnih proizvoda. Tastatura koju smo isprobali, iako je klasičan proizvod ove kompanije, ipak se malkice izdvaja, pre svega izgledom. Iza neinventivne oznake krije se ultra-slim tastatura sa našim slovima, integrisanim odmorištem za ruke i plavim pozadinskim osvetljenjem.

Kvalitet upotrebljenih materijala i obrada su sasvim dobri. Nažalost, proizvođač je rešio da čitavu gornju površinu i tastere gumira slojem sličnim onim na igračkim periferijama. Nažalost, ovaj materijal prosto upija otiske prstiju i prljavštinu, što iziskuje stalno čišćenje i održavanje. Kako je u pitanju slim tastatura, tasteri su niski i nalik su na tastere prenosnih računara. Sa druge strane imaju solidan hod, i pored „plitkoće”, pa sa kucanjem neće imati problema ni oni koji nisu navikli na laptop tastature. Za razliku od većine ovakvih modela, CNS-HKB6 je tastatura pune veličine, što, u zavisnosti od prioriteta potencijalnih korisnika, može da bude prednost ili mana. Kao što smo pomenuli, raspored tastera i znakovi odgovaraju našoj (latiničnoj) tastaturi. Međutim, naša slova imaju karaktere različitih veličina što, naravno, ne remeti funkcionalnost ovog modela, ali izgleda čudno. Odmorište za ruke je izuzetno korisno i udobno.

Canyon CNS-HKB6 je sasvim solidna tastatura koja kombinuje nekoliko karakteristika koje traže određeni korisnici: tanka je, ima naš raspored tastera i pozadinsko osvetljenje. Ukoliko vam ove stavke stoje visoko na listi prioriteta slobodno možete da razmislite o njoj. Cena od oko 2700 dinara nije mala, jer je ipak u pitanju „obična” tastatura, ali je sa druge strane dovoljno „neobična” da malo podigne cenu i opravda koju stotinu dinara više.

Danilo LUKINOVIĆ

 
Gigabyte Radeon RX 460 Windforce OC 2G/4G, Asus Radeon RX 460 Dual O2G, Asus ROG Radeon Strix RX 460 Gaming 4GB, XFX Radeon RX 460 2/4GB Double Dissipation, Sapphire Nitro Radeon RX 460 OC 4GB
LC-Power Gaming 983B Silent Interceptor
Acer Aspire ES1-531, Asus X540SA, Lenovo B51-30
HP Envy 13
Adata HD700 1TB
AOC G2460PF
Canon G3 X
SJ4000 Sports HD DV (nepoznati proizvođač)
Kingston DataTraveler 4000 G2 i DataTraveler Vault Privacy 3.0
Dell P4317Q
HP PageWide MFP 377dw
Canyon CNS-HKB6
Šta mislite o ovom tekstu?
Microlab M-300BT i FC330
TP-Link TL-SG108PE
Tenda N150 i N301

Osnovno:
111 tastera, 13 multimedijalnih tastera dostupnih sa ’Fn’
Ostalo:
veliko odmorište za ruke, plavo pozadinsko osvetljenje, USB veza
Proizvođač:
Canyon
Kontakt:
Asbis
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera