TEST RUN<>
112017<><>

Immersive Explorer 1.5.0

Takav nam je bio potreban

Kad su već toliko truda uložili u redizajn upravljačkog okruženja, prosto je neverovatno da su u Microsoftu potpuno zaboravili na osvežavanje nekih gradivnih elemenata Windowsa koji se koriste svakog dana. Ovog puta mislimo na File Explorer, koji jeste doživeo određene promene, ali ne sa estetske strane, barem ne u onoj meri u kojoj smo svi to očekivali. Zato je tu Immersive Explorer da ispravi stvari. Ovom third-party fajl-menadžeru je glavni cilj da se nametne kao zamena za zastareli File Explorer.

Program radi u režimu prikaza preko celog ekrana, oslanja se na hardversku akceleraciju i izgleda odlično. Upravljački interfejs sastavljen je iz tri dela: levo je „drvo” direktorijuma, u sredini se nalazi spisak fajlova (ovo je, razumljivo, najveći deo), dok je u dnu „parkirana” paleta dostupnih alatki. Interfejs je, očekivano, „sravnjen” i u potpunosti odgovara Metro stilu koji Redmondaši u poslednje vreme forsiraju. Iako je inicijalno tamnih boja, interfejs programa se menja u zavisnosti od sadržaja, a na raspolaganju je i označavanje datoteka različitim bojama. Tako su izvršne datoteke žute, one kompresovane su ljubičaste, multimedijalni sadržaj je tamnosiv i tako dalje. Direktorijumi su predstavljeni velikim ikonicama na kojima piše koliko se unutra nalazi dodatnih foldera i datoteka. Skrolovanje sadržaja može da bude horizontalno ili vertikalno, uz izbor veličine gradivnih elemenata. Naravno, sve može da se prikaže i na klasičan način, kao obična lista. Treba napomenuti i to da program omogućava kontrolu intenziteta providnosti pozadine, kao i postavljanje slike kao pozadine.

Immersive Explorer je prilagođen radu na prenosnim uređajima, a prvenstveno na onima koji poseduju ekrane osetljive na dodir. Brz je kao munja, s obzirom na to da se oslanja na hardversku akceleraciju, a dolazi sa ugrađenim pregledačem slika i multimedijalnim plejerom, pa reprodukcija ovog tipa datoteka ne mora da znači i napuštanje ugodnog radnog okruženja. Podrška za otvaranje arhiva je izostala, čak i za ZIP, koji je nativno podržan pod Windowsom, što je šteta. Zanimljivo je da autori već obećavaju ubacivanje podrške za rad sa tabovima u neku od narednih verzija, ali će za to biti potrebno nabaviti Premium verziju programa, koja košta svega četiri evra.

Kada je obavljanje uobičajenih radnji u pitanju (kopiranje, brisanje, premeštanje...), važno je istaći da Immersive Explorer ne prikazuje na ekranu kontekstualni meni nakon što pritisnete desno dugme na mišu. Umesto toga, opcije se pojavljuju na pomenutoj paleti alatki u donjem delu ekrana. Nama se takva organizacija dopala. Posebno će znati da je cene oni koji rade sa touchscreen uređajima. Za kraj ćemo dodati još da Immersive Explorer nije preterano blag prema hardverskim resursima, pogotovo prema memoriji. Za razliku od File Explorera, koji jedva da nešto troši, ovaj fajl-menadžer će „pojesti” čitavih 70 megabajta.

Vladimir PISODOROV

 
Corel PaintShop Pro 2018
Immersive Explorer 1.5.0
Šta mislite o ovom tekstu?
Marvelous Designer 7
FireAlpaca 1.8.7
Natron 2.3.2
Windows Repair Toolbox 2.0
Master PDF Editor 4.3
Acronis Revive 2017
Syncios Manager 6.2.3
SoftColor PhotoEQ 10.4
ThunderSoft Video Editor 7.4.0
UltraCompare 17.0
Reve Antivirus 1.2
Lacey 2.06
Emoji Cheatsheet 2.0.1
Clover 3.4.0
CopyQ 3.1.1
Fashion Actions
Skin 2.0
EarthTime 5.7.6
MassTube 12.9.7
Unshorten.link 2.6

Tip:
fajl-menadžer
Potrebno:
Windows
Veličina:
1 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .immersive -explorer .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera